Nieuwe hotspot in Zelzate: Maurice.

En daar in grote letters “KOFFIE EN TAART” onder. Says it all. Sinds 25 april is Ilka’s zaak officieel geopend en serveert ze allerhande warme en koude drankjes en heerlijke desserts die je kunt hashtaggen met “foodporn”.
Haar moeder Chantal runt hierbij ook een eigen boetiek die nog eens aansluit aan de koffiebar van mijn jeugdvriendin. Genieten van een latte macchiato, een heerlijk groot stuk taart en nog eens vintage shoppen tussendoor? Ge-wel-dig.
En dit alles ligt onder het dak van een oude pastorij van 1902. Het plaatje is af.
Waar ligt Zelzate juist? Op een kleine twintig minuutjes van Gent. Voor sommigen misschien niet vlak bij de deur maar het is de autorit echt wel waard. Ja, zelfs als je een halve dag moet rijden! Go!

 

Koffiebar:
Ilka koos voor een mooi vintagestijl die aansluit op het brocante winkeltje van haar mama. Je merkt er meteen de oudere elementen op. Bijvoorbeeld de zeteltjes, maar ook de toog, de toonkast waar de taarten achter glas liggen, het behangpapier en zelfs het servies als je een lekker ontbijtje bestelt. De jaren stillekes komen zo naar boven en je voelt de samenhang. Het past allemaal bij elkaar.
De zitplaats met hoog plafond is versierd met papieren lampionnen en grote hangplanten, geen idee of dat vroeger ook werd gedaan maar wat ik wel weet is dat het nu echt een toffe rage is geworden. Het geeft meteen een bepaalde rustgevende sfeer mee. En het concept spreekt aan, natuurlijk. Nergens liever vertoeven dan in de jaren ’60 met goedgezind en sociaal personeel. Want niet alleen Ilka bedient je met een grote glimlach, ook beste vriendin Nikki helpt af en toe een handje mee in de zaak.
De taarten die je hier voorgeschoteld krijgt, komen van bij Les Tartes de Françoise in Gent.
Het brood wordt zelfgebakken want Ilka en Nikki volgen samen een bakopleiding. Zo kunnen ze in de nabije toekomst zelf hun taarten beginnen bakken. Da’s al iets waar ik naar uitkijk! Maar pas op, de taarten van Les Tartes de Françoise zijn ook echt niet te onderschatten! Om duimen en vingers van af te likken! Letterlijk.

 


Retrowinkeltje:

Chantal had eerder al een eigen winkeltje opgericht in hun ouderlijk huis in Zelzate. De naam “Onder Moeders Vleugels” doen zeker en vast een belletje rinkelen bij sommigen.
Hier kan je prachtige vintage stukken aanschaffen voor zeer betaalbare prijsjes. Je komt hier als brocante fan zeker en vast aan je trekken.
Ook om jouw kledingkast uit te breiden ben je hier aan het juiste adres. Chantal zorgt maandelijks voor een nieuwe collectie en dat varieert van slaapgoed tot lingerie, bikini’s en badpakken tot kleedjes en andere alledaagse kledij.

IMG_1827


Moeder en dochter die samen een eigen zaak starten, een droom voor velen.

Vanwaar de naam Maurice komt? De opa van Ilka heet zo. Hij stierf enkele jaren terug en ze wilde zijn naam gebruiken als een soort van aandenken. Zo eert ze de man met wie ze een goede band had. Het klinkt ook niet mis voor een koffiebar, toch?

Mijn vriend en ik werden uitgenodigd om een glaasje te heffen twee dagen voor de officiële opening. Niet alleen omdat ik bevriend ben met Ilka, ook omdat we op Valentijn enkele uurtjes gingen helpen. We hebben toen de binnenplaats geschilderd. En daarvoor kregen we die avond een mooi bosje bloemen en een cadeaubon die ons een zalig ontbijt schonk. Ik wist amper wat te zeggen want anderen hadden veel meer gedaan dan wij en daarbovenop deden we het met heel veel plezier.
We konden wel twee weken genieten van de bloemen en maakten de week erop al gebruik van onze cadeaubon.

IMG_1836


Ontbijt:

Heel gevarieerd en gezond. Yoghurt met zelfgemaakte granola (en serieus de allerbeste die ik ooit heb gegeten! €3.50 voor een zakje van 250 gram), vers geperst fruitsap, vers fruit, zelfgemaakt brood en zelfgemaakte chocolade- en notenbroodjes, zelfgemaakte confituren die de mama van een vriendin aanlevert, zout beleg en een warme drank naar keuze. Je kan geloven dat we tot ver na de middag geen honger meer hadden, zeker? Het smaakte enorm. En de goede service maakte het af, natuurlijk. Alles gebeurt heel vlot en spontaan en je kan er echt wel op jouw gemak zitten.
Voor dit ontbijt betaal je €15. Een zeer schappelijke prijs als je het mij vraagt. Mag het ietsje meer zijn? Dan krijg je er zalm en een glaasje bubbels bij voor de prijs van €20.

Een echte aanrader om er een halve dag in door te brengen met een lekker vers ontbijt en een goed boek.


Ilka en Chantal, jullie zijn goed bezig! Het perfecte duo om je een aangename tijd te bezorgen bij Maurice. De Facebookpagina liken mag altijd! Zo blijf je op de hoogte van al het lekkers en de vele nieuwtjes.

Maurice is een plaats waar mensen samenkomen om, vergezeld van heerlijk gebak en een kop warme koffie, zich goed te kunnen voelen. Bij Maurice staan traditie, authenticiteit, ambacht en nostalgie centraal. De zaak is gevestigd in de pastorie van Zelzate. Het interieur is hierdoor een reis door de tijd. De warmte van vroeger is gecombineerd met de hippe trends van nu. Maurice is kortom een nostalgische zaak maar met een moderne tijdsgeest.

Maurice koffie en taart
Grote Markt 43,
9060 Zelzate

Zelf ook genieten van een heerlijk ontbijt voor twee? Ik geef een cadeaubon weg ter waarde van twee ontbijtjes ter waarde van €30!
Wat moet je doen? Like de Facebookpagina van Maurice en van mezelf en tag de persoon met wie je graag zou willen gaan ontbijten onder het desbetreffende bericht.
Extra kans maken? Dat kan. Deel het bericht openbaar (zodat ik het kan zien dat je het gedeeld hebt!) op jouw profiel en zo komt jouw naam twee keer in de pot. Veel succes!

Advertenties

7 Comments

 1. Viviane Geerts says:

  Vandaag met de dochter eens een kijkje genomen bij Maurice. Toen we binnenkwamen, viel het op dat alles rust uitstraalde. De oude meubeltjes vormden, ondanks het allegaartje, een geheel.
  De taarten waren superlekker!
  Een aanrader! voor herhaling vatbaar!

  Liked by 1 persoon

 2. Ilse says:

  Wat een rust straalt Maurice uit ! Zo leuk, zo gezellig !
  Zeer vriendelijke bediening en oh zo lekker gebak en koffie.
  Ik ben zeer benieuwd om hun ontbijt te proeven.
  Jaja, wij komen zeker terug. 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: