Mijn vakantie in Turkije met Sunweb.

Zoals jullie wel hebben kunnen volgen via mijn sociale media, heb ik een weekje doorgebracht in het verre Turkije met niemand minder dan de liefde van mijn leven. Het was onze eerste lange relaxvakantie samen maar zoals verwacht verliep alles op en top!
Met dit blogbericht geef ik jullie mijn mening weer over de omgeving, het hotel en de excursies. Eén ding: op zoek naar een goedkope zomervakantie? Turkije is het antwoord!

Mijn vriend en ik waren begin februari al aan het rondneuzen op de website van Sunweb. Meer bekend als de website voor de goedkoopste (all-inclusive) vakanties. Onze ogen vielen op het vijfsterrenhotel Voyage Torba
en we boekten meteen!
Ik vind het belangrijk dat de kamers proper zijn en ik steek niet weg dat ik een redelijk luxebeestje kan zijn op reis. Dus ik ben zeer blij met een luxueuze kamer met alles erop en eraan. Vermits dit hotel beschikt over een ultra all-inclusive formule, was dat zeker en vast geen probleem. Onze kamer werd elke dag gekuist (ja, gedweild!), we kregen dus ook verse handdoeken én de minibar (die gevuld zat met bier, Fanta, Cola, Sprite, water, nootjes en chocolade) werd telkens aangevuld. Gratis. Natuurlijk betaal je voor de ultra all-inclusive meer dan voor een halfpension of een all-inclusive. Het houdt in dat àlles in de prijs zit. Ja, ook alcoholische dranken. Heerlijk, met een cocktail in de hand op het strand genieten!

Er zijn acht à la carte restaurants binnenin het domein van Hotel Voyage Torba en zes daarvan zijn gratis. Allemaal in de prijs, mits reservatie. Dit omdat je elk restaurant maar één keertje mag gedaan hebben binnen jouw verblijf in het hotel. Turks, Mexciaans, Italiaans (Ik heb hier de beste raviolli ever gegeten!), Grieks (ook zeker een must do!), Chinees en vis. Japans en Grill zijn bijbetalend. Een handdoekenservice zit in de prijs, ook de fitness en hamam zijn gratis. Massages zijn betalend.

De hamam zonder personeel is gratis. Dit houdt in dat je de sauna, het Turks stoombad en de hamam volledig gratis en zoveel je wilt kan gebruiken. Er zijn handdoeken voorzien en ook van die Turkse handdoeken, vooral voor de mannen dan, om rond hen te hangen. Een soort variant op de Schotse rok! 😉 Deze kunnen vrouwen uiteraard ook dragen en is perfect om mee in deze faciliteiten te nemen. De hamam is zeker en vast een aanrader! En zoals ik al zei zijn de massages betalend, maar ze doen hier ook wat van de prijs af! Zo betaalden wij elk €40 voor een full body massage van 1 uur. Ook zeker een aanrader! Tip: Doe de (betalende) hamam en massage bij aankomst. Zij scrubben jou en zepen jou in voor een ultrazachte huid en zo is jouw lichaam klaar voor de zonnestralen! Een massage achteraf maakt het gewoon af. Of doe zoals wij: de avond voor vertrek een uurtje wegdromen terwijl de masserende handen z’n werk doen: top!
Alles van de hamam en spa is zeer proper en verzorgd. Ik was er direct op mijn gemak. Proef zeker de sapjes aan de bar in de spa: héérlijk!

Wij kwamen donderdagvoormiddag aan, met een privétransfer. Dit was niet echt de bedoeling dat we dit erbij boekten, maar ik dacht dat dat de transfer was van huis naar Zaventem en terug. Oeps, foutje.
Zo kregen wij dus een modern busje, met een flesje water, en werden wij eigenlijk vrijwel onmiddellijk na aankomst met z’n tweeën naar ons hotel gebracht. Daar aangekomen, moesten we nog even wachten vooraleer we op de kamer konden. Check in is rond 14 uur. In Turkije is het trouwens een uur later! We kregen eerst een family room ter beschikking omdat onze geboekte kamer nog niet klaar was. Vlak voor het avondeten hebben we toch gewisseld omdat we, zoals geboekt, onze superior room wilden. Ook omdat de family room bij de kindercorner (zwembad met glijbanen) en zo ligt en dus heel wat lawaai van kinderen heeft.


  

Ik was erg onder de indruk van de lobby. Een toren van bloemen, midden in de inkomsthal, er stond champagne klaar, Turks fruit en Turkse zoete drankjes. We besloten het domein te gaan verkennen.

Het hotel is eigenlijk één groot dorp. De kamers liggen in blokken bij elkaar dus je hebt meer een appartement- dan een hotelgevoel. Er loopt altijd en overal personeel rond. Van kuisvrouwen en -mannen tot managers in hemd met een walkie talkie. Allen zijn ze zeer vriendelijk en glimlachen bij het passeren. Het is er een paradijs. En wat mag er niet ontbreken in een paradijs? Zwembaden (inclusief glijbanen), strand en cocktails! En dat is er allemaal! Wij zijn in een glijbaan geweest in de vorm van een U. ’t Is moeilijk uit te leggen maar ik toon jullie een foto!

turkijeglijbaan
Foto afkomstig van http://www.hotels4u.com

Dit was ongelofelijk spannend! Mijn vriend moest me écht overhalen dit te doen! Het ziet er spectaculair uit, maar wacht tot je bovenaan staat! Je glijdt, met één of met twee, in een band, naar beneden, maar je sliert en dat stuk gaat weer naar boven! En zo bol je uit. Echt een adrenalinerush! Ook leuk om naar de kleine kindjes, die met hun papa meegaan, hun gezicht te kijken! Formidabel!
De andere glijbanen zijn ook leuk, natuurlijk. Onze nostalgische kant kwam dit speelse uurtje naar boven!

Aan het strand zijn er ligzetels, maar de bedjes op de pier zijn leuker én zachter om op te liggen! Alleen moet je er snel bij zijn om zo’n plaatsje te bemachtigen. Ik had het na twee dagen door en ik stond er zelfs voor op om de handdoeken te gaan leggen. Als je niet meedoet, heb je nooit kans om er te liggen. Zo konden we op ons gemak gaan ontbijten en dan op de pier gaan liggen.


Er is ook een adult only beach. Dat houdt in dat hier geen kinderen toegelaten zijn en dat het er wel eens ruig aan toe kan gaan. Hier worden beach party’s gegeven met (gratis) cocktails (à volenté, met vers fruit) en harde muziek.

Oh, trouwens, overal lopen fotografen rond en die nemen dan foto’s als je bijvoorbeeld op je gemak naar het restaurant aan ’t wandelen bent om te gaan eten, of als je in het water staat te knuffelen, zoals wij.
De foto’s kan je kopen in de Foto Shop vooraan in het hotel aan €7/stuk (Ja, erg duur, maar ’t is wel een mooie herinnering!) Liever op CD? Ook dat is geen probleem. Zelfde prijs.
Ook zijn die foto’s al eens leuker dan dat je zelf eentje neemt, van veel te dicht, met de welbekende selfiestick. 🙂

De reisbegeleidster van Sunweb ontving ons een dag na aankomst om wat uitleg te geven over het dorpje en de excursies. Je kan gaan duiken, een boot- of safaritocht maken, Efeze bezoeken, Bodrum bezoeken,… Er is van alles te doen en Sunweb organiseert al deze leuke excursies. Bij het boeken van één excursie kregen wij er een City Tour (€5) gratis bij! Dit is zeker een aanrader. We werden meegenomen op maandag, vrij vroeg, richting Bodrum. Onderweg stopten we bij de Myndos-poort, de windmolens van Gümbet, een amfitheater, een zogenaamd Gold Center (waar ze goud, zilver en echte diamanten verkopen) en een lederwinkel waar je getrakteerd wordt op een catwalk show. De reisbegeleidster van Sunweb doet zelf alle uitleg en je wordt een hele voormiddag meegenomen in het verhaal, inclusief mooie uitzichten.

    

Rond de middag ben je vrij en er is geen vervoer terug voorzien, omdat de meeste toeristen in Bodrum zelf willen blijven om de winkeltjes en restaurantjes af te gaan.

Wij hadden een zeer lekker restaurantje langs het water uitgekozen. Voor 72 Turkse Lira (ongeveer delen door 3 om Euro te bekomen = €24) hadden we met twee personen gegeten. Twee voorgerechtjes en een hoofdgerecht voor twee: grill. Met allemaal verschillende soorten vlees. Met rijst, frietjes en sla. En beiden een cola en brood tussendoor. Men nam wel hun eigen fooi voor wel 8 TL. Al waren wij zelf wel van plan een fooi te geven, hoor. Je moet een beetje wikken en wegen, kijken naar de locatie en zien wat er allemaal op de kaart staat. Je vindt wel iets!

De winkeltjes zijn typisch Turks: grote merken, maar dan nep. Denk aan ADIDAS, Hollister, Converse, Gucci, LV,… Ze zijn mee met de mode maar dan alles nagemaakt. Ook parfums van zogezegde grote merken verkopen ze langs de smalle straten. Zo hebben wij Black XS en Fame Black Fluid, elk 100ml, €20 samen betaald. Terwijl de man ons eerst €90 vroeg. Hét trucje? Afbieden. En als je jouw zin niet krijgt, doorlopen. Ze houden je toch nog tegen om vervolgens akkoord te gaan met jouw bod.

We wilden ook de excursie duiken boeken. Dat leek ons, en vooral Geert, heel aantrekkelijk! Hij wilde dit altijd al eens doen en zeker in exotische wateren rond een onbewoond eiland. Duiken is minder aan mij besteed, maar ik zou sowieso meegaan. Woensdag stond dit avontuur op de planning, maar zaterdag kreeg Geert oorpijn. Zondag zijn we naar het ziekenhuis geweest en bleek dat ie een gaatje in z’n trommelvlies had. En er zat een ontsteking op. Hij mocht dus in geen elk geval duiken of onder water gaan. Zijn oor is mooi genezen door middel van een oordopje te dragen maar het duiken moesten we op onze buik schrijven. Bummer. We konden gelukkig onze trip nog annuleren en kregen ons geld terug.
De hamam hadden we op vrijdag ook geboekt met Sunweb. Dit is een mindere aanrader. Je kan dit evengoed in het hotel zelf laten doen. Hier word je meegenomen met een busje naar Gümbet en daar krijg je wel een leuke ervaring, maar er was veel volk en de massage was toch niet dat. Voor €.35 kreeg je hamam (sauna, Turks stoombad, scrub- en schuimmassage: Hier wordt je op een marmeren blok gelegd en zij doen al het werk. Wel een leuke ervaring!) en een massage van een halfuur. We betaalden elk €10 extra om 10 minuten langer een massage te krijgen met aromaproducten. Heel eerlijk: dit is niet de moeite. Ons hotel had deze faciliteiten ook en ik ben er bijna zeker van dat je dit voor dezelfde prijs kon verkrijgen. Of iets meer, maar dan ben je zeker dat het goed is. Geert liet daar nog een Turkish shave doen door een zeer vriendelijke man!

Nog aanraders van excursies die ik vorige jaren gedaan heb: cruise en safarijeep. Ga een namiddag mee op de boot om zo nog meer een mooi kleurtje te krijgen! Ze leggen de boot vaak stil aan eilandjes en baaien zodat je kan zwemmen in het helderblauwe water. Springen van op de boot in het water is dan ook echt aan te raden! 😉
Muziek, drankjes en eten inclusief. Heerlijk genieten met het zonnetje op jouw gezicht en de wind door jouw haren!
De safarijeeptocht ook al twee keer gedaan. De eerste keer was dit vrij ruig en reden we langs ravijnen maar ook door het binnenland. Dan zie je een meer met schildpadjes en ga je langs bij bijvoorbeeld een tapijtenfabriek, waar ze handmatig tapijten weven. De tweede keer was ik met een vriendin en die moest me écht overtuigen omdat ik die ravijnen nog niet vergeten was! Die keer was wel leuk. Heel mooie uitzichten, een super vriendelijke chauffeur en redelijk wat off road. Diepe putten en op en neer. Lachen geblazen!
Ook langsgeweest bij een arm gezin waar je thee krijgt en waar je een centje kan achterlaten.

Als ik nog ’s terugga naar Turkije, wil ik ook wat meer culturele uitstappen doen, zoals bijvoorbeeld Efeze. Sunweb heeft een web aan leuke activiteiten klaarstaan. Keuze genoeg!


Het eten in het hotel is on-ge-lo-fe-lijk. Fenomenaal. Je hebt er alles. Ik ga zelfs niet beginnen met opnoemen want er is gewoon zodanig veel keuze dat ik hier een heel A4-formaat vol zou kunnen schrijven over hoe uitgebreid en verzorgd het ontbijt, de lunch en het avondeten is. Zo’n ruime keuze zag ik nooit eerder. Werkelijk een balzaal aan overdreven veel eten. Ook veel zitplaats, maar om een plaatsje in het zonnetje op het terras te hebben, moest je snel zijn! De obers komen ook vragen wat je wilt hebben om te drinken. ’s Morgens koffie en versgeperst fruitsap, ’s middags en ’s avonds cola of wijn? Geen enkel probleem!


    

Elke avond is er een activiteit, hetzij in het amfitheater hetzij in de Skybar. Zo zagen we salsashows met (bijna) blote madammen en ijzersterke performances van dames en heren die er wat van kennen.
Ook optredens in de Skybar werden geregeld georganiseerd. Dat ligt dan aan de andere kant van het hotel, tegenover adult beach. Aan entertainment dus geen gebrek.

Voor kinderen waren ook leuke activiteiten, zoals geschminkt worden, maar ook een Mini Club met een draaimolen, trampolines en andere leuke attracties. Er is zelfs een speeltuin op het strand. En ze hebben eens een opblaasbare attractie in de zee neergezet! Zo leuk!
Ben je wat sportiever? De fitness is gratis maar er is ook een tennis- en basketbalveld!


De kamers zijn zeer ruim, mooi en comfortabel, al is de isolatie niet zo heel goed. Ik ben dikwijls ’s nachts of ’s morgens wakker geworden van huilende of roepende kinderen of zelfs gewoon van mensen die passeerden en babbelden. Ook kan iedereen jou horen als je op het toilet zit of aan ’t douchen bent, vanwege het niet zo subtiele roostertje in de badkamer. Als je boekt bij Voyage Torba, is het zeker een aanrader om ofwel oordopjes mee te brengen, indien je een lichte slaper bent zoals ik, of om een deluxe room te boeken. Deze kamers liggen rond het (privé)zwembad en hebben dus geen last van passerende mensen ’s morgens omdat dit anders gelegen is. Ook begint de kuisploeg al zeer vroeg (ja, 8 uur ’s morgens op vakantie is zeer vroeg!) en je hoort ze vegen en met zakken sleuren. Dit is allemaal nonsens voor de vaste slaper, natuurlijk. Dat is, in mijn ogen dan, zowat het enige nadeel van dit hotel. Dat je alles goed kan horen terwijl je op de kamer bent.

Maar de kamer heeft alles wat we nodig hebben. Er is ook een gratis kluis in de kast ter beschikking.
Wil je toch wat decadenter gaan? Dat kan! Want Voyage Torba heeft ook een Voyage Private. Naar het schijnt zeer rustig en nog luxueuzer…


  

Zelfs dit hotel heeft een klein kattenhotel voor de zwerfkatten in de buurt! Stel je er niet te veel bij voor: een hok en wat kattenbrokken. Maar toch! Hier liep dit kleintje rond en ik ging er elke dag naar op zoek. Met de nodige ergernis van het lief. Oeps. (MAAR ZO SCHATTIG!!!)

 

Het is zowat de gewoonte om toch een (kleine) fooi achter te laten om aan te tonen dat je tevreden bent over de gebruikte faciliteit. Hetzij een taxi, in een restaurant, in het hotel zelf,… Overal zie je ‘m wel staan, de bekende TIP BOX. Wij kunnen wel een paar Lira’s missen! Droppen maar!

We hebben ook dagen veel bewolking gehad, maar ook een voormiddag regen. En tussendoor heel wat wind gehad. Tja, begin juni, dan ben je nog niet 100% zeker van het weer, maar wel van de drukte. Het is nog net buiten het seizoen en het is dus ook minder duur. Juli en augustus zijn de duurste, drukste én warmste maanden.
Begin juni kan dus wisselvallig weer hebben, en ’t heeft zich bewezen. Al bij al kwamen we wel met een bruin kleurtje terug, hoor! Dus we mogen zeker niet klagen! 🙂
Ik probeer elk jaar terug naar Turkije te gaan, omwille van het goedkope verblijf, het lekkere eten en het goede weer, dus ik probeer dat volgend jaar opnieuw te doen, natuurlijk met Sunweb! 😉


Reken op dit verblijf, 8 dagen, ultra all-inclusive, vijf sterren, inclusief vervoer van huis naar Zaventem, vliegreis en hotel, in deze periode voor dit hotel, in een superior room, op iets meer dan €800 per persoon. Enjoy!

Advertenties

4 Comments

  • hannewhale says:

   Je moet zelf bellen tussen 10 en 14 uur. Dit kan met de telefoon in de (bad)kamer of bij Guest Relations in de lobby. Ze meisjes kunnen niet zo heel goed Engels maar proberen een reservering voor jou te maken. Ze verwijzen wel eerst naar het feit dat je dat zelf moet doen per telefoon. (Maar om 10h05 bleek alles al volgeboekt te zijn…)
   Is soms moeilijk om een reservering te maken, maar we hebben twee restaurants kunnen doen en die waren dik ok. Ik wens jullie heel veel plezier in dit super hotel! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: