Wild.

Spreek het maar uit op z’n Engels, want het gaat over de film waarin Reese Witherspoon de hoofdrol vervult.


De film is gebaseerd op het boek “Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail” van Cheryl StrayedMadame Witherspoon bleek deze rol heel goed te doen. We kennen haar als een opgemaakte poppemie, een tuttebel als het ware, maar deze keer trekt ze haar stoute (berg)schoenen aan en ik moet zeggen: ’t flatteert haar ten zeerste. Af en toe komt Reese dan ook grappig uit de hoek.

Ze vertrekt op een driemaand-durende trektocht van aan de grens met Mexico, langs de Amerikaanse Westkust, naar het noorden, naar de grens met Canada. Deze voettocht doorheen woestijnen en bossen heet de PCT, oftewel Pacific Crest Trail. Deze trip telt zo’n 4286 kilometer.


De film op zich is nogal langdradig, maar niet storend langdradig, als je begrijpt wat ik bedoel. En ik spreek natuurlijk voor mezelf. Een uitgebreide versie van hoe iemand overleeft in de wilde natuur met een zekere schwung. De film mag je steevast op jouw “must-see” lijstje zetten. Een echte aanrader.

“Ik ben er zeker van dat 99% van de zaal, ook al was het merendeel +40, nu ook, sito presto, op trektocht wilt vertrekken.” Deze tweet zond ik, vlak na het einde van de film, de wereld in. Ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige was die zich zo voelde: vrij. En weg willen zijn van alles. Avontuur gaan opzoeken. Jezelf leren kennen ergens in het hol van Pluto. Overleven, maar ook beleven.

Ik ben er quasi van overtuigd dat de oudere mensen, laat ons zeggen de vijftigers en ouder, die nooit zo’n avontuur gedaan hebben, er na deze film gezien te hebben, spijt van hebben. (Wat. Een. Zin)

Ik wil dit niet meemaken: nu trippelen om te vertrekken, een immens avontuur beleven, en erover dromen maar het in werkelijkheid nooit doen en er later spijt van hebben.

’t Leven is echt iets moois. De ongerepte wilde natuur, de wilde dieren om je heen. I want to see it all.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: