Showcase Emma Bale.

Hoi allemaal!

Drukke dagen de laatste dagen! Een fulltime job (nog steeds mijn stage! Ik weet trouwens maandag of ik mag blijven!), een huishouden (want ja, mijn vriend en ik wonen nog niet samen maar eigenlijk weer wel: http://www.houseandcatsitting.be!) en dan nog eens vrije tijd vinden om te lezen, met vrienden af te spreken of te bloggen. Daartussen zijn we ook goed en wel begonnen met onze huizenjacht! Maar daar later meer over 🙂

Ik kreeg een mailtje van het PR-bureau Walkie Talkie, dat gelegen is in Gent, met de vraag of ik graag naar de showcase van Emma Bale wilde komen. “30 september, oh, dan hebben we nog niets te doen!” dacht ik. En ik reageerde direct.


Emma Bale oftewel Emma Balegems, amper zestien, een knappe griet met een goddelijke stem. Ze nam deel aan The Voice Kids en werd zo bekend in heel Vlaanderen maar ondertussen al veel verder.

Het begon al goed, daar in het Felix Pakhuis in Antwerpen op woensdagavond 30 september; het eerste nummer en ik begon al te blèten! Later bleek dat het een cover van Oscar And The Wolf was met “Strange Entity”. De tekst greep me naar de keel want het deed me denken aan mijn overleden broer. Zinnen als I lost you, I miss you, I wanna hold you, so come back, daar word ik dus week van. De tranen gleden over mijn wangen. Wat een watje, ik.
Ik krijg nog steeds kippenvel, een krop in de keel en tranen in de ogen van dit nummer.


Natuurlijk hoorden we die avond ook “All I Want” van Kodaline en “Run“, geremixt door Lost Frequencies. Maar ze had nog een hele mooie cover: “Get Lucky’ van Daft Punk ft. Pharrell Williams.
“Wonderland” en “My World Untouched” (zoals haar tweede album) kwamen ook aan bod en dat zijn eigen nummers. Het nummer “Wonderland” begint zeer rustig, maar is nogal swingy. “My World Untouched” is zeer rustig en opbouwend. Da’s echt haar stijl, rustige en aangrijpende nummers. Haar stem kan dat aan. Zij kan dat aan.


Je moet het maar eens doen, als zestienjarige, zo de wereld veroveren met jouw unieke stem. Dus daarom: Emma, topwijf!

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: