Tag, you’re it: Waar komt mijn blognaam vandaan?

Ik lanceer een nieuw spelletje vandaag: “Waar komt mijn blognaam vandaan?”
Da’s ook hetgeen ik me dikwijls afvraag wanneer ik door de bloggers op bijvoorbeeld Instagram scroll.
Het is de bedoeling dat je zelf het verhaal achter jouw blognaam uitlegt, bijvoorbeeld in een korte blogpost of op Instagram, en twee of drie andere personen tagt.

Mijn blognaam, hannewhale, is een lang (en saai) verhaal:
Vroeger had ik een “Tumblr-periode” (ik zal het maar zo noemen). Geen verslaving, maar ik was er wel elke dag op te vinden. Zo repostte ik de mooiste plaatsjes en zorgde dat ik een aangename en mooie feed had. Ik weet niet meer wat mijn Tumblr-naam was toen, maar wanneer ik een vage foto zag passeren waarop stond “Once in a whale” (zoals once in a while) wilde ik dat meteen gebruiken als gebruikersnaam en zo ontstond mijn Tumblr http://www.0nce-in-a-whale.tumblr.com. Als ik zin heb, reblog ik nog ’s wat fotootjes maar het is niet meer zoals vroegerRond diezelfde periode wilde een oude vriend me per se op Twitter. Het was daar precies wel plezant en hij tagde mij met de hashtag #hanneneedstwitter. Na lang gezeur maakte ik dan maar Twitter aan (beste beslissing van mijn leven want daardoor leerde ik m’n huidig lief a.k.a. man van m’n leven kennen!) maar de naam “hannehastwitter” (ik vond dat wel grappig) was al bezet. Ik wilde ‘m veranderen naar “hannefinallyhastwitter” maar dat was te lang. Ik dacht na en wilde dan mijn Tumblr-naam nemen, maar ook die was te lang. “hannewhale” klonk wel leuk. En zo geschiedde mijn blognaam, die ik sindsdien voor al mijn sociale media gebruik.

tumblr_nzme1c6Kzx1syqzt8o1_1280
Source: Tumblr

Bij deze wil ik wel ’s horen welke grappige, saaie of relevante verhalen er achter de blognamen TEMPS POUR NOUS, Fairygodmotherr en That Girl With Her Blog zitten! ♡

Ik verloor hierna een halfuur van m’n tijd door gewoon door mijn Tumblr te scrollen. Mooie feed, haha! Ook heel wat nostalgische momenten. Wauw.

Advertenties

7 Comments

  1. Naomi says:

    Persoonlijk heb ik niet zoveel zin om daar een blogpost aan te wijden. Ik verklaarde die naam al eens in mijn bio. Het is een liedje van Axelle Red en die songtekst vat het redelijk goed samen. Daarnaast is het een naam die al voor meerdere sociale media gebruikte en ook voor -hehe- mijn tumblr. Die laatste heb ik niet meer, maar de naam en de betekenis blijven wel relevant.

    Zo dat weet je dan ook weer.
    Xx Naomi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: