Galerie Ganache.

Galerie whut? Ganache. Een nieuw concept in hartje Gent! En niet zomaar een concept. Chocoladeliefhebbers komen hier aan hun trekken. Maar ook fans van moderne (schilder)kunst zullen zich hier algauw thuis voelen. Plak die twee eens samen? Right. Genieten van chocolade én van kunst. Wat een origineel idee!

IMG_5396.JPG

IMG_5377.JPG

Het weekend van 29 november was het het openingsweekend. Wat een succes! Ik kon er amper bewegen. Zo druk! Laaiend enthousiast waren de Gentenaars!

IMG_5402.JPG

Er werden hapjes met chocolade (uiteraard) geserveerd en flessen bubbels gekraakt. De bokkepootjes zijn er écht een aanrader. En de luchtige chocomousse ook. Ik zou er me kunnen in ziek eten. Se-rieus.

IMG_5390.JPG

Wat de kunst betreft, hingen de werken van Hugo Azcuy Castillo aan de muur. Een Cubaanse Gentenaar. (Of hoe noem je iemand die van Cuba afkomstig is en nu in Gent woont? Juist)
Meneer Castillo studeerde Beeldende Kunst in Cuba. Zijn werken zijn, letterlijk, uiteenlopend en uitspattend. Felle kleuren die door elkaar lopen. Je hebt het er voor of niet. Een aparte stijl. Ik zie z’n schilderijen hangen in een moderne woning. Een loft of een omgetoverde gemoderniseerde hoeve. Echt top!

IMG_5379-0.JPG

“Hij zet kleuren om in poëzie en moeilijke ervaringen in optimistische werken, vol van licht.” Helemaal mee akkoord.

De werken van deze kunstenaar zijn al in tal van tentoonstellingen over heel de wereld te bewonderen geweest.
Hij heeft reeds verschillende prijzen gewonnen. En ik snap waarom! Halleluja! Mooi mooi!
Hugo Azcuy werkte al samen met kinderen en jongeren in enkele projecten met bijvoorbeeld S.M.A.K., het gekend modern Gents museum aan het Citadelpark.

IMG_5380.JPG
the other side, 2013. (140 x 100)

Hugo: “Ik word geïnspireerd door de natuur -wat zij mij toont en geeft-, mijn dromen, mijn persoonlijke ervaringen, de literaire en filosofische werken die ik lees, muziek die mij raakt. Ik wil door mijn werk in het innerlijk van de dingen doordringen, de geest tonen van al wat leeft en is, zichtbaar en onzichtbaar, wat beneden is en wat boven, en de toeschouwer uitnodigen om op deze reis met mij mee te gaan.”

Terug over naar Galerie Ganache. Al het lekkers vind je op de eerste verdieping. Koffie en chocolade, dat is en blijf toch wel een prachtige combinatie! Niet? In de hoek vind je al wat sneakpeaks over de tentoonstelling beneden. (Ik spreek over het openingsweekend)
Op de benedenvloer vind je er de kunst. Neem gerust jouw kopje koffie mee en bekijk alles op het gemak.

IMG_5387.JPG

Een babbeltje met je moeder, zus, nicht of vriendin, neem zeker nog iets mee om de thuisblijver te verrassen! Alles ligt zichtbaar achter glas op de toonbank en wordt zorgvuldig verpakt. Eet smakelijk!

IMG_5374.JPG

IMG_5376.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: