Hoeve Roosbeek.

Woensdag 22 en donderdag 23 juli gingen mijn vriend en ik op tweedaagse naar Zepperen, Limburg. Zepperen is een klein dorpje in een groene omgeving, vlakbij Sint-Truiden.
Hoeve Roosbeek staat bekend om z’n “Gastronomisch genieten / Zalig logeren / Sfeervol relaxen“. Klinkt als muziek in de oren, toch?
Wij namen het verwenarrangement. Wat zit daarin? Een overnachting met ontbijt, een 6-gangendiner met aangepaste wijnen en het gebruik van de privéwellness voor 2.5 uur mét een flesje bubbels! Alles samen voor €300. Maar eerlijk: ’t is het meer dan waard!
Verder lees je nog wat ik van de wellness, de kamer, het avondeten en het ontbijtvond!


’s Anderendaags had mijn lief een verrassing: we zouden gaan Vespa-rijden! Joepie! We hadden dat beiden nog nooit gedaan en ik moet zeggen dat het écht plezant was! Jammer genoeg speelde de zon verstoppertje achter de regenachtige wolken en was er een koud windje, maar toch was het echt eens fijn om te doen! Een echte aanrader, zeker in zo’n mooie groene omgeving! 🙂

We kregen een kleine rondleiding in het wellnesscomplex. “Zo chique!” dacht ik meteen. Nog mooier dan op de foto’s! We kregen achteraf de sleutel zodanig dat we onze tijdelijke eigendom konden afsluiten.
Het complex bestaat uit een mooie grote inloopdouche, een Turks stoombad, jacuzzi, Finse sauna, een infraroodcabine en een klein zwembadje. Allemaal binnen. Een echte waaghals? Ga dan onder de emmer met ijskoud water in gaan staan!
Natuurlijk is er een ook apart toilet en een kast waarin je jouw kleren kan ophangen. Een minibar staat ook ter jullie beschikking, al is deze wel betalend.
De fles bubbels daarentegen zit in de prijs inbegrepen en is een zaligheid om hier 2.5 uur te genieten!


De kamer waarin we overnacht hebben, is heel mooi en ruim, echt een moderne maar landelijke stijl. Just love it! We kwamen binnen in een grote zithoek met drie zetels en een mooie grote houten kast met schuifdeuren. Aansluitend is de slaapkamer met een groot mooi opgedekt bed met heerlijk zachte kussens. Mmmm…
’t Is écht een heerlijk bed! Ongelofelijk! 🙂

 

De badkamer ligt in de hoek van de kamer, in een open verbinding met de slaapkamer, dus zonder deur, en beschikt over een wc’tje, twee lavabo’s, een grote inloopdouche én een gigantisch bad! Allemaal een zeer mooie stijl en praktisch ingericht. Ik verschoot van de ruimheid van alle kamers. Wat een pluspunt!
Er werd gebruikgemaakt van mooie houtsoorten in de nachttafeltjes en de enorme kast. Er is ook nog een apart bureautje aanwezig, waar de tv boven hangt. De televisie was verschuifbaar dus die kon je makkelijk positioneren als je ’s lekker in bed naar jouw favoriete programma wilde kijken.


  

’s Avonds konden we aan tafel vanaf zes uur. We konden nog even buiten op het terras vertoeven met een lekker aperitiefje. Mijn vriend nam een gin tonic, ik een kirr royal. We kregen er een heerlijk vers hapje bij.
Wat een zalig uitzicht. Groener kan bijna niet. Zo rustgevend!

We kregen het zogenaamde verrassingsmenu, waar alles op stond te lezen wat we voorgeschoteld kregen, maar indien we het wel degelijk een verrassing wilde houden, moesten we gewoon kiezen tussen vlees en vis. En dan zouden we wel zien wat er op ons bord terecht kwam. Wij gingen de uitdaging aan! Spannend!
Iets voor zeven gingen we aan ons voorbehouden plaatsje zitten. Laat dat 6-gangendiner maar komen! Achteraf gezien: een 4-gangen was ook wel dik oké.
We begonnen met een klein slaatje met garnaaltjes en tomaatjes. Met zo’n lekker zoet granenkoekje erbovenop.

IMG_1586
Nadien kwam de courgettesoep. Mijn vriend nam een dubbele portie, hij was er duidelijk weg van!

IMG_1587
Na het soepje kwam er voor ons beiden een lekker stuk vis aan. Victoriabaars. Te vergelijken met kabeljauw. Geserveerd met prei en een lekker currysausje.

IMG_1592

Als tussendoortje kregen we een glaasje sorbet.
Toen het hoofdgerecht kwam, wat toch enige tijd later was, mocht het voor mij al ophouden. Ik had ruimschoots voldoende. Natuurlijk heb ik geproefd van mijn kabeljauwhaasje. Lekker dat ie was! En heerlijk, dat sausje van basilicum erbij! Vriendlief kreeg een mooi stuk limousin. Rundvlees.

IMG_1593

Als dessert kregen we ‘aardbeidenfantasie’. Een aardbei, chcolademousse en een soort gele pudding.

IMG_1594
We kregen twee witte wijnen bij onze gerechten, het lief nog een rode bij het vlees, ik een witte bij de vis. In totaal drie verschillende soorten wijn die ze onmiddellijk komen aanvullen. Wijn à volenté!
Helemaal voldaan trokken we naar de slaapkamer. Wat een avond. Heerlijk genoten van het uitzicht, het lekkere eten, de goede wijnen, en natuurlijk van mijn lief.

’s Anderendaags waren we wat later opgestaan en nog net op tijd voor het ontbijt (tot 10 uur ontbijten)!
De eerste maaltijd van de dag was rijkelijk aangevuld en een man vroeg of we een eitje wilde en hoe dat klaargemaakt mocht worden. Een roerei, spiegelei, gekookt eitje,… Leuk! Want ik was al een beetje te snel met te zeggen dat een eitje wel zou smaken. Dat hoort thuis bij elk geserveerd ontbijt in een hotel of B&B, in mijn ogen.
Helaas waren er al enkele zaken verdwenen doordat we onze voeten later onder tafel schoven. Dat kon ik zien bij onze buren die al klaar waren met hun ontbijt maar nog wat aan’t bijpraten waren. Wel geen verse fruitsap. Jammer. 😦

Een uurtje later was de check out en maakten we ons klaar voor onze allereerste Vespa-rit!
Mijn wederhelft had deze activiteit als verrassing gepland voor ons één jaar samen! (Hij kreeg van mijn een horloge!)
Ik was toch een beetje zenuwachtig. Ik had al slechte reacties gehoord over een Vespa. “Te kleine banden en je kan er zo mee omslaan en vallen.” Met dat in het verre achterhoofd, sprong ik toch die tweewieler op. Hadden de wolken minder talrijk aanwezig geweest en had de wind iets minder hard geweest, was onze Vespa-toer dik geslaagd! We zijn niet heel ver gereden, maar dat hoefde voor mij ook niet.
Onderweg zijn we tweemaal gestopt: eens bij schattige pony’s in de wei en eens om iets te drinken. We namen er ook een portie bitterballen bij, die waren overigens suuuuuperlekker! 🙂
Eenmaal aangekomen was het gewoon alles weer afgeven en naar huis vertrekken. Ik vond het wel jammer. Dit was een sprookje om zeker nog ’s opnieuw te doen!


  

Niet ver van Hoeve Roosbeek stonden bordjes met “AARDBEIDEN TE KOOP” en “KERSEN TE KOOP”!
We keken eens naar elkaar en het lief draaide de auto. Veel goedkoper én lekkerder dan uit de winkel! Yummy!


Er een weekendje tussenuit? Iets te vieren? Dit is echt een aanrader! Meer informatie of direct reserveren? Klik hier!

Advertenties

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: