Afternoon tea time met Madam Bakster @ Peaberry Coffee.

Afgaande van wat er eergisteren allemaal gebeurd is, snap ik dat velen van ons met de gedachten ergens anders zitten. Ik wil er niet veel over kwijt want het is verschrikkelijk en ik vind de juiste woorden maar niet. Bestaan die zelfs?
Hier ben ik met een korte blogpost over Madam Bakster, waarvan ik hoop dat het jullie toch wat zal afleiden. Mij wel, door dit te schrijven en de fijne herinneringen naar boven te halen.

Afgelopen zondag was ik, samen met een selecte groep andere vrouwelijke bloggers, uitgenodigd in Peaberry Coffeebar in Gent. Een klein en gezellig koffiehuisje dat ik nog niet kende. Echter kreeg ik vorig weekend de kans de koffie van deze koffiebar en de taarten van Laura Verhulst te proeven.

IMG_0578
Bloggers and their cellphones… 😉

First things first: Wie is Laura Verhulst?
Een Gentse studente taal- en letterkunde met een grote passie voor bakken. Ze richtte in september 2015 haar eigen bedrijfje “Madam Bakster” op.
Laura is zich ervan bewust dat alles wat wij eten, ons leven zowat bepalen. Daarvoor koos zij een andere, gezondere, weg. Eentje zonder geraffineerde suikers, bewaarmiddelen en dierlijke producten. Alles is dus veganistisch. And I can tell you: her pie is the best pie.
“The Guiltfree Bakery” staat niet voor niets symbool voor haar indrukwekkende bedrijf.
Je niet meer schuldig te hoeven voelen na het eten van een heerlijk stuk taart, da’s Laura’s missie. Want het kan ook gezond. Of, ja, gezonder.

Zondagnamiddag was een zeer fijne tijd met dan ook zeer fijne mensen. Laurence deed d’r koffiebar open speciaal voor ons, zodat wij van de lekkernijen van Laura konden proeven.
Na een korte speech van Madam Bakster, mochten we beginnen met proeven.
“Suggesties zijn altijd welkom!”, voegde ze eraan toe. Ze waren heerlijk. Ondertussen werden er gefilmd en werden er kliekjes genomen voor in het kookboek van Laura dat eind dit najaar zou uitkomen. Helemaal geweldig! Niet?

Ik denk dat ik juist ben als ik zeg dat de avocado-citroentaart dé favoriet was (en is) van iedereen. Superfris en superlekker. De appeltaart (met een overdose aan kaneel) was ook echt niet te weerstaan. Hoe meer kaneel, hoe beter. Vind ik toch.
Er waren zelfs scones, je weet wel, die koeken waar je yoghurt en confituur op smeert.
De medebloggers moesten me zelfs uitleggen wat dit precies was! Ik kende het niet! Shame on me! Jammer genoeg had ik al veel te veel op dat ik deze niet eens meer geproefd heb! Dikke spijt van, natuurlijk!


Bij het naar huis gaan, kregen we nog een zakje heerlijke popcorn mee naar huis. Ik weet niet wat ze er juist mee gedaan heeft, maar ’t was de beste popcorn die ik al in m’n leven gegeten heb!


Het waren gezellige babbels, heerlijke taarten en koffie én fijne mensen.
Ontdek Laura’s bakaanbod zelf in @ Peaberry Coffeebar in de Limburgstraat 24 in Gent of plaats een bestelling! (Alleen als je in Gent woont)

Madam Bakster is finaliste student-ondernemer 2016. Geef haar jouw stem! Zij kreeg alvast de mijne. Stemmen kan hierOpgelet: bevestiging per e-mail uitvoeren anders is je stem niet geldig!

 

Advertenties

6 Comments

 1. Josie says:

  Peaberry is inderdaad een toffe coffee bar. Die taarten moet ik zeker eens proeven!
  Ik woon in West-Vlaanderen maar als uitgeweken Gentse kom ik heel vaak in Gent… Dus ik ga binnenkort eens naar die zalige taartjes op zoek.
  Ik vermijd zoveel mogelijk suikers, gluten en lactose dus dit is echt iets voor mij.
  Thanks voor de tip! x

  Liked by 1 persoon

 2. Kben mij al KEI lang aan het beklagen da ‘k nie in Gent woon, gewoon omdat ik haar taarten nu niet kan proeven. Laatste keer dat ik in Gent was was Peaberry ook gesloten dus had ik weeral pech. Jullie zijn nogal chansaars eigenlijk! 😉 Tzag er kei gezellig uit. xo

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: