Mijn overnachting in Maison Nationale City flats & Suites.


Zoals jullie misschien via de sociale media hebben opgevangen, heb ik vrijdagnacht gelogeerd in een chique hotelkamer in hartje Antwerpen. En dat met goed gezelschap en een fles bubbels bij ontvangst. Nogmaals bedankt daarvoor, Tom en Karen! 🙂

Een zeer open en loyale, in zekere zin vriendschappelijke betrokkenheid en service. Dat wil ik alvast kwijt alvorens ik mijn bedenkingen en ervaring neertyp. En ik zal het achteraf nog eens vermelden. Want dit was uitermate goed.


Meestal maak ik elk jaar een reisje met mijn vriendin Natalie, maar dit jaar komt het er maar niet van (drukke levens, jawel!) en kwamen we op het idee eens in pure luxe te gaan overnachten en dit keer in het Antwerpse. Ons oog viel direct op de mooiste maar ook duurste keuze: de penthouse suite. Het belooft een mooie open ruimte van 54 vierkante meter te zijn, strak en modern, met uitzicht op de stad. En ’t bewijs was er. Wat een mooie kamer. Ik werd omver geblazen toen ik het enorme bad aantrof. Voornamelijk omdat ik thuis geen bad heb, was ik super enthousiast.


De suite had geen deuren en alles liep door elkaar. Love it. De douche, overigens een mooie regendouche, bevond zich in de hoek van de badkamer en we hadden een zee van ruimte.


Het bed was fantastisch. Werkelijk een king size grootte en heerlijke lakens. Kussens waar jouw hoofd helemaal in wegzakt.


Details als de mooie houten vloer en de nonchalante loftstijlachtige bakstenen muren blijven me bij. Daar ben ik een absolute fan van! Ook van de zwart-witte tonen in de suite smolt ik. Hier speelt men met beide kleuren. Van de wc-borstel tot de haakjes voor de handdoeken, tot de badproducten, tot de handdoeken en bureaulamp. Alles werd mooi verdeeld in een combinatie van zwart en wit en af en toe werd die gebroken door bijvoorbeeld het mooie grijsachtige tapijt in de zithoek.


Er hingen van die hangende moderne lampen doorheen de living en dat straalde echt iets industrieel uit, maar tegelijkertijd gaf het een zeer aangename sfeer en het was enorm gezellig, zeker omdat we de lampen konden dimmen.
De suite heeft vier bedienbare dakramen. En met bedienbaar bedoel ik dat de gordijnen elektrisch bedienbaar zijn via een afstandbediening aan de muur naast het bed. Wakker worden in een pikdonkere kamer? Of juist met heel veel licht? Mogen de buren meekijken? Of sta je juist op jouw privacy gesteld? Met een swipe over het scherm en ’t is in orde. De suite biedt jou nĂłg meer: er is gratis WiFi(!), een 3D LED tv met digitale zenders, een Nespresso-apparaat en zelfs een microgolfoven om jouw eigen maaltijd op te warmen voor als je op de kamer wilt vertoeven.


Nadat we ons geĂŻnstalleerd hadden, selfies trokken in de grote spiegel en alles hadden bewonderd, trokken we nog even de stad in om een hapje te eten. Ik wou dat het een typisch Antwerps restaurantje was waarover ik nu iets kon vertellen en jullie zeker kon aanraden, maar ’t was “gewoon” Lucy Chang. Een lekkere Aziatische keuken en voor ieder wat wils. In Gent ga ik er dikwijls heen want hun lunchmenu’s zijn de beste (alsook de Malaysian yellow curry met kip! Yummy!)
Mijn vriendin en ik zijn heuse Thuis-fans dus wilden we onze favoriete serie voor geen geld van de wereld missen! Erg, hè? Na de dramatische gebeurtenissen uit de feuilleton was het tijd voor een badje in, wat ik noem, The Giant Bath. Want het bad was ook in king size. Met een glaasje cava. En badschuim. En een streepje muziek. Zalig. Hier zou ik wel aan kunnen wennen. Hier zou ik wel willen wonen en leven.


Voor wanneer het te warm wordt in de zomer, wat logisch is als je in de nok van het dak zit, staat er een aircomachine klaar, die heerlijke koude wind door de kamer blaast. Tip voor de lichte slapers onder ons: omdat het hotel in het centrum ligt, is het geen overbodige luxe om oordopjes mee te brengen.

Het ontbijt van Charlie’s kan ik jullie wel aanraden! Op een kleine wandelafstand van het hotel ligt Charlie’s. Een knusse ontbijt/lunchzaak met een top bediening! Zin in koffie en taart? Ook hier kan je terecht! Ik nam het Zilver Ontbijt met een extra gekookt eitje. Klik op Menu op de website en begin alvast maar te watertanden!


Er zijn ook zeer leuke winkels in de straat van het hotel, de Nationalestraat. Denk aan The Shop (Instagram), STAY en Amandine. Een beetje verder is er YOUR en Rewind.
In de stad som ik nog even enkele aanraders op: Mijn Wonderkamer, hngry (Een top concept als je van eten houdt! Merci Natalie voor de tip!) en de nieuwe RAW om een slaatje te verorberen tijdens het shoppen.


Aan de musea zijn we niet geraakt, jammer genoeg. Dat is voor een volgende keer. Aanraders en to do’s wat betreft deze activiteiten, mogen gerust achtergelaten worden bij comments! Bedankt! 🙂

Wij betaalden €175 + een kleine toeristentoeslag. En dit zonder ontbijt. Het mag dan al eens een beetje meer zijn. Zeker aan te raden als je de stad wilt gaan verkennen, je jouw lief wilt verrassen, of voor een verjaardag! Of zomaar, als je wel eens wilt YOLO’en!
Ik wil uitbater Tom nog ’s extra bedanken voor de overdreven vriendelijkheid, de klantenservice en de ontvangst in het algemeen. Want eerlijk, dat doet heel veel! Ik heb een super verblijf gehad en ik kom zeker nog eens terug! ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: