BOOTEA.

Hey allemaal!

Toen ik eergisteren de nieuwe winkel Holland & Berrett in Gent binnenwandelde, viel mijn oog direct op de BOOTEA. Ik herkende meteen de doosjes in de rekken. Instagram? Right!
Holland & Berret is eigenlijk het nieuwe Essenza. Voor de mensen die Essenza niet kennen: da’s een winkel waar je allerlei gezonde producten kan vinden, alsook producten van natuurlijke afsprong en producten om af te slanken.
Bootea staat bekend om z’n ochtend- en avondthee om met af te slanken. Je vindt de beschrijving van de thee vrij snel en het luidt: “Deze Theetox zorgt voor een intensieve detox van het lichaam en ondersteunt gewichtsverlies.”

Ik heb al eens zoiets geprobeerd, dat was toen met Thin Tea. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat toen niet heb volgehouden. Heel stom. Ik vergat de thee te drinken en legde er mij dan maar bij neer dat mijn metabolisme niet zou versnellen en dat mijn vetjes niet zouden verdwijnen. Want dat zou de thee teweegbrengen: een sneller metabolisme, een geremd hongergevoel (dat was wel zo!), snellere verbranding van calorieën, het immuunsysteem boosten, het lichaam reinigen (detox), je energie geven en nog zoveel meer.
Toen ik deze thee in de winkel zag liggen, wilde ik het nog eens een kans geven. ’t Gaat ‘m niet per se over het willen vermageren, want ik weet van mezelf dat dat niet hoeft, maar wel al die andere zaken…
Ik wil de thee vooral gebruiken om mijn eetlust wat te temperen, minder te eten en dan heb ik het vooral over ongezond snacken door de dag heen (en ’s avonds voor de tv, jullie kennen het wel!), om mijn metabolisme te versnellen, want die is ontzettend traag, en om toch een soort van nieuwe energie te krijgen want ik loop heel vaak heel moe rond. De thee zou boordevol vitaminen en krachtige natuurlijke kruiden zitten waardoor je een verschil zal aanvoelen van fitheid. En ok, ik geef het toe, ik heb nog steeds mijn bedenkingen over mijn zogenaamde lovehandles. Die willen maar niet verdwijnen en ik heb er serieuze complexen over. En over de vetrolletjes op en rond mijn buik. Da’s zowat mijn probleemzone. Maar ik besef maar al te goed dat door wat thee drinken het probleem niet verholpen wordt. De thee voorkomt vreetbuien en goestingskes. De thee zorgt er ook voor dat het lichaam, op natuurlijke wijze, z’n gifstoffen kwijtraakt.

  
Bij Bootea krijg je ook een zakje voor in de ochtend en een zakje voor in de avond. Het is de bedoeling dat je ’s ochtends bij het opstaan een tas drinkt. Of wanneer je eraan denkt door de dag heen. Het is dus geen ramp wanneer je de thee eens vergeet te drinken. Hij kan perfect na de middag gedronken worden. De avondthee drink je om de twee dagen, ’s avonds vooraleer je jouw bed in kruipt. Oh, ja! ’t Zijn zakjes thee, dus je hebt geen infuser nodig! En er ligt geen gruis op de bodem van jouw tas! Joepie!

Namen als Thin Tea en Bootea kwikken wel de nieuwsgierigheid op… Zeker als je hen volgt op Instagram, voor- en nafoto’s ziet en een bijna perfecte beschrijving leest van wat de thee allemaal zou kunnen.

Ik hoop dat ik fitter word, minder moe zal rondlopen en een sneller metabolisme zal krijgen. Ook hoop ik dat het m’n maaglast, waar ik dikwijls last van heb, verhelpt. Stiekem hoop ik ook op wonder wat betreft de lovehandles…
Maar zoals ik al in de blogpost van Thin Tea zei: Wel, lieve mensen, knoop het goed in jullie oren: thee vermagert niet.
En toch, en toch…

Midden september doe ik, samen met mijn broer en vriend, mee aan de Strong Viking Run. We moeten alle drie, maar vooral alle twee, mijn vriend en ik dan, nog serieus wat trainen om fit te zijn én blijven. Het wordt een serieuze uitdaging want geen van ons heeft een deftige conditie. Rondjes lopen, een bezoekje aan de fitness, baantjes trekken, sit-ups en pompen,… Eigenlijk zouden we het allemaal moeten doen. Ik hoop dat de thee mijn luiheid (want zo noem ik dat een beetje aangezien ik niets van sport doe en niet al te veel beweging heb) verdoezelt en me zin geeft fitter te worden. Gezond eten komt er natuurlijk wel bij kijken, alhoewel ik niet zo’n fast food eter ben. Pas op, een Mc Donald’s bezoekje sla ik niet af, maar ik zit er niet elke week.

  
Anyway… Ik kon me niet inhouden dit pakketje te kopen en ik ben alvast zeer benieuwd! Vandaag, zaterdag 15 augustus, ben ik ermee van start gegaan. Voor de mensen die groene thee niet lusten of niet gewend zijn: da’s de eerste keer inderdaad een vreemd smaakje. Da’s effe gewoon worden. Bootea heeft ook shakes, maar ’t zijn geen maaltijdvervangers. Eerder een aanvulling van vitaminen en mineralen. Ook hetzelfde effect als de thee, met een detoxwerking.

Nadat de 14 dagen om zijn, laat ik jullie weten hoe ik het gesteld heb en of ik verandering voelde tijdens de detoxbehandeling! Er bestaan grotere pakketten trouwens, maar ik heb 14 dagen genomen omdat ik het eens wilde uittesten! Voor 14 dagen staat ie nu voor amper €20 in Holland & Berrett want er is nog even een korting van 25% korting! Anders betaal je ongeveer €25 per pakketje van 14 dagen. Kijk voor andere prijzen en pakketten op de website van Bootea.

Advertenties

14 Comments

 1. maesanke says:

  Hopelijk werkt hij bij jou wel goed! Ik werd net héél moe van die thee, jammergenoeg… Maar vond ‘m wel heel lekker smaken!
  Ben er ook niet van afgevallen – wou ik ook niet.
  Waar ie bij mij wél heel goed voor hielp was mijn opgeblazen gevoel. Zelfs lang na het nemen van die thee had ik nog steeds veel minder last van een opgeblazen gevoel zoals ik voordien wel heel vaak had.
  Maar zoiets werkt voor iedereen anders natuurlijk, dus veel succes ermee! Benieuwd of ’t jou goed helpt!

  Like

  • hannewhale says:

   Oh! Ik ben inderdaad zeer benieuwd! Heb vaak last van m’n maag en zo dus ik hoop dat dat ook een beetje helpt op die manier! En hopelijk niet nog meer moe worden… Kan ik echt missen! Haha.

   Like

 2. Ik had ook zo een doosje gekocht, en na een week liep letterlijk alles meteen mijn lichaam uit.. langs.. ja ik moet er geen tekeningetje bij maken :p Toen al mijn zakjes voor de avondthee plots op waren en die voor in de ochtend niet, las ik nog eens goed de verpakking, jah, madam hier had elke ochtend zoals het hoort een theetje gedronken maar ook ELKE avond :s daar krijg je dus… schijterij van :p Heb nu nog veel thee over voor ’s morgens maar die voor ’s avonds zijn op. Binnenkort eens een nieuw doosje halen om het eens deftig te proberen doen zoals het moet, ’s morgens elke dag en ’s avonds om de 2 dagen 🙂

  Like

 3. Sara says:

  Hoe lang is er nog korting? Ik wil die detoxthee ook heel graag testen! Ik gebruikte al detoxthee van herballife, maar vond deze heel duur!

  Like

  • hannewhale says:

   Ik weet het ook niet zo heel goed. Ben nu aan dag drie en ik heb wel last van buikloop. Misschien is het even wennen ofwel kan ik er niet goed tegen. Ik ben ook wel benieuwd naar de shake! Later eens uitproberen. Maar ik denk dat het voor iedereen anders is.

   Like

 4. Lisa says:

  Hey Hanne, ik lees af en toe jouw blog en vroeg me af of deze thee nu een resultaat heeft gehad bij jou? Ik twijfel namelijk om hem zelf te kopen…

  Lisa

  Like

  • hannewhale says:

   Hoi Lisa. Om heel eerlijk te zijn heb ik niet echt resultaat gezien of gehad, maar ik heb er ook mijn eetpatroon niet aan aangepast of heb er niet bij gesport. Heb mijn dagelijkse leven gewoon doorgetrokken en de thee erbij genomen. Meer naar toilet, groot toilet dan weliswaar, maar die was vrij…. Plat. Om het zo plat te zeggen 🙂 Misschien heeft m’n lichaam wel een detox gehad… Ik zou het niet weten. Heb het alleszins uitgedaan maar heb niet meer verlengd.

   Like

 5. Anke says:

  Hallo! Ik heb Bootea online gevonden en ben er heel benieuwd naar. Nu zag ik jou blog en lees ik dat ze in Gent een winkel hebben met deze producten, ik vraag me af of ze daar ook degelijk alle producten hebben die ook op de site staan ja of nee?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: