Hotel Feye Pinara ****

Dit geheel gerenoveerde mooie hotel ligt in een klein dorpje, Akyarlar.
Wij denken dat, door de renovaties heen, de naam naar “WOXXIE” is veranderd.

Je wordt met de transfer van de luchthaven Bodrum – Milas naar het hotel gebracht en dat is een rit van ongeveer een uur. Als je ’s nachts toekomt, is dat een vervelende zaak. Maar dat is het meer dan waard.

Allereerst vertel ik wat over de kamers.
Die zijn zeer ruim en mooi. Aangezien het hotel gerenoveerd werd dit voorjaar, zijn de kamers modern. Ook zeer verzorgd en proper.
Elke dag komt er een kuisploeg langs en geeft je nieuwe handdoeken, maakt het bed op en ledigt de vuilbakjes. Ook krijg je twee halve liters water op de kamer, elke dag. Fris uit het frigootje. Pluspunt.

Dan de klantvriendelijkheid. Die is hier on-ge-lo-fe-lijk. Ik kan hier enkele voorbeelden geven waarom, maar iedereen weet dat de mensen in hotels in Turkije heel weinig verdienen en bijna leven van hun fooien. Dus grotendeels doen ze het daarvoor. Alhoewel alles zeer spontaan en vriendelijk gebeurt. Men ruimt af, haalt bestek, komt aan tafel vragen of alles ok is (hier spreek ik dan over enkele managers van het hotel die elke avond “Eet smakelijk” kwamen zeggen) maar ook jonge obers die ons verleidden. Of toch probeerden.
Klantvriendelijkheid in dit hotel is goed. Op z’n zachtst uitgedrukt.
Ook enorm kindvriendelijk. Ze verwennen de kindjes hier. Niet normaal. Er staat dag én nacht een top animatieteam voor hen klaar. Elke dag activiteiten in en aan het water (denk aan dansen, waterpolo, darten,…) en ’s avonds wordt er een show opgevoerd. Zeer mooi. Echt de moeite waard.
Soms is de muziek aan het zwembad wat luid, maar dat nemen we erbij.

Het zwembad is groot en proper. Zeer verfrissend als je een tijdje hebt liggen zonnen. Het uitzicht van op het grote terras, waar het zwembad ligt, is “incroyable”. Zicht op zee, strand en in de verte zie je eilandjes.
Gratis ligstoelen en parasollen ter beschikking. Pluspuntjes.
Er is ook een handdoekenservice maar wij hebben steeds onze eigen handdoek gebruikt.

Het eten kan me hier werkelijk bekoren. Alles in buffetvorm, dus je kan eten à volenté. Super lekker en alles is vers. Ook zeer gevarieerd. Enkel de desserts zijn typische Turkse gerechten en die laat ik links liggen. (Wel elke dag watermeloen! Yummy!)

Zoals ik al zei, ligt het hotel in Akyarlar. Da’s ongeveer 20 kilometer van Bodrum. Een uurtje met de dolmus. Hier is niet al te veel te beleven, maar maak gerust een daguitstap naar Turgutreis (10 minuten) en Gümüslük (40 minuten) Mooie stadjes.

Het hotel beschikt over een hammam en massage kamer. Aan de buitenkant ziet het er maar wat verwaarloosd uit, dus dat kan zeker een opknapbeurt gebruiken, maar aan de binnenkant is alles piekfijn in orde. En dat is hetgeen dat telt.

Het hotel bevindt zich een kleine 400 meter van het strand. Het is een korte strook met, wat wij denken, aangelegd zand. Of zeg maar aarde. Nog heel wat werk aan de winkel. Daarom liggen wij liever aan het zwembad.
Wel wat meer wind op het strand, natuurlijk. Ook een leuke pier waar strandstoelen staan.

Elke dag maakte m’n nicht gebruik van de fitnessruimte. Eén keer ging ik mee, en ik moet zeggen zoals het is: de hygiene is er armzalig. De werking van de toestellen zijn ok, maar ze worden amper, of zelfs niet, schoongemaakt.
Ook worden de regels aan de voeten gelapt: geen handdoek gebruik, toestellen werden niet afgekuist na gebruik en er trainde zelfs een man op blote voeten. Da’s zelfs gevaarlijk.
Ook de airco liet z’n laatste zucht. De afstandsbediening was zoek en zo was de zaal dus erg warm.
Al bij al genoot Amelie wel van d’r work outs.

En zo hebben wij hier een zalige week vakantie gehad!
(Volgend jaar kom ik terug. Zelfde tijd, zelfde hotel. Alleen drie dagen langer!)

20140614-102845-37725574.jpg

20140614-103134-37894321.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: