What’s in my bag?

Ik denk dat sommige mannen zich af en toe luidop afvragen “Wat sleurt dat mens toch allemaal mee?” Een retorische vraag, want we weten allemaal het antwoord, die vaak aan of over vrouwen wordt gesteld.
Het antwoord op de vraag is: veel te veel. Alhoewel het bij mij heel goed meevalt. Eigenlijk is het deze keer niet zo erg. Kijk maar mee.

IMG_4954.JPG

First things first. Eerst de sjakosh in kwestie. Mijn totebag. Gewonnen van Wander & Co shop deze zomer. Ik draag ‘m vaak mee als handtas en kan er, uiteraard, alles in kwijt. Totebags zijn super handig en als er dan nog een leuke print of quote op staat, is het helemaal mooi!
(Totebag http://www.wanderandco.com)

Een boek. Dat zit, laat ons zeggen meestal, in m’n handtas. Voor als ik eens niet op een overvolle tram zit en een kwartiertje kan lezen alvorens te gaan werken. Even ontspanning.
Momenteel ben ik, al veel te lang, bezig in The Maze Runner. Ik kocht dat boek speciaal omdat ik de film wilde zien maar eerst het boek wilde lezen.
Het boek is, naar mijn mening, in niet zo’n gemakkelijk Engels geschreven. Dus ik vond het een toch wel moeilijk boek. Ik raakte maar niet vooruit en verloor m’n motivatie. Dan maar eerst naar de film gaan kijken (drie maanden later).
Nu ik de film gezien heb, weet ik wat ik lees. Het jammere is dat er natuurlijk minder of geen plaats meer is voor fantasie omdat ik er al echte beelden van gezien heb. Daarom is mijn principe: eerst het boek lezen, dan de film kijken. Ook omdat de boeken normaal gesproken beter zijn dan de films. Of dat zou toch moeten. Meer details, meer emotie, meer verhaal. En dus ook meer fantasie. (Fyi: de film vond ik top!)
(Boek gekocht in Fnac)

Muntjes van KING. Voor een frisse adem of gewoon iets om te knabbelen tussendoor.
Zijn het geen muntjes, ’t is kauwgom.

Een agenda van dit jaar. Soms ben ik een warhoofd maar meestal stippel ik m’n plannen al een week van tevoren uit. Ik ben echt een planner. Ik noteer alles, zelfs m’n werkuren. Ook al werk ik sinds augustus met een vast uurrooster. Ik heb nood aan overzichtelijke overzichten.
Een agenda voor 2015 moet ik nog halen. ’t Wordt zeker en vast een mooi exemplaar!
(Agenda gekocht in Hema)

Een blogboekje waarin ik to-do’s kwijt kan. Gekregen van mijn zusje omdat ze weet dat ik een blog bijhoudt en ernaar streef om beter en interessanter te worden. (Ik sta altijd open voor verbetering, uiteraard). Hierin kan ik m’n blogideeën kwijt.
(Blogboekje Hema)

Uiteraard sleur ik mijn kanjer van een portefeuille ook elke dag mee. Handig omdat ie zo groot is en er dus veel in kan, niet zo handig als ik een avondje ga stappen en een kleiner tasje meeneem. Resultaat: portemonnee kan er niet in. Liquideren dus.
Ik heb ‘m ondertussen wel al bijna vijf jaar. Gekocht in een winkeltje in Benidorm voor vijf euro. Koopje! En ik ben er nog steeds verliefd op!

Een balpen. Dames, altijd een balpen op zak hebben. Is het niet om jouw nummer te noteren voor die hunk in de bar, dan is het voor een knappe jongeman die naar een stylo vraagt op het treinperron. Of niet. Ik kijk net iets te veel films, denk ik. Gewoon altijd een balpen bij hebben. Handig. (Kruiswoordraadsels en sudoku’s oplossen of iets op je hand noteren wat je niet mag vergeten)

Poeder. Zit altijd in mijn handtas.
Ik heb een redelijk vettige huid, alhoewel m’n huid wat aan’t veranderen is. Vooral als ik aan het werken ben, kan mijn gezicht snel beginnen blinken. Dan heb ik wel nood aan een extra laagje poeder om dat wat te verdoezelen.

Ik vergeet mijn sleutels nooit. N-o-o-i-t. En als ik mijn grote bos tóch vergeet, dan is die dag een dag uit de hel. Ik ben nogal een controlefreak dus ik zou totaal uit de haak zijn moest ik mijn sleutels niet bijhebben. Ik controleer álles voor ik doorga.

En last but not least: deodorant. Ik heb een job waarbij ik meer trappen doe dan de Eiffeltoren telt. En ik stap die trappen niet op, ik loop ze op. Er zal nooit een zweetgeurtje rond mij hangen, een fris deogeurtje daarentegen wel.
Nieuwe verpakking: zogezegd zit er evenveel in dit kleine flesje als in een grote. “Compressed”.

Normaal gezien zit m’n tas nog boordevol eten. Is het geen lunch dat ik meezeul, ’t is fruit of ’t zijn wat versnaperingen. I got my food with me. Foooooooood.

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: