Nog te lezen boeken.

Sinds ik mijn iPhone heb, wat ondertussen toch al een goede tweeënhalf jaar is, ben ik niet meer weg te slaan van de sociale media. Wat op zich niet zo’n kwaad kan, tenzij je de boeken erdoor aan de kant schuift. Ik word zodanig naar onder andere Twitter en Instagram gezogen, dat ik de tijd niet meer vind (het meest gebruikte excuus) om te lezen. Of het moet zijn dat ik echt te moe ben. Gebeurt ook regelmatig. Lees: elke dag. Maar ik geef de sociale media voorrang op het lezen van boeken en da’s niet oké. Ik plan om wat te lezen in bed, maar hé kijk, iemand vind mijn foto leuk. Ik ga ernaar kijken en ik ben weer vertrokken voor een uur. En dan ben ik te moe om me nog te concentreren op een andere wereld dan deze.

Ik heb deze drie boeken liggen waaraan ik momenteel bezig ben. Of toch zo goed als.

Het tweede boek van de trilogie Vijftig tinten ligt ondertussen al, ik schat het zowaar, een jaar te verstoffen. Momenteel zit ik wel aan pagina 464 (van de 550) dus ik kom er wel.

Velen onder jullie vinden dit boek niet eens waard het onder de noemer “boek” te plaatsen. Eerlijk gezegd, ik wel. Ik lees ze graag en eenmaal je erin begonnen bent, wil je ze gewoon allemaal lezen. De verfilming was niet optimaal maar zeker niet slecht.

The Maze Runner kocht ik ergens in de zomer in de Fnac. Ik wist dat de film ervan ergens in oktober zou uitkomen dus ik wilde het boek lezen alvorens de film gezien te hebben. Ik moet eerlijk zijn dat het niet zo heel gemakkelijk te lezen was. Ik wist amper waarover het ging. Oké, ja, een doolhof. Het Engels was op een redelijk niveau geschreven en ik had er duidelijk moeite mee. Ik besloot dan toch maar het boek even aan de kant te schuiven en de film voorrang te geven. Ik ben van het principe dat je eerst de geschreven versie “moet” doorgaan en dan pas de verfilmde. Gewoon. Om jouw fantasie en zo te kunnen behouden. Maar da’s een ander discussiepunt. Ik besloot, na de film, toch aan het boek te veginnen, maar je raadt het al: dit is niet leuk. Het is overigens erg moeizaam. Je weet al wat er zal komen en wat er gebeurt, je kent de gezichten van de personages, de omgeving,… Er is zo goed als geen plaats meer voor jouw eigen fantasie. Maar, ik kocht het boek en wil het koste wat kost uitlezen. Principieel. Pagina 48 is gedaan, nog 321 te gaan. Lol.

Het boek If I Stay is verfilmd geweest in 2014 en zorgde voor vele prikkende en tranende ogen. Ik kon niet wachten om ‘m te bekijken maar ik wilde eerst het boek lezen. Weer Engelstalig. Dat is het originele en dat vind ik leuk om te lezen. Zo onderhoud ik ietwat de taal en leer ik bij. Boeken van bijvoorbeeld John Green lees ik ook in de Engelstalige versie. Met dit boek moet ik nog beginnen. Ik zou zot zijn hiermee te starten als ik nog twee andere boeken te doen heb. Maar ja, die moeten wel eerst uit raken, hè. Ik zit in een vicieuze cirkel, denk ik.

Deadline: Vijftig tinten uit vóór 25 april. Dat lukt me wel. Hopelijk. Geen uitstelgedrag meer.

Thuis ligt ook nog Catcher In The Rye op mij te wachten. Gekocht in Stockholm. Volgens mij een echte aanrader. (Ook van horen zeggen)

Nu vraag ik aan jullie: welke boeken moet ik gelezen hebben? Som me even enkele must read exemplaren op! Vlaams en Engels graag! Thanks! 

Advertenties

7 Comments

 1. Oh If I Stay, de film vond ik al geweldig, dus dat boek zal nog beter zijn 🙂

  Ik heb recent ‘Tiny Beautiful Things’ van Cheryl Strayed gelezen. Een aanrader, maar je moet er voor zijn (allemaal beantwoorde lezersbrieven).
  Ik ben net begonnen aan ‘Looking for Alaska’ van John Green.

  Like

  • hannewhale says:

   John Green is goed! Looking For Alaska is echt een mooi boek. Heb erbij gehuild. The Fault In Our Stars natuurlijk ook. (De film ondertussen al vier keer gezien. Blijft mooi. Altijd huilen)
   Heb If I stay nog niet gezien. Wil eerst het boek lezen. Heb vandaag “Where She Went” gekocht. ’t Vervolg van If I Stay. Was een aanrader van velen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: