Review: Garnier Ultra Doux Mythische Olijven.

In de Flair zag ik reclame over de nieuwe haarproducten van Ultra Doux van Garnier. “Natuurlijk mooi haar” luidt de titel. Er werd onder andere een grote workshop georganiseerd en mensen konden kennismaken met deze shampoos (250ml), conditioners (200ml) en maskers (300ml).
Dat had ik ook wel graag gedaan, maar Antwerpen is niet direct bij de deur.

Tijdens het boodschappen doen kon ik mijn nieuwsgierigheid nauwelijks bedwingen en volgde ik m’n geur richting de goedruikende gang waar de verzorgingsproducten stonden. Ik was eigenlijk al een beetje uit op deze nieuwe reeks en vond ze dan ook vrijwel onmiddellijk. Ik gooide de 3-delige set in m’n kar zonder eraan te ruiken. Ik vertrouwde erop want ik wilde ze sowieso allemaal uittesten. In de lange wachtrij aan de kassa nam ik toch de kans eens aan de shampoo te ruiken. Eigenlijk een typische Garnier-geur maar daarom niet slecht. Integendeel. Het doet me denken aan een bad vol schuim. Een zeer relaxerende, warme en toch wel zoete geur. En het ruikt eerder naar amandelen dan naar olijven.

De reeks is speciaal gemaakt voor de zeer droge en kwetsbare haren en geeft een intense voeding. In de drie haarproducten bevinden zich vergine olijfolie, wat voedzaam is voor het haar en het geeft een verzachtende en versterkende werking. De producten zijn gemaakt zonder parabenen (wat ervoor zorgt dat het product langer meegaat, dus in feite een conserveringsmiddel), wat goed nieuws is voor mensen met een gevoelige huid: sommigen zijn hier uiterst gevoelig voor en kunnen in sommige gevallen zelfs een allergische reactie uitlokken. Er wordt zelfs een link gelegd tussen parabenen en (borst)kanker dus men waarschuwt er wel voor, maar hier is helemaal geen sluitend bewijs over.
Ook bestaan de producten uit natuurlijke extracten.

De haarverzorgingsproducten beloven een intense voeding aan jouw kwetsbaar haar en ze zeggen dat het haar meteen ontward is na het gebruik ervan. Ik was mijn haar om de twee dagen en ik gebruik deze ondertussen bijna twee weken en ik moet eerlijk toegeven dat ze de nagel op de kop slaan. Mijn haar is effectief ontward en mijn kam glijdt er zonder moeite doorheen. Ook zeggen ze “niet verzwarend” te zijn. En da’s waar ook. Ik heb wel degelijk het gevoel dat m’n haar licht en gevoed aanvoelt en ik kan het zonder moeite twee dagen uithouden zonder dat het te vettig wordt. Dat probleem heb ik wel al eerder voorgehad met andere dergelijke shampoos.

De shampoo schuimt goed en na het uitwassen ervan, voelt m’n haar echt, om nu niet overdreven te klinken, zijdezacht aan! 🙂
Een tip bij het aanbrengen van het masker (ik gebruik die twee keer in de week, maar dan laat ik de conditioner achterwege): gebruik een kleine hoeveelheid op vochtig, uitgewrongen haar, en dat enkel op de puntjes. En zeer goed uitspoelen. Het masker is namelijk zeer vettig en dat blijft het ook als je het niet goed uitwast.


Het gamma is beschikbaar in zowat elke grote supermarkt en is echt niet duur. Ik spreek van een €3 voor de shampoo en crèmespoeling en een bijna €4 voor het masker. Dit valt dus allemaal wel goed mee, niet?
Ik ga de producten zeker opgebruiken maar ik houd ervan om shampoos en dergelijke uit te testen dus ik ga door met m’n zoektocht!

Wat vinden jullie van deze Ultra Doux reeks met mythische olijven? ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: