Rondreis Toscane, Italië. Dag 1: Pisa

We hebben lang afgeteld naar onze reis naar Italië! Ik was nog nooit echt in het land van de pasta geweest, dus ik was wel erg excited! Eigenlijk altijd wanneer ik op reis mag vertrekken! Ken je dat, die leuke stress? Zo’n stress zoals wanneer je naar voren moet voor een spreekbeurt voor de klas, maar dan leuk!

Ik was eigenlijk wel al eens in Italië geweest, heel kort, toen ik meedeed aan een tv-programma, een testprogramma eigenlijk, waarbij we een week lang rondreisden, van plaats naar plaats. Toen gingen we te voet van Zwitserland naar Italië, via de bergen. Een super avontuur!

  
Floris, mijn broer, en ik zouden 10 dagen doorheen het mooie Toscane reizen, met onze huurwagen. Of zeg maar huurwagentje. Een Fiat 500. Mooi, schattig, klein autootje. Rijdt ook wel lekker.

Tot aan de luchthaven lees je hier. Ik vertel jullie via deze blogpost wat er nadien allemaal gebeurde…

Het was even zoeken naar de car rental toen we aankwamen in Aeroporto di Pisa “Galileo Galilei” (PSA), oftewel gewoon de luchthaven van Pisa. Toen we ondervonden hoe het paadje naar de verhuurorganisatie liep, was het vrij makkelijk. Het was ongeveer een halve kilometer wandelen, dat klinkt niet veel, maar wel voor een kreupele, want zo kan je m’n broer noemen momenteel. Hij had twee dagen eerder zijn voet omgeslagen bij het voetballen en loopt hier door de steden met een kruk. Dat helpt wel. Hij smeert elke dag twee keer Voltaren gel en legt ’s nachts z’n voet omhoog. Ocharme. Heb wel met hem te doen. Da’s typisch dat je zoiets meemaakt vlak voor je op reis vertrekt. Enfin, hij neut er niet over en lijkt er niet heel veel last van te hebben, alhoewel het er wel pijnlijk uitziet.

Het was ook alweer een hele opgave om in dat kantoor te geraken. Logischerwijs liepen we naar het bordje waarop “Firefly”, de verhuurorganisatie die wij kozen, stond. Bleek dat je je eerst ergens moet aanmelden, in een soort kantoor met alle grootse en minder grote namen in de autoverhuursector. We verwachtten een Fiat Panda, kregen we een Fiat 500. Véél beter! (Een Fiat Panda is een lelijke auto!)

  

We vertrokken meteen naar het centrum van Pisa. Onderweg stopten we in een telecomwinkel om een simkaartje met data te kopen. Zo hadden we een gps én internet onderweg tijdens onze reis. Zelf deed ik dit nog nooit, ’t was een idee van m’n broer, en ik raad het iedereen aan. Zeker wanneer je langer dan een week op reis bent. We betaalden €20 voor 4GB. Mijn broer zegt dat dat meevalt qua prijs. We doen er ook wel vrij lang mee want die gps verbruikt niet erg veel. We gaan er ook de TripAdvisor mee af en af en toe tap ik WiFi af van dat simkaartje. Dat kan blijkbaar allemaal. Veel ken ik er zelf niet van. Ik heb sjans met zo’n broer! 🙂

We hadden een perfect plaatsje gevonden, net achter de muur van Pisa. De stad is half ommuurd en niet toegankelijk voor wagens, tenzij je er woont. Tip: let op de borden bij het binnenrijden van straten. Staat daar “traffico limitato (ZTL)”? Dan mag je daar zeker niet doorrijden! Een camera legt jouw nummerplaat vast en wordt die niet herkend, dan krijg je een boete opgestuurd. Moet je er toch zijn, kan je het personeel van het hotel of de parkeergarage vragen jouw kenteken door te geven aan de politie en zo voorkom je een boete. Ik las deze geweldige tip in “100% Toscane”, een geweldige reisgids! Gelezen op het juiste moment! 😉

We zaten vlakbij het Piazza dei Miracoli, het plein met onder andere de gekende scheve toren, en trokken daarheen. Het was lekker warm, ’t zonnetje scheen en konden mooie kliekjes maken!

  

Het was er vrij druk, maar konden toch onze typische ik-houd-de-Pisa-toren-tegen-foto nemen!

  

  

De Torre Pendente (Campanile), klinkt ons beter in de oren als de Toren van Pisa, is natuurlijk de grootste attractie van Pisa. Je betaalt €15 om de toren te mogen beklimmen. Wij vonden het iets te veel geld, maar ik denk wel dat het uitzicht zeker de moeite was. Wist je datje: de toren is aan de noordkant 54.8 meter en aan de zuidkant 55.6 meter hoog.

Niet alleen de toren viel in de smaak, ook de kathedraal ernaast werd druk bezocht. Als je de Cattedrale Di Santa Maria Assunta (Duomo) vanbinnen wilt bezichtigen, betaal je €2. Wij deden dit niet wegens te druk. We konden haast op de koppen lopen. Komt grotendeels ook door het mooie weer die dag. Het grote gebouw is gemaakt van grijze marmer en witte steen. Magnifiek.

En dan is er nog de doopkapel: Battistero. Een baptisterium met een grote koepel. Volledig afgewerkt met gotische versiering. Hier tel je €5 voor neer om naar binnen te mogen.

  
We gingen eten in een plaatselijk restaurantje, mét zicht op de toren van Pisa. De kaart toonde aantrekkelijke prijzen en zo’n uitzicht kon je gewoon niet afwijzen. Wat ik voorgeschoteld kreeg, gnocchi met tomatensaus, was niet slecht, maar ik heb al beter gegeten. €7 klonk niet duur, totdat je de portie ziet. En da’s dikwijls hier in Italië, hebben we al gemerkt.

  

Ik had spijt dat ik de pizza niet nam. Daar ging ik meer met gevuld zijn en die waren lekker vers! Deze trattoria (bistro) heet Antica Trattoria Antonietta. Ze konden er goed Engels en sloegen er zonder problemen een praatje. De cola kostte wel wat meer hier: €3.50!

Naast deze briljante gebouwen is er een groot grasplein. We hebben er een uurtje gechilled. Even de ogen gesloten en de batterijen opgeladen. Heer-lijk.

We wilden nog het museum (Museo Dell’Opera Del Duomo) doen, maar dat was gesloten wegens renovatiewerken. Bummer. Je kan er onder andere het beeld “Maria met Kind” van Giovanni Pisano vinden. Kaartje kost €5.

Nog even door de straatjes van Pisa geslenterd, nog een ijsje gegeten en dan terug naar de wagen gegaan. Klaar om te vertrekken naar Lucca, onze tweede bestemming!

  
We reden door naar Lucca en onderweg zijn we gestopt in een immens grote Carrefour. Hier kochten we ons avondmaal: ik gerookte parmaham met briekaas en mijn broer kaas en tomatentapenade, alles voor op een stokbrood. Het klinkt pover, maar met een goede fles rode wijn uit Chianti, werd het echter een feestmaal. Yummy!

Over onze geboekte AirBnB (wat voor mij de allereerste keer was!), Lucca zelf en onze avonturen daar, lees je in een volgende blogpost!

Bedankt voor het lezen! Slaapwel! ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: