Stage lopen en werken.

Hey iedereen!

Ik heb ooit een blogberichtje gepost over mijn zoektocht naar passend werk, weten jullie nog? Met dat boek van Laura Van Bouchout “Jobshopper”. Heel boeiend en leuk vond ik dat!
Ik wil jullie graag een beetje op de hoogte houden wat betreft mijn (werk)leven en geef jullie daarom een beetje uitleg omtrent mijn stages die ik liep/loop.

Ik kreeg, ik denk ergens begin juli, een mailtje van VDAB, want ja, ik ben werkzoekende en dus verplicht om me op de website in te schrijven, dat ik stage kon lopen in een bedrijf. Een BIO: een BeroepsInlevingsOvereenkomst. Ideaal, dacht ik! Ik zag het enkel positief:
bezig zijn, ervaring opdoen, het staat mooi op mijn CV én er een vergoeding voor krijgen bovenop mijn uitkering. Perfect! Ik mocht eigenlijk vrijwel beginnen bij Open Bedrijvendag. Bij de enige echte organisatie van Open Bedrijvendag heb ik een maand stage gelopen en heb ik alles gegeven! Het was echt een topjob! Ik mocht meewerken, meedenken én meedoen met het organiseren van die ene dag: Open Bedrijvendag. Mijn takenpakket bestond vooral uit bedrijven opbellen en uitnodigingen en bedrijfsfolders maken met InDesign. Er was een super fijne sfeer op het werk en ik deed het werk ook heel graag, niet onbelangrijk! 🙂

Tussendoor hield ik mijn blog bij, want dat was eigenlijk een voorwaarde alvorens ik aan de stage kon beginnen. Ik ben een blogger, dus dat vond ik meteen geweldig!
Het werd een soort van dagboek waarin ik alles kwijt kon van wat ik die dag of week uitgespookt had.

En ik doe net hetzelfde voor mijn stage bij Gandae. Die loopt nog tot en met overmorgen, vrijdag 11 september. Je kan al mijn avonturen lezen op http://www.openbedrijvendag.be/theinternship (hier heb je de kans om ook andere stagiaires te ontmoeten en hun verhaal te volgen!) of op de directe link http://www.theinternshipopenbedrijvendag.wordpress.com!

Bij Gandae zal ik vier weken meegewerkt hebben aan de organisatie van onder andere Open Bedrijvendag, maar ook aan de festiviteiten van het 50-jarig bestaan van het bedrijf. Tussendoor deed ik zeer gevarieerde administratieve taakjes zoals dossiermappen in elkaar steken, klasseerwerk, input,…
Na deze vier weken kan ik zeggen dat ik me hier absoluut nooit verveeld heb (bij Open Bedrijvendag ook niet, uiteraard!) en dat er altijd wel iets te doen was! Het takenpakket was zo gevarieerd en uitgebreid dat ik echt nooit stil gezeten heb. En ik kreeg ook nog eens te horen dat ze me nog een kleine maand wilde houden als stagiaire, maar dan voor de functie hulpmonitor!
Gandae is eigenlijk een maatwerkbedrijf, vroeger ook wel een beschutte werkplaats genoemd. Ik zal meewerken in de productie en mensen begeleiden. Het is plots een totaal andere functie, maar het zal wel goed verlopen, vermoed ik! Ik twijfel nog een beetje aan mijn kunnen, want de productie is volledig nieuw voor me! Communicatief ben ik zeer sterk, dus de omgang met de werknemers zal wel geen probleem zijn. 🙂

Vanaf maandag 14 september zal ik iets meer dan drie weken hulpmonitor worden. Dat wilt zeggen dat ik ook in ‘uniform’ op de werkvloer moet staan. Veiligheidsschoenen: check. Blauwe t-shirt met logo Gandae: check.
Ik word een echt lid van de Gandae-groep! Ongelofelijk spannend! Ik ben zo benieuwd! 🙂

Indien de drie weken geslaagd waren, voor zowel de werkgever als de werknemer (ik dus), is de kans groot dat ik mag blijven! Maar ik krijg eerst de kans om er eens van te proeven en het wereldje van een hulpmonitor te leren kennen.
In oktober ga ik tien dagen op reis, dan maak ik een rondreis door Italië met mijn oudere broer, dus dan wordt het even uitblazen en alles op een rijtje zetten.
We zien wel hoe alles verloopt, maar ik heb er heel veel zin in! 🙂


Aanschouw: mijn sexy werkschoenen! Safety first!

Van harte welkom op onze Open Bedrijvendag op zondag 4 oktober van 10 tot 17 uur!
Gandae – Singel 22 – Gent

Meer info omtrent stage lopen via VDAB vind je hier!
Schoolverlater, werkzoekende, zin in iets nieuw? Ik kan het iedereen aanraden! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: