Huizenjacht: deel 2.

WordPress is in zijn rare doeningen, denk ik. Ik publiceerde “Huizenjacht: deel 1” vrijdag al, bleek die nog tussen mijn concepten te staan, maar werd wel al gedeeld op de sociale media. Heel vreemd. Dus deze staat sinds vanavond pas écht online, blijkbaar.

Anyway, vanavond vertel ik jullie alles over ons huisje, het tweede huisje waarnaar we gingen kijken.

In de Wielewaalstraat, een straat vlak aan en die parallel ligt met de Rooigemlaan, in Gent stond een duplex appartement te huur. Eigenlijk is het een huisje maar een gelijkvloers is er niet. Of eigenlijk wel, maar dat bestaat alleen maar uit een gangetje met een trap naar het eerste verdiep. Het huisje telt drie verdiepingen (zonder het gangetje erbij te tellen) want het heeft nog een mezzanine ook. Het telt 84 vierkante meter, toch al een pak meer dan het eerste appartementje en dat merkten we.
’t Is groot genoeg voor twee en ’t heeft mooie extra’s zoals een ruim terras en twee lavabo’s in de kamer, niet onbelangrijk!
De ruimte is mooi opgedeeld over z’n aantal verdiepingen dus we hadden wel het gevoel dat het groot genoeg is voor twee.

De duplex is zeven jaar geleden volledig gerenoveerd geweest en twee jaar volledig geschilderd. Alles is in nieuwstaat en da’s echt een meerwaarde.
Ik zag deze pracht online staan voor €750 en dat paste binnen ons budget.
Er kwamen geen gemeenschappelijke kosten bij te pas want het was eigenlijk een woning zonder gemeenschappelijke ruimtes en de eigenaar zelf die verhuurt aan de huurder.

Op de eerste verdieping is er, aan de kant van de straat, een open geïnstalleerde keuken van het merk Smeg. Aan de andere kant een gezellig knusse living met ernaast het terras. In de living komt de trap naar boven uit, die brengt ons op het tweede verdiep, bij onder andere de badkamer en een berging. De badkamer heeft een raampje, heel handig om te verluchten en een mooie ruime douche. Een zwevend toilet en twee lavabo’s maken dit lijstje af.
In de badkamer staan er nog twee rekjes, om handdoeken en dergelijke in op te bergen, en die blijven er staan want die zijn van de huisbaas. Super dus!

4248530_6

De berging is vrij klein, maar groot genoeg om er een wasmachine te zetten. Ook kan er een rekje staan voor bijvoorbeeld kuismateriaal en/of schoenen in op te bergen.
Aan de andere kant is er een open ruimte waar je ofwel een slaapkamer kunt maken ofwel een opbergruimte/bureau/…
Wij wilden er eerst onze slaapkamer van maken, maar aangezien de combinatie bed + kast er niet in past, hebben we besloten om het bed toch op de derde verdieping, in de nok van het dak, te zetten en dan de grote op de tweede verdieping.
We wilden eerst helemaal vanboven een zoldertje/opbergruimte/xbox-plaats van maken want hoe minder trappen je moet doen, hoe beter. Maar ok, we zullen er wel niet van dood gaan, hè. Tenzij ik met m’n gladde kousen van de trappen val. Oh, please, no. Mijn mama is er doodsbenauwd voor.
De slaapkamer (helemaal vanboven dus) wordt wel heel gezellig. Het is zeer mooi met die balken in het plafond en er zijn dakramen met schuifbare gordijnen. Pikkedonker zal het er zijn! Perfect!

Zoals jullie kunnen zien, is het huisje leeg (buiten een bed dan) want zo stond het ook online en zo, met deze eerste indruk, wilde ik ernaar gaan kijken. Er zit nu nog een meisje in die huurt tot en met december. Dus er stonden meubelen in toen we de eerste en tweede keer gingen kijken en het was ook een goede indruk: ik was nog steeds positief! Of ja, wij waren dat eigenlijk allebei.
Ik had er direct een goed gevoel bij (zowel bij het huisje als bij de huisbaas. Er was een soort klik!) maar Geert wilde eerst nog andere huisjes gaan bekijken alvorens te beslissen. Dat snap ik wel, om te vergelijken, of zo, maar ik kwam af met: “’t Kan zijn dat de rest die we nog moeten zien niets is en dan is dit misschien weg. ’t Is toevallig het tweede huis dat ons aanstaat, so what?” Dus later volgde hij mijn visie en maakten we een tweede afspraak, samen met de papa van Geert erbij. Hij kende er wel wat van en mijn vriend moest dat duwtje in de rug nog krijgen van een persoon die veel over huizen (boilers, elektriciteit, water, parket,…) weet en die hij kon vertrouwen. We gingen op de koffie en we besloten: we nemen het. Het verlossende telefoontje naar de huisbaas en we mochten direct het contract tekenen. 1 januari 2016 is het van ons!

Vandaag, zondag 22 november, trokken we naar Weba want we zagen al mooie zetels online staan. Hier kregen we echter jammerlijk nieuws: 10 weken wachttijd 😦 Jammer maar helaas. We besloten de zetel toch te nemen en een maand zonder zetel te overleven. Komt wel goed.
Ook reserveerden we reeds twee bijzettafeltjes en een groot, mooi en handig tv-meubel. ’t Wordt een gezellig huisje, al zeg ik het zelf! 🙂
Ik kijk er ongelofelijk-mega-grandioos-fantastisch-hard naar uit!

2 Comments

  1. Naomi says:

    Heel leuk huisje! Geniet er van. Vergeten jullie voor belangrijke aankopen de ruimte en de meubels niet op te meten? Zo wist wij dat heel wat zetels net te groot waren voor onze woonkamer. En we kregen ook te horen dat onze kleerkast (die namen we over) niet diep genoeg was voor normale kapstokken – mijn kleren hangen op kinderkapstokken. Geen onbelangrijke info aangezien er heel wat kapstokken moesten worden aangekocht.. Anyway, veel plezier met inrichten en het lekker knus maken! Xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: