Jobshopper.

“I had to buy this book…”

De drie puntjes erachter zijn wel van toepassing. Jullie snappen me. Te veel boeken (kopen) en maar niet zoveel kunnen lezen. Maar ik moest per se dit boek van Laura Van Bouchout hebben gezien mijn situatie. Wat is mijn situatie? Bijna werkloos. Vanaf vrijdag heb ik geen job meer.

Ik had jullie een blogpost omtrent dit onderwerp beloofd…


Ik heb geen flauw idee wat ik wil doen en waar ik heen wil. Misschien kan deze Jobshopper mij een pad doen inslaan waar ik nooit had aan gedacht.

Ok, ik heb geen universitair of hogeschooldiploma, maar ik ben enorm enthousiast, gemotiveerd, én ik heb er nu wel twee jaar ervaring in de verkoop opzitten. Een opleiding volgen? Waarvoor? Wat interesseert me? Waarin ben ik een krak? Waarin blink ik uit? Wat doe ik graag? Ik heb écht geen flauw idee! En ’t moet dan nog een goeie job zijn ook want anders komt er van samenwonen en ’t leven in ’t algemeen niets in huis! En iets wat je graag doet. Anders houd je ’t niet lang vol. Een job vinden, die je oprecht interesseert, is moeilijk.


Fotografie heeft me altijd geboeid en ik kreeg goede punten in het middelbaar voor dit vak, echter heb ik me er nooit in verdiept. Mijn leerkracht toen zei wel dat ik talent heb en mensen in mijn omgeving zeggen dat ik er oog voor heb. Maar wat bereik je tegenwoordig nog met een job als fotograaf? Iedereen heeft z’n eigen, digitale, toestel of vervangt een fotocamera door een smartphone. De wereld in de fotografie is echt zwaar. Je moet de beste zijn om erin uit te blinken.

Ik rijd graag met de auto. Rij-instructeur? Taxichauffeur? Koerier? Zijn dat opties? Yep, misschien wel. Vooral dat eerste dan. Ooit deed ik zelfs mee aan de testen om buschauffeur bij De Lijn te worden (Geslaagd voor de eerste, gefaald voor de tweede test). Ik denk niet dat ik dat nog zou willen, gezien de onregelmatige uren en dagen dat je moet werken. Maar welke job is dan zo perfect? Een “bureaujob”? Administratief bediende? Ja, misschien. Ik heb geen flauw idee, eigenlijk.

Een parttime rijschoolinstructeur verdient meer dan ik dacht! Klik hier voor meer info!


Mijn eigen zaak runnen! Ik had het er nog over met een collega. We zouden samen een zaak openen. Maar ja, je hebt een kapitaal nodig, of course. Langvervlogen dromen, maar ach, dat mag wel eens! (Dromen worden realiteit indien één van ons de lotto wint! Joepie!)


Dat doe ik al. Of toch ongeveer. Het concept en alle informatie vind je op http://www.houseandcatsitting.be!


Ik ben een fervent dierenvriend, maar voor deze job is wel een diploma vereist. Bij de zoo werken lijkt me echt een groot avontuur!


Misschien moet ik me aanmelden bij Stu Bru om samen met Eva Daeleman te presenteren! Eerst door de spraaktest geraken…

Of columnist worden! Schrijven, schrijven en nog eens schrijven!

Zoals jullie zien, en zelf ook wel weten, zijn er ontzettend veel keuzes dus ik ga alles even op een rijtje zetten en mijn keuze gaan maken! Mochten jullie  leuke vacatures tegenkomen, mogen jullie me dat altijd gerust laten weten! Regio Gent! Thanks! ♡

Advertenties

13 Comments

 1. Hanneke says:

  Persoonlijk vind ik dat je héél goed kan schrijven! Misschien daar iets mee doen? Of met die fotografie? Je kan je er verder in verdiepen en wie weet waar je eindigt! Veel succes alleszins met je zoektocht, ik hoop dat je iets vindt dat je graag doet 🙂

  Like

  • hannewhale says:

   Oh! Wat een mooie compliment! Super bedankt! En ja, ik hoop ook dat er gauw iets op m’n pad komt dat ik graag doe! M’n leerkracht Nederlands van het middelbaar had ook gezegd dat ik iets moest doen met schrijven want dat ik daarin wel talent heb. Maar da’s ook een moeilijke wereld, hè! We’ll see!

   Like

   • Elke says:

    Was dan ook geen normale leerkracht dat we hadden hé :p ( grapje) nee idd, ik lees je blogposts heel graag. Je schrijft inderdaad heel zuiver en ontspannend. Misschien een cursus extra volgen in die wereld ? Of journalistiek ? Een column ? Leerkracht? Of een youtubechannel aanmaken en hopen dat je evengoed/rijk wordt als die britse youtubers ! Neem je tijd, je gaat dat super doen !

    Ps: als het een troost mag zijn, ik weet ook nog altijd niet wat ik ‘later’ wil worden en kijk nog elke dag rond voor studies en jobs. 😉

    Like

   • hannewhale says:

    Haha. Neen, da’s waar. Devos was zalig. Ik kreeg en krijg dat compliment wel vaker. En telkens geniet ik ervan. Da’s echt fijn om te horen. Ik ben begonnen met journalistiek, maar ik ben geen goede student… Dus inderdaad, misschien een opleiding of cursus volgen iets in die aard… Een YouTubechannel beginnen, zegt me niet direct iets. Daarvoor moet je heel zelfverzekerd zijn en weten waarover je praat. Ik ben momenteel aan’t rondkijken voor een job als administratief bediende en / of eventueel een opleiding. Maar ik weet nog niet 100% wat… (Verantwoordelijke kinderopvang / rijschoolinstructeur) Een waaier aan interesses…
    Bedankt voor jouw lovende woorden 🙂

    Like

  • hannewhale says:

   Ik heb al even besloten voor mezelf dat ik boeken zal schrijven gedurende de periode dat ik leef. Of ik daar mijn brood mee kan verdienen, dat betwijfel ik ten zeerste…

   Like

 2. Succes Hanne! Uiteindelijk zal alles in zijn plooi vallen en zal je blij zijn dat je voor deze uitdaging stond. Ik ben ook op zoek naar iets om bij te leren of een extra projectje, om mijn wereld te verruimen. En in tussentijd, kom maar eens langs in Leuven voor een praatje en een glaasje 🙂

  Like

 3. Stefanie says:

  Moeilijke keuze hé! Een hoger diploma is zeker niet altijd een meerwaarde, ik heb er 1 maar doe er niets mee. Een eigen zaak vereist helemaal niet zoveel kapitaal als je denkt, hangt er natuurlijk vanaf wat het is, maar bij mij valt dat goed mee 😉 als je eens wil praten, geen probleem! Good luck! xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: