Ik heb boeken gekocht. Weeral.

Someone, please stop me. Ik ben goed bezig met het bekomen van een (kleine) bibliotheek maar ik kom tijd en anti-uitstelgedrag te kort om alles te lezen.

 

Vanmorgen stond de eerste lade van “de kast van Lukas” open en ’t intrigeerde me. M’n nieuwsgierigheid nam de bovenhand en ik trok de schuif open. Het artikel over Marnix lag bovenaan. Mijn mama had het uit de Humo gescheurd en zorgvuldig bewaard. Ik las het met tranen in de ogen. Marnix’ mama beschrijft haar gevoel over het overlijden van haar 15-jarige zoon. En niet zomaar een overlijden… Door een wurgspel.

Ik herinner mij dat dit inderdaad enkele jaren geleden “in” was en jongeren probeerden dit uit. ’t Zou hen een kick en geweldige hallucinante roes geven om al dan niet bijna bewusteloos te vallen. Wreed, hè?

Annette Boon, de mama van de jongen, schreef het boek Ongenaakbare tornadojager voor en over haar zoontje. Ik vind dat een geweldig mooi gebaar. Ook is dit goed voor het rouwproces, geloof ik.

Het boek kwam recentelijk uit, las ik, en ik wilde het direct aankopen. Dergelijke verhalen lees ik graag (in hoeverre dit “graag” te lezen valt) en raken mij. Een biografisch en persoonlijk verhaal over een mama die haar kind plots verliest. Zeker en vast een pakkend verhaal waarbij elementen naar boven zullen komen uit mijn dagdagelijkse leven en hoe ik mijn broer verloor aan zelfmoord.

Samen met de andere boeken waarover ik in vorige blogposts vertelde, staat dit op m’n to-read-lijstje. En het lijstje blijft maar groeien…
 

Ook kocht ik Jobshopper van Laura Van Bouchout. Een jonge vrouw die 30 jobs uitoefent op één jaar tijd. Ik had ook zo’n idee, nog voor ik wist dat dit boek bestond, dus ik vind het helemaal geweldig en moest dit exemplaar zeker hebben. Meer hierover in een later blogbericht.

Het derde nummer van het Flow Magazine van dit jaar is ondertussen ook uitgekomen en ik kon dit niet laten liggen. Binnenkort neem ik hier een abonnement op, I guess.

 

In een vorige blogpost konden jullie lezen hoe verknocht ik raakte aan dit blad. Echt een aanrader voor mensen, ik denk eerder vrouwen, die wat zonnestralen van geluk kunnen gebruiken. Net als ik!

Veel doe-oefeningen, zeg maar en tips en quotes om “gelukkiger” te zijn, te leren relativeren en dingen los te laten.

“Een tijdschrift zonder haast, over klein geluk, andere keuzes en een simpeler leven”

Flow Magazine werd trouwens bekroond tot tijdschrift van het jaar! Proficiat! ♡

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: