Rondreis Toscane, Italië. Dag 8, 9 en 10.

Zo, we zijn eindelijk aan de laatste dagen Italië gekomen!
Ons bezoek aan de Kathedraal van Firenze zal ik niet gauw vergeten! Je kan een extra ticket kopen (of een combiticket aanschaffen, zie verder) om boven in de kerk te lopen (= Cupola = de koepel) en dus een adembenemend zicht te krijgen over de stad! Echt de moeite en dus een absolute aanrader! Wel vrij lastig en een smalle doorgang, maar ’t is het echt wel waard. 463 treden! Géén lift. De koepel deden we vlak voor de avond, net voordat de zon onderging. Ge-wel-dig!


In de Kathedraal van Florence (ik zeg altijd Firenze, no idea why) kan je drie dingen doen: de kathedraal zelf bekijken (gratis), de kribt en naar boven lopen voor dat fantastische zicht. Het kost je €10 om alles te doen. Met de doopkapel erbij ook. Aparte prijzen zijn de zaken niet zo heel erg de moeite, maar als je een combiticket koopt, ben je wel even zoet en heb je alles gezien dat je in feite moet gezien hebben. Te lang aanschuiven voor de duomo of doopkapel? No worries, het combo ticket is 24 uur geldig! Top!


Waar je nog een geweldig uitzicht krijgt is in de Campanile, de klokkentoren. Inbegrepen in dat combiticket.
Deze toren telt 414 treden en heeft ook geen lift.
Ik zeg het, dat ticket om alles te bezichtigen in hartje Firenze was een topaankoop! Eén van de beste beslissingen van mijn leven! 😉

De doopkapel is bekend om z’n bronzen deuren die je van de buitenkant kan spotten. Het zijn echter replica’s. De echte zijn te bewonderen in het Opera del Duomo Museum. De ingang hiervan zit ook in de combo! Yeey!


Wij zijn in de plaats naar Galleria dell’Accademia Museum. Hier hadden we echt “hoerensjans”: we kregen drie tickets gratis van een vrouwelijk gids die ons zegde dat haar privé groep die haar had gehuurd niet opdaagde. Leuk nieuws, zeg! We hadden dan wel met de tickets kunnen aanschuiven aan de rij waar men al tickets had. Want zo doen ze dat in Italië: een rij voor mensen die nog een ticket moeten kopen en een rij met mensen die al een ticket hebben. Oh well, we stonden al vooraan in de rij om een ticketje aan te schaffen en mochten ermee doorlopen wanneer de man het lint wegtrok. Op de website vind ik €8 als ingangsprijs maar als ik me niet vergis waren de tickets toch duurder. Ik dacht zo’n €12 per persoon! Als je online koopt, betaal je ook extra. Dit omdat je dus aan de andere, snellere rij mag aanschuiven.
Aan het Uffizi museum kwam een vrouw rond met een ticket waarmee je directe toegang had: €22 per ticket! “Die is gek”, dacht ik nog. We hadden misschien een halfuur, driekwartier aangeschoven en zelfs dat was geen €22 waard.
Anyway, hier vind je hét bekende beeld van Michelangelo: David! Hier betaal je eigenlijk jouw inkom want da’s het van het. Het beeld is groter dan ik dacht en het is er behoorlijk druk. Naast het standbeeld van onze vriend heb je ook nog tal van andere beelden, schilderijen en andere kunst. Hier ben je toch een dik uurtje zoet.


  

Voor het avondeten trokken we naar Trattoria La Casalinga, een restaurant aangeraden door onze AirBnB host. Echt een toppertje! Afgezien van onze ietwat onvriendelijke serveerster, was dit wel een goed adresje! Lekker en goedkoop en de beste wijn aan €15 per fles. We namen er zelfs eentje mee naar huis!

Om tien uur lagen we al te knorren. Op naar nog een gevulde dag Firenze!

Ontbijten deden we weer in café Volume, waar we de ochtend ervoor ook zaten. Vers geperst fruitstap, opgevulde croissants en koffie verkeerd. Yummy in my tummy!

We gingen richting het centrum en hielden halt bij een man die kastanjes aan’t poffen was op straat. Geert kocht een zakje. Ik had dat nog nooit van m’n leven gegeten en ik moet zeggen dat het wel smakelijk was! Toch degene die niet verbrand waren!

In de voormiddag stond Palazzo Vecchio op ons lijstje. Heel indrukwekkende kunst dat daar hangt. Ook de geweldige plafonds zijn… tja, geweldig. We kochten een ticket om een stukje museum te doen maar ook om de toren te beklimmen. Het was mooi weer dus het uitzicht was weer verbluffend.


  
  

We deden dan een stadswandeling maar pauzeerden voor het middageten. Hiervoor gingen we uit de stad, meer naar onze AirBnB toe, omdat dit een stuk goedkoper is. Ik nam een penne pasta met vlees in de rode wijn. Heerlijk.


We kwamen tijdens de wandeling de Basilica di Santa Maria Novelia tegen. Alweer een indrukwekkend gebouw. Mensen zaten op bankjes op het plein ervoor en er was een gitarist liedjes aan het zingen.

Verder zagen we mooie reflecties op het water, nog meer kerken, kleine straatjes en een mega mooie zonsondergang op het Piazzale Michelangelo!


  

Ik speelde opnieuw een pasta naar binnen, dit keer een ravioli, in Trattoria Bordino. Weer een aanrader als je het mij vraagt. Zeker TripAdvisor checken wanneer je aan het reizen bent want zo ontdek je de gouden pareltjes!

Na een fles wijn met z’n drieën, kropen we weer ons nestje in. We moesten vroeg uit de veren, rond een uur of vijf, om op tijd aan het station te staan om met de bus naar de luchthaven te vertrekken. We hadden geen tickets op voorhand geboekt en de bus was vol, ja, we hadden dat ongeluk! Gelukkig konden we voor ongeveer dezelfde prijs (€8) een trein nemen. Dan zouden we wel nog even moeten wandelen met pak en zak maar dat was het minste. We hebben ons op het einde wat moeten haasten maar konden ons op tijd inchecken voor onze vlucht.

Alles is goed meegevallen en het was een mega mooie reis. Ik raad iedereen zo’n rondreis dan ook aan om te doen want het is echt de moeite! Alleen hebben wij, mijn broer en ik, wat pech gehad met het weer. En het mocht ietsje warmer zijn ook, maar het was natuurlijk al oktober. In mei of september zou deze trip nog geweldiger zijn!

Bedankt om te lezen allemaal! ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: