Tweedaagse Amsterdam.

Hoi iedereen!

Als jullie me wat op de sociale media volgen, hadden jullie waarschijnlijk wel door dat ik m’n weekend in Amsterdam spendeerde. Ik postte al foto’s van onze mooie hotelkamer, mijn shopaankopen en tweette over de gebroken achterruit van mijn vriend z’n wagen. Ja, er was ingebroken. Ze gingen aan de haal met z’n laptop van het werk. Ongelofelijk.

Uitslapen op zaterdag? Ja, meestal, maar niet afgelopen weekend. De wekker stond om 8:00 maar ik was, zoals wel vaker, al eerder wakker. Ik lag te dagdromen over Amsterdam en wat we allemaal zouden gaan doen.
Enkele musea, wat shoppen, lekker eten en malle foto’s nemen met onze selfiestick. En het lichtfestival doen, dat ook.

Iets over half twaalf kwamen we aan in ons hotel Courtyard Marriott. We zetten de wagen in de overdekte parkeergarage ernaast.
Ik had een “wauw-gevoel” bij het binnenkomen en dat lag vooral aan de kerstversiering, vermoed ik. Er stonden twee zeer mooi versierde kerstbomen en nog wat decoratie. Ook een erg mooi interieur en dat opent dan toch telkens mijn ogen. Een zeer uitnodigende lobby moet ik zeggen. Op de balie stonden twee flessen met water en vers fruit in. Frambozen en munt, so yummy!

We kregen direct onze sleutels (kaartjes) voor onze kamer want die was al gereed. Normaal konden we pas inchecken rond een uur of drie maar deze keer was het anders: top! Kon ik me nog even klaarmaken alvorens we de stad introkken.

Ik kocht een Groupon-bon enkele maanden geleden voor de verjaardag van m’n vriend en verzilverde deze in het weekend van Sinterklaas. Een viersterrenhotel (Ik hou wel van luxe!) inclusief een glaasje prosecco, een 3-gangendiner en ontbijt.
We kregen een superior room op de bovenste verdieping. Een heerlijk ruime kamer met een mooie badkamer. Het bed nodigde ons uit om erop te springen, maar dat deden we maar niet. De kamer was piekfijn en verschillende soorten thee en koffie konden ons wel verleiden.
Er was heel wat wind die dag en dat hoorden we tot in de kamer, zeker van op het twaalfde verdiep. Het geluid werd vrij overheersend en we wisten nu al dat we hierdoor niet zouden kunnen slapen. Tenzij de wind natuurlijk zou gaan liggen.
We besloten het anders aan te pakken: konden wij hierdoor een andere kamer krijgen? We konden maar proberen. En ja, hoor! We kregen met een glimlach op het gezicht een nieuwe kamer, deze keer op de derde verdieping. Het fluitgeluid konden we alleen nog maar horen in onze gedachten. Hmm, liever niet. Ik vond het heel positief dat we een nieuwe hotelkamer kregen! Echt super!

Mijn vriend en ik gingen nadien de stad in. De metro was letterlijk twee minuten stappen en met de sneltram kwamen we op een kwartiertje tijd in het centrum van Amsterdam terecht. Het is een aanrader om de wagen uit het centrum te parkeren en verder te gaan met openbaar vervoer. Koop eventueel een dagticket voor de metro, dit kost €7.50 per persoon.
Het metronetwerk is zeer eenvoudig, stipt en handig. Ik ben het gewend om met openbaar vervoer te reizen en ik doe het nog wel graag dus ik trek er mijn plan wel in.

De vele verlichte winkelstraten nodigden ons uit om hun shops binnen te gaan. Maar eerst gingen we langs bij Pluk waar we een geweldige lunch hadden. Een sandwich met avocado, rucola, kip, spek, komkommer en tomaat. En een vleugje currysaus. Alles paste perfect bij elkaar, ik kan het moeilijk in woorden omzetten. ’t Was gewoon juist en overheerlijk. Mmm! Met een lekkere juice was het écht af. Ik ontdekte Pluk op Instagram en ’t zag er al veelbelovend uit, maar eerlijk: het overtrof al mijn verwachtingen! Ik wist ook niet dat je er kon shoppen voor het interieur: vet! Er heerste trouwens een zeer vriendelijke en loyale sfeer, met fijne muziek. Ook de kerstdecoratie mocht uiteraard niet ontbreken. De mensen, de service, de sfeer, de aankleding, het eten,… ’t Was af. Alleen maar lof over deze zaak. Dikke vette aanrader!
Reestraat 19, Amsterdam

We deden nadien enkele fijne ontdekkingen zoals DR Wonen, in de wijk “9 straatjes” (Hartenstraat 27), een zeer mooie interieurwinkel, en It’s a present!, een geweldige winkel waar je alles van zou willen! Van mooie interieurspullen tot toffe hebbedingetjes. Gasthuismolensteeg 7, Amsterdam

Voor het “echte” shoppen gingen we naar de grote winkelstraat (Kalverstraat) en kochten we bij The Sting en Snipes, een soort van Foot Locker waar ze merken als Vans, Nike en Adidas verkopen.

Helemaal blij was ik met mijn nieuwe sneakers! En dat aan de helft van de prijs! Ik kon ze écht niet laten liggen! (Dat zinnetje hoor je wel vaker, zeker?)

We shopten nog voor Geert bij Pull & Bear maar verder zijn we niet geraakt. We moesten terug naar het hotel voor het diner en nadien hadden we tickets voor het lichtfestival. Rekeninghoudend met het feit dat we met het openbaar vervoer moesten reizen, hadden we niet erg veel tijd meer.
De service in het restaurant van het hotel was ook top! Ik at er voor de eerste keer hert, en ik moet eerlijk gezegd dat dat wel smaakte. Samen met “geplette aardappel” en groene asperges, was dit gerecht wel dik oké. Ook het voorgerecht, een iets dikkere artisjok-champigonnnensoep, was wel lekker, ook al lust ik geen champignons.
Voor het nagerecht was er jammer genoeg geen tijd meer over. Ze waren ons vergeten en schrapten hierdoor de rode wijn van onze rekening. Mooie compensatie vind ik dat! En een nog mooiere service.
Ik zag ertegenop om terug in de koude wind te lopen, maar we zouden er wel wat moois voor terugkrijgen: het befaamde lichtfestival van Amsterdam.

Een vijftiental minuutjes moesten we nog wachten om aan boord te gaan van een lange gesloten toeristenboot. We vaarden door de wateren van Amsterdam en zagen om de zoveel meter een kunstwerk van een bepaalde artiest. Het thema van dit jaar is vriendschap. Her en der zag je specifieke eigenschappen ervan terugkomen en het werd door iedereen anders voorgesteld. Het is zeer mooi om te zien, maar na een tijdje heb je het natuurlijk wel gezien. Het kan ook aan het geslenter van de dag gelegen hebben, maar ik werd er doodmoe van.
Het was dan ook wel na tienen toen het boottochtje gedaan was.
Eén ticket voor het lichtfestival kost je €20.50. Voor meer opties, bijvoorbeeld met avondeten erbij of gewoon een fast track, bekijk je best de website. Klik! Wij kochten onze tickets bij Canal.nl

Het hotelbed werd algauw mijn knusse plekje waar ik de nacht zou doorbrengen. Hotelbedden zijn meestal dik in orde en deze was meer dan oké. Die zachte witte lakens, de goede matras. Ik vind het allemaal geweldig.
Het ontbijt ’s anderendaags was ook meer dan geslaagd. (Het hotel is écht een toptip, heb je ‘m al door?)
Liever een zoutig ontbijtje? Eieren, geroerd of gekookt, spek, worstjes, bonen en allerlei beleg liggen voor jou klaar. Toch liever een zoetig ontbijt? Croissantjes, chocoladekoekjes, poffertjes en yoghurt met muesli en vers fruit vullen die magen! Ook vers geperst fruitsap en verschillende soorten brood komen aan bod. Er komt alweer water in mijn mond als ik eraan terugdenk. Wat. Een. Ontbijt.


Geert ging de spullen al in de wagen leggen terwijl ik de check-out deed. Mijn gsm staat altijd op stil dus ik had niet door dat ik al twee gemiste oproepen en een berichtje had van mijn vriend. Ik kwam aan in de parkeergarage en zag hem foto’s van zijn auto nemen. Ik dacht nog “Tiens, zou er iemand tegen gereden zijn? Ik zie precies geen schrammen?” maar van zodra ik dichterbij kwam, zag ik wat er was gebeurd. De achterruit was volledig ingeslagen, de hoedeplank stond omhoog en de rugzak van mijn vriend was verdwenen. De rugzak van zijn werk waarin zijn laptop zat. Ik heb zoveel bewondering voor mijn vriend omdat hij op dat moment zo kalm kon blijven. Ik was zo boos op degene die dit gedaan had. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat iemand zoiets doet, maar ja, ik ben daarin dan weer zeer naïef.
De hele achterbank lag vol glas en ’t lag zelfs tot aan de handrem.
Mijn vriend ging in het hotel dingen regelen (de politie kwam niet tot bij ons, wij moesten naar hen rijden, en we moesten de parking nog betalen, volle pot) en ik ging terug, een kijkje nemen. De detective in me kwam naar boven. Ik zag kiezelsteentjes liggen in de koffer en op de grond. Dus dat gebruikte de dief als wapen om in te slaan? Ik controleerde de deuren opzij, allemaal open. Iedereen kon dus gewoon gaan en staan. Ik checkte of er camera’s hingen. Nope. Verloren moeite dus om hiermee iets te doen. Toch zijn we klacht gaan indienen bij de Nederlandse politie. Bleek dat het vaker voorkwam in die buurt, alhoewel een medewerker van het hotel zei dat hij het nog nooit eerder had voorgehad in die parking. Nou ja, uiteindelijk kan het overal voorkomen, hè. Is zo’n beetje als “verkeerde tijd, verkeerde plaats”. Gewoon een foute timing. Fout moment. We hadden gewoonweg pech.
Gelukkig heeft Carglass ons fantastisch goed geholpen en waren we rond half vijf op weg naar huis.

IMG_7310
Onze tweede dag Amsterdam viel een beetje in ’t water, maar we gaan het zeker over doen.
We wilden graag Het huis van Anne Frank doen, maar die tickets waren allang op voorhand uitverkocht. Gouden tip: als jouw trip maanden op voorhand geboekt is en dit staat op jouw to-do en to-see-lijstje, boek dit dan maar mee! Dit is blijkbaar één van de topattracties en er zijn niet gauw tickets meer te verkrijgen.
Daarom wilden we gisteren het Van Gogh museum bezoeken. Had er nog tijd over geweest, was Madame Tussauds ook wel een fijne activiteit. Ik had ooit eentje gedaan in Londen en ik vond dat wel plezant.
De lunch had ik graag gegeten bij Bagels & Beans. Had wel een fijne ontdekking geweest, denk ik. Maar goed, die dingen kunnen we later nog doen! Amsterdam is maar twee uurtjes rijden en ’t is het einde van de wereld niet. Al was het natuurlijk wel een bummer.

Meer tips voor een citytrip naar de Nederlandse hoofdstad zijn dus zéker welkom! Die kunnen we dan gebruiken voor een volgende keer!
Thanks for reading! ♡

Mijn nieuwe Facebookpagina verdient trouwens nog wat vind-ik-leuks! 🙂

Even poseren aan één van de vele bruggetjes van A’dam! Jammer genoeg zat het weer niet erg mee. Maar hé, zagen jullie mijn mooie muts? Meer daarover later op de blog… ♡

Advertenties

6 Comments

 1. Lynn says:

  Wat een bummer, die diefstal! Ik ga toevallig nu vrijdag en zaterdag naar Amsterdam ☺️! Ook voor mijn vriend zijn verjaardag, ook toevallig!
  ‘Pluk’ lijkt mij een leuk idee! Ik zat ook met Bagels&Beans in mijn hoofd… Al zal hij wel evengraag Burgerking willen 😄.
  Het lichtfestival, ik wist het zelfs niet dat dat nu is! Kan je niet gewoon wat rondwandelen, zoals bij ons in Gent? Of is een ticket echt een must?
  Wat naar het schijnt ook heel leuk is, om taartjes te smullen: De drie graefjes! Wellicht passeren wij daar voor een verjaardagstaartje! Ook mag hij van mij nieuwe sneakers kiezen bij Sneaker District, ik kijk uiteraard ook voor mezelf :-)!
  Thank you! En toffe blogpost alweer 😊!

  Liked by 1 persoon

  • hannewhale says:

   Ja, hoor! Je kan wat rondwandelen en overdag de werken zien maar is natuurlijk heel verspreid over de stad. Je kan dan wel een woordje uitleg lezen aan elk werk. Alles is zichtbaar in of aan het water dus zo’n boottocht ’s avonds is wel plezant! Is nog tot ergens in januari dus jullie hebben geluk!
   Ik zou echt voor Pluk gaan! 🙂
   Wij hebben nog KFC gedaan op terugweg! Hihi.
   Dank je wel voor het compliment! Is lief! 🙂 Fijne dag!

   Like

 2. Naomi says:

  Leuk verslagje. Per toeval was ik tijdens mijn verblijf ook in de buurt van de arena. De chaoot in mij nam de tram weg van het centrum haha. Maar veel meer dan de tramhalte zag ik er toen niet.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: