10 dingen die ik niet vergeet op vakantie.

Goeiemorgen iedereen!

Vannacht ging de wekker af om half drie, dat was even doorbijten.

Ik wilde wakker worden met een snelle douche, bleek er geen warm water te zijn. Balen. Dan maar geen douche.

Het dringt door: we gaan naar Italië! Hoera! Mijn broer en ik boekten deze reis enkele maanden geleden, toen de temperaturen in België hoger lagen dan nu in Italië. Oktober is misschien geen topmaand, maar we gaan er sowieso het beste van maken!
Mijn vriend zette ons af aan de bushalte achter het station van Gent-Sint-Pieters. Daar stopt een shuttlebus die ons rechtstreeks in de luchthaven van Charleroi dropte. Super handig, zeker ’s nachts als er geen treinen rijden! En ook nog eens goedkoop: €9 per persoon. Flibco heet de maatschappij en stopt zowat in alle grote steden in België. Zeker een aanrader!
Anyway, ik wilde jullie tien dingen opsommen die ik zeker niet vergeet op vakantie! Hier gaan we!
1. Mijn identiteitskaart. Redelijk logisch want je verlaat het land. Eigenlijk heb ik m’n paspoort altijd en overal bij. Je weet maar nooit!

2. Mijn rijbewijs. Zeker nu we rondreizen door Toscane en een wagen huren, is dit echt wel van belang.

3. Een zonnebril. Ook al verwachten we meer regen dan zon, de Italiaanse zon zal wel schitteren wanneer de wolken even verdwijnen.

4. Zonnecrème en after sun. Want… Je weet maar nooit. Ik heb een gevoelige huid en zou wel eens snel kunnen verbranden na een namiddagje zon. Ja, we krijgen in die tien dagen ook het zonnetje te zien!

5. Een boek. Of boeken. En tijdschriften. We hebben hoogstwaarschijnlijk niet zo heel veel tijd om te lezen maar ik nam ze mee voor in de luchthaven, het vliegtuig en ’s avonds in onze kamer. Ook een reisgids, trouwens!

  
6. Een borstel. Ik moet meer en meer mijn haar proberen te borstelen. Ik laat m’n haar momenteel groeien en ik merk dat het snel gaat klitten. Nadeel: vettig haar.

7. Zwemkledij. Twee bikini’s en een handdoek. We gaan niet echt naar de zee, maar hebben wel een hotel met wellness dus we kunnen even uitblazen in de jacuzzi!

8. Een goede handcrème. Niets vervelender dan droge handen op verlof. Idem dito met een lippenbalsem.

9. Mijn All Star schoenen. Ik heb ze mee in zwart en wit. Ik ben er werkelijk verzot op, gewoonweg omdat ze overal bij passen en heel erg goed zitten!

  
10. Mijn goed humeur! (Ook al vergat ik mijn sjaal en jas deze morgen!)

 
Nu mogen we op het vliegtuig stappen.

We komen aan om 8h45 en nemen dan onze huurwagen mee om vervolgens naar Pisa te rijden. Later op de dag rijden we door naar Lucca. Ik houd jullie op de hoogte van mijn 10 dagen durende reis door Italië! 🙂
Alvast een fijn weekend allemaal! ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: