Nog te lezen boeken: update tot de derde.

Sinds ongeveer een dik jaar, of laat ons zeggen een goede twee jaar, ben ik terug begonnen met regelmatiger te lezen. Boeken die uitkomen waarvan ik denk “Hmm, dat ziet er wel goed uit!” of boeken die wereldwijd gelezen worden en ondertussen razendpopulair zijn, dat is, tja, een beetje meedoen met het volk, maar hé, da’s dik oké.
Neem nu bijvoorbeeld Het meisje in de trein van Paula Hawkins, oftewel The Girl on The Train, is op korte tijd heel bekend geworden. Heel de wereld kende het boek en overal stond het bekend om “de thriller van het jaar”.
Velen kopen het boek omdat het op nummer 1 stond en uit nieuwsgierigheid het ook willen lezen. Ze vragen zich af of het werkelijk een goed boek is en of het die eerste plaats wel waardig is en zo willen ze er zelf een eigen mening over brouwen. Om dan later misschien mee te kunnen discussiëren met de rest van de wereld. Ik voel me misschien één van hen, de mensen die het boek kopen uit nieuwsgierigheid en met de prangende vraag “Is ie echt zo goed?”, maar hé, ik heb daar helemaal geen problemen mee.

Ik las ook al enkele (Engelstalige) boeken van John Green en ook dat is, of ondertussen bijna was, een rage, maar waar het merendeel toch, onbewust, aan deelneemt. De sociale media zorgt er dikwijls voor om mensen aan te zetten tot dingen. Is het nu boeken kopen (en uiteraard lezen) of thee drinken om zogezegd een platte buik te krijgen. Ach. Nieuwsgierigheid is iets moois.
Nu ja, Het meisje in de trein… Ik zag dat enkele mensen die ik volg op Twitter dit boek aan het lezen waren. Het werd plots een wereldvraag hoe goed het boek was. Iedereen die het gelezen had, hetzij in het Nederlands, hetzij in het Engels, was er tevreden over. Ik besloot mij het boek aan te schaffen. In het Nederlands. Waarom niet in het Engels? Da’s ook de eerste keer dat ik me dit afvraag, eigenlijk. Mijn vriend kocht het in de Engelstalige versie maar ik moest per se de Nederlandstalige versie hebben. Al lees ik wel eens graag in een andere taal dan mijn moedertaal, maar goed. Ondertussen ben ik al zeker twee maand trotse eigenaar van Het meisje in de trein maar ben nog steeds niet aan mijn eerste zin begonnen. Vreselijk. Ik kom altijd wat achter als het op boeken aankomt.

Het meisje in de trein gaat over een vrouw die elke dag pendelt naar haar werk en elke ochtend een koppel op hun terras ziet ontbijten. Ze fantaseert over het stel en geeft hen zelfs een naam. Ze vindt hun leven perfect. Zoals haar leven ook ooit was. Maar haar perfecte verbeelding wordt op een dag verbroken doordat ze iets vreemds in hun tuin zag. Ze kan hier onmogelijk mee blijven zitten en gaat hiermee naar de politie. Was het wel slim om hiermee betrokken te raken? Had ze zich beter niet bemoeid met deze zaak?


Ik kan niet wachten om aan dit boek te beginnen. Normaal lees ik geen thrillers (geen idee waarom niet, eigenlijk) dus ben ik nog meer benieuwd hoe leuk ik dit genre boek zal vinden!
Een geweldige thriller die zelfs Stephen King de hele nacht wakker hield.
Te koop in winkels als Fnac en Standaard Boekhandel voor €19.95 (Of voor de toenmalige ‘Hot Price’ van €17.90 in Fnac)

Nog een mooi voorbeeld van een boek, of meer bepaald een trilogie, die mensen kopen uit nieuwsgierigheid, is de wereldwijde bestseller Vijftig Tinten Grijs van E. L. James. Ik kan me niet voorstellen dat je zou stoppen met lezen na het eerste boek. Ook al gaat het tweede en derde boek over hetzelfde (seks), je wilt toch absoluut de rest ook weten? Tenzij het je echt geen snars kan schelen en het je koud laat. Dat kan wel, natuurlijk. Maar dat zou me verbazen. Ik ben er alleszins goed in versleurd geraakt. Ondertussen heb ik twee boeken gelezen en ik moet en zal het derde boek ook gelezen hebben. Gewoon, omdat dat zo hoort. Het is een vervolg en eigenlijk ook een afsluiter van de trilogie. Het zou, in mijn ogen, een onafgewerkt hoofdstuk blijven mocht ik het derde deel niet kunnen lezen. Een vreselijk gevoel is dat. Dus, ja, uit nieuwsgierigheid én interesse wil ik Vijftig Tinten Vrij lezen. Ook weer in het Nederlands. Ik heb de eerste boeken ook in de Nederlandstalige versie gekocht en heb daar zeker geen spijt van. Het is zeker goed geschreven.
De boeken van Vijftig Tinten oftewel Fifty Shades of Grey zijn bijna overal verkrijgbaar voor slechts €10! De rage van de Vijfitg Tinten is ook al bijna passé dus die kan je vandaag voor kleinere prijsjes shoppen.

Recent werd “GREY” op de markt gebracht. De eerste zin op de achterkant vertelt alles “Bekijk de wereld van Vijftig Tinten Grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey”. Een ander perspectief, een andere kijk, een ander boek. Nog spannender, sexyer en lustiger.
Ik kreeg dit boek cadeau van mijn vriend omdat hij weet dat ik de trilogie (bijna) gelezen heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ‘m niet zou gekocht hebben, omdat ik nu het verhaal ken en de nodige portie nieuwsgierigheid ernaar niet had om het te lezen. Maar nu ik het boek heb, ga ik het zeker lezen. Al staat hij wel op plaats nummer 5, of het scheelt niet veel, want ik geef andere boeken een beetje meer voorrang.
Dit boek kan je voor €15 kopen in Fnac.

En dan nog een boek over bloggen: Blog INC. van Joy Deangdeelert Cho. Dit boekje kocht ik in een leuke designwinkel in Parijs. Toen ik er met mijn vriend was, was dit winkeltje een leuke ontdekking! Het bevindt zich dichtbij Centre Pompidou. De (straat)naam ben ik natuurlijk al vergeten.
Vermits ik nu toch al een goed jaar bezig ben met bloggen, vond ik het wel interessant om me zo’n boekje hierover aan te schaffen. Er staan nuttige tips in, boordevol zaken die jouw blog kunnen verbeteren, leuke verhalen enzovoort. Op de Boekenbeurs in Antwerpen heb ik ook How Blogs Work van Stephanie Duval gekocht. Daar ben ik in begonnen, maar zit ik amper nog maar een vijfde van het exemplaar. Triest, ik weet het.
Maar goed, dit boekje is echt wel een aanrader voor ieder van jullie die een blog bijhoudt.
Ik kocht Blog INC. voor €15 in Parijs. Je vindt het ook op bol.com, amazon.com, ohjoy.com of op de website van de uitgeverij chroniclebooks.com!

Herinneren jullie zich nog dat ik The Longest Ride en If I Stay zou lezen? The Longest Ride heb ik ondertussen al even uitgelezen. Een zeer vlot en goed boek en ik kan niet wachten om de film ervan te zien. Dat werd uitgesteld omdat m’n boek nog niet uit was en toen speelde ie niet meer in de bioscopen. Typisch. Eens bestellen via Digibox, denk ik. Het boek is zeker een aanrader! Absoluut.
En met If I Stay ben ik nog bezig. Ik zit ongeveer halverwege maar het boek bezorgde me al een aantal keren kippenvel. Als het uit is, wil ik zeker en vast de film ervan ook zien!
En het tweede deel lezen: Where she went. Ligt ook nog klaar, uiteraard.

Advertenties

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: