The place to be om te ontbijten: Clouds in my Coffee @ Gent.

Maandag is alweer voorbij, voor sommigen de monday blues, een nieuwe werk/schoolweek is aangebroken. Ik wil jullie laten kennismaken met een leuk adresje in Gent. Wie weet ga je er binnenkort wel langs. Vlak aan de Dampoort in Gent: een leuk ingericht koffiehuis waar je jouw maag kunt vullen met een hartig “I Love You A Latte” ontbijt, een “Clouds Burger” kunt verorberen of gewoon gezellig een lekkere tas koffie kunt krijgen.
Clouds in my Coffee – Your favorite waste of time.


De vriendelijke barista’s geven jou de nodige service en je loopt hier op… clouds. Ik zou zeggen dat de grootste glimlach op hun gezicht te lezen is, maar dat zal wel op die van jou zijn na een heerlijk royaal ontbijt als de “I Love You A Latte”. Want zo’n ontbijtje kreeg ik eventjes geleden. En genieten deed ik. Bijpraten met een vriendin en de lekkerste en gezondste dingen eten: I. Love. Food.
Wat mag je zoals verwachten van zo’n ontbijt? Het begint al direct met bonuspunten: vers geperst fruitsap en vers gesneden stukjes fruit. Als dit in mijn ontbijt zit, kan het al niet meer stuk. Een potje yoghurt met muesli mag je er ook nog aan toevoegen en een eitje, een koffiekoek naar keuze, vers brood en charcuterie. Om het af te maken krijg je natuurlijk nog een grote lekkere latte. Of een andere warme drank naar keuze.
Ik kreeg het zelfs niet allemaal op. Stel je voor. Maarre… I was in foodheaven. Seriously.

IMG_1324

A cloud is hard to capture for its boundaries are undefined. We have many clouds up in the air.
An ongoing project from which one could say the overal silver lining is our love for decoration and interior design.


Clouds in my Coffee biedt meer dan een doorsnee koffie- of ontbijthuisje.
Clouds 9000 is een heel ruim concept. Er is nog een vergaderzaal waar 20 tot 25 man in kan, een shop met een grote variatie aan spulletjes en een mooie B&B.
En op dat laatste viel natuurlijk mijn oog. Zeker nu ik met mijn nieuwe project hannewhale sleeps zowat door België trek om er de mooiste B&B’s en hun sympathiekste uitbaters in de spotlight te zetten.

De B&B is heel stijlvol en praktisch ingericht. Het beschikt over een mooie en grote leefruimte met een open keuken. Er is plaats om een maal te nuttigen, maar ook om gezellig een boek te lezen of naar muziek te luisteren. Het plafond is hoog en dat maakt alles heel open en aangenaam.
De keuken is heel mooi want er werd gekozen voor koperkleurige materialen die hierin verwerkt werden. Of het nu in is of niet, het oogt heel mooi.

IMG_1296
IMG_1300

De badkamer is vrij donker maar ook heel stijlvol ingericht. Overal blinkende tegels. Twee lavabo’s en een bad. Je mag dus spreken van plaats genoeg in de badkamer.
Met de trappen naar boven kom je uit op de mezzanine waar ook de slaapkamer is. Van daarboven kijk je uit op de leefruimte.
In de slaapkamer staat een tweepersoonsbed, twee nachttafeltjes en een kastje. Vrij simpel, maar opnieuw is er nagedacht over het interieur en het spreekt direct aan.
Je suf shoppen overdag en ’s avonds uitblazen en de stadsdrukte ontvluchten?
Je betaalt €120 voor een nachtje met twee.


IMG_1279

IMG_1284

De gezichten achter Clouds 9000 zijn Veva en Jan, een koppel uit het Gentse. Zij wonen naast Clouds in my Coffee, in een gerestaureerde school. Ze hebben dat, samen met behulp van wat vrienden, volledig opgekalfaterd (#woordliefde) en er hun thuis van gemaakt. Het koppel is de perfecte combinatie van een creatieve maar ook professionele wereld. Een café, een shop en een B&B. Da’s niet niets.

De shop, die overigens nog niet lang open is, heeft heel wat in z’n mars, vooral als je houdt van handgemaakte producten. Je vindt hier keramiek- en textielwerk, maar ook meubelen, lampen en andere decoratieve zaken. Het is zeker een bezoekje waard als je of het café of de B&B hebt gepland staan.

IMG_1305

IMG_1314

IMG_1307

Clouds 9000
Dendermondsesteenweg 104,
9000 Gent

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: