Clinique: het 3-stappenplan.

Toen ik m’n dagcrème aankocht, gaf de verkoopster me testers mee van het 3-stappenplan: het reinigen, exfoliëren* en hydrateren van de huid.(* het verwijderen van dode huidcellen)

Ik testte deze vier dagen, elke ochtend. Ik heb wel het gevoel dat ik hiermee wil verder doen en dat mijn huid hier veel aan heeft. Degene die ik gebruikte, zijn voor huidtypes 1 en 2, de zeer droge tot gecombineerd droge huid. Type 3 en 4 zijn de gecombineerd vette tot zeer vette huid. Ik ben huidtype 3, volgens mij.

 

De Liquid Facial Soap Mild is de eerste stap. Een milde maar doelgerichte doorzichtige reiniger die jouw gezicht in no time weer in balans brengt. Na het wassen, en eigenlijk zelfs tijdens, voelt m’n huid zo zacht en proper aan! Echt een heel fijn en fris gevoel!

-> Masseren op een make-upvrij gezicht en afspelen met lauwwarm water. Nadien droog deppen.

Stap 2 is de exfoliatie met de Clarifying Lotion. We gaan die dode huidcellen eens een lesje leren!
De eerste reactie dat ik had van dit product was: “Amai, dat ruikt straf!” Alsof je een doekje in pure alcohol zou doppen en dit over jouw huid zou smeren. Of beeld je die verfrissingsdoekjes in die je krijgt op restaurant na het eten van bijvoorbeeld mosselen. Exact die doekjes. Klinkt niet aanlokkelijk. Oeps. Mijn huid voelde na het gebruik ervan nogal droog en trekkerig aan. Redelijk oncomfortabel maar wel een opknappend gevoel. Waarschijnlijk voelt het anders aan mocht dit gebruikt worden op een effectief zeer droge huid. Mijn huid gloeide zelfs een beetje en voelde warm(er) aan.

-> Met het bijgevoegd doekje (ik spreek hier over de tester. Anders gewoon een wattenschijfje gebruiken) wrijf je eenmaal over jouw gezicht. Is jouw doekje vuil? Da’s normaal! Bye bye dode huidcellen!

“OPGELET: ontvlambaar tot het droog is. Niet gebruiken in de buur van een warmtebron of vlam.” Pas op, straks staat jouw hoofd in brand!

Als laatste gaan we de huid z’n nodige hydratatie geven met de Dramatically Different Moisturizing Lotion +
De gele crème smeert zeer goed open dus je hebt hier niet veel van nodig. Ik merk dat mijn huid de moisture echt goed kan gebruiken en slorpt op wat ie kan.

Qua hydratatie en voeding is deze echt wel een topper. Misschien zelfs een beetje over the top. Ik merk dat m’n huid, door de dag heen, sneller begint te blinken, maar tegelijkertijd wel gevoed aanvoelt. ’t Is een beetje een mes dat snijdt aan twee kanten: een gevoede huid maar ie blinkt sneller of een uitgedroogde huid die minder snel blinkt. Ik ga voor ’t eerste!

-> Aanbrengen als de huid niet star meer aanvoelt van de Clarifying Lotion. Gebruik vingers en vingertoppen en voorzie jouw gezicht maar van een goed laagje. Klaar!

Dit 3-stappensysteem is een perfect ochtendritueel voor zij die nog aan’t zoeken zijn naar degelijke verzorgingsproducten. Informeer wel goed tot welk huidtype jij behoort want het is belangrijk te weten welk product bij jouw huid past, zo ga je ook meer tevreden zijn over de verzorging en uiteraard over jouw gezonde huid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: