Le Pain Quotidien – Heaven on a plate

Jullie kennen haar allemaal. Dé vrouw achter de food-blog The Healthy Ever After.
Een Vlaamse studente die schrijft over gezonde etenswaren en originele menuutjes. Ik kwijl al bij het zien van haar foto’s.
Volg haar op Instagram: @carmenandcocos

Hier schrijft ze een stukje over haar ervaring bij het welbekend ontbijt- en koffiehuis ‘Le Pain Quotidien’.

IMG_4318.JPG
(bron: redheadstory.me)

Samen, laten we allemaal samen gaan ontbijten en dat bij ‘Le Pain Quotidien’. Schuif je benen onder de gemeenschappelijke tafel en proef van een crumble met rode vruchten, een huisgemaakte granola of een fris slaatje. Of bestel een assortiment brood en besmeer het met hun ontelbare soorten zelfgemaakte chocoladepasta, notenspreads of vruchtenjams. Geloof me, de choco is er zo lekker; je zou met opzet één snede brood bestellen om het met zoveel mogelijk soorten spreads te kunnen besmeren.

IMG_4322.JPG
(bron: amsterdamwinter.wordpress.com)

IMG_4319.JPG
(bron: blog.yanidel.com)

Het concept van de gemeenschappelijke tafel is onmiddellijk een eyecatcher wanneer je binnenstapt. De vragen “Mag ik de choco eens, alsjeblieft?”, “Wat zit er net in die confituur?” of “Die cake ziet er echt lekker uit. Zijn dat bosbessen?” zullen dan ook geregeld jouw oren voorbij zoomen. Niet alleen is het er gezellig vertoeven, het is er ook onmenselijk lekker. Je bent er welkom voor het ontbijt, maar zeker ook voor een stevige lunch of een zoete snack. Bovendien is alles wat ze serveren biologisch en dus gezonder.

Waarom ben ik nu zo’n grote fan van Le Pain Quotidien? Wel, eerst en vooral verdient iedereen van de bediening een grote pluim, een bank vooruit en een kus van de meester. Niets wat je vraagt is te veel en je wordt steeds met de breedste glimlach bediend. Daarnaast vind je ze bijna in elke grote stad terug en weet je dat wat je ook bestelt, het zonder twijfel lekker zal zijn.

IMG_4320.JPG
(bron: fashiondealerblog.wordpress.com)

IMG_4321.JPG
(bron: badtablemanners.wordpress.com)

Aanraders die ik zelf al heb geprobeerd zijn: een notenfluitje, een rozijnenbroodje, bio granola met yoghurt en vers fruit, bio havermout met rode vruchten, bio appelsap met gember, limonade met verse frambozen, het Toscaans bord, de cheesecake met rode vruchten of de chocolade bom. Wil je alsjeblief de chocolade bom proberen? Zo heb je toch een klein idee hoe de hemel op jouw bord zou proeven.

Houd alvast een plaatsje vrij de volgende keer dat je een ‘Le Pain Quotidien’ nadert, het is er écht de moeite waard.

Carmen.
The Healthy Ever After

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: