De heerlijke rituele behandelingen bij Maysa Hairdresser.

Een tijdje terug werd ik uitgenodigd om kennis te maken met de producten van Philip Martin’s en vooral met de zalige behandelingen want die zijn een hele beleving.
Ik was in de zevende hemel (ik overdrijf nauwelijks) en daarom wil ik graag mijn ervaring met jullie delen. Eén ding is zeker: ik heb mijn kapper wel gevonden!

Het kwam zeer goed uit want ik was al langer dan vandaag mijn kappersbezoek aan’t uitstellen. Het was dan ook al meer dan een jaar geleden dat ik mijn haar nog liet knippen. Ik was dus vastbesloten mijn haar hier te laten knippen op een later afgesproken tijdstip.

De producten van Philip Martin’s zijn 100% biologisch en vrij van parabenen en sulfaten.

Ik mocht mezelf laten vergezellen van een plus one en mijn nicht werd de gelukkige. Toeval of niet maar Maysa Hairdresser was al haar vast adresje. Top!
We kregen eerst te horen wat ons die avond allemaal te wachten stond. Eén ding was zeker: we gingen nogal in de watten gelegd worden. Bij het hele Philip Martin’s experience, kwam er ook nog een brushing en make-up bij. We kwamen nadien natuurlijk stralend de straat op.

Er werden verschillende maskers op onze haren gelegd, afhankelijk van welk haartype. Vettig haar, last van schilfers, dun haar,… Voor elk type bestaat er een ander wondermiddel. Ik had op dat moment last van een verbrande hoofdhuid en ook daar werd voor gezorgd: een kalmerend masker met eucalyptus zorgde voor de nodige verzorging.

Al van kinds af aan werd mijn haar snel vettig. Ook mijn puntjes staan meestal erg door. Hiervoor gebruikten ze een olie met sinaasappelgeur om zo de puntjes te gaan voeden.
Ondertussen kregen we een volledige hoofdhuidmassage en eerlijk: it was heaven!
Dat was echt zalig genieten. De kapster wist van aanpakken. Daarvoor alleen al ga ik terug.
Om het masker beter en sneller te laten intrekken, werd er hete stoom op geblazen met een speciaal stoomapparaat. Dit had ook een lekker warm en aangenaam gevoel.
We waanden ons in een wellness, alleen zaten we in een kappersstoel met nog andere mensen rondom ons. Ook de nek werd meegenomen om je volledig onderuit te laten zakken en te laten genieten.
Sommigen onder jullie hebben alles kunnen volgen via Snapchat! Add me: hannewhale

Deze foto’s werden genomen met de Wide angle lens van Black Eye

Ik merkte direct een verschil nadat mijn haar zo verwend is geweest. Het stugge, het droge, maar ook het vettige was meteen weg. Al had ik het goed vettig laten worden om nog meer het verschil te zien maar ook te voelen.
Mijn haar werd nadien gebrusht en ik voelde me zo fris, zowel mentaal als fysiek.
Een zeer verkwikkend bezoekje bij de kapper, zo kan ik het wel omschrijven.

Het was een super gezellige avond met heel veel verwenmomenten, babbeltjes en knabbeltjes en een glaasje bubbels.
Mijn nicht liet nog haar make-up doen want zij ging nadien nog wat gaan drinken. And seriously: she looked like a diva. Wauwie.

Zaterdag 21 mei, het is zover! Mijn haar moet korter. Mijn haar wordt geknipt. En misschien doe ik er wel wat meer mee?
Alweer kreeg mijn haar de nodige verzorging en liet ik me verwennen door de kapsters. Ik heb zeker twee uur doorgebracht in de kapperszaak maar het was eens nodig. Ik had ook tijd, ik zat er op mijn gemak.
Er was een serieus stuk van mijn haar geknipt en ik kon er volledig mee leven. Zelfs nadat ik zwoer mijn haar niet zoveel korter te laten knippen omdat ik lang gespaard had voor mijn lange haren. Maar ik was blij dat ik van die gespleten punten van af was.
In samenspraak met Maysa besloten we wat highlights in mijn coupe te steken. Doordat het een stuk korter was, in laagjes werd opgeknipt, vond ik het wel ’s fijn er nog wat meer mee te doen. Er werden heel subtiele lichte highlights aangebracht. Alsof sommige delen verbleekt waren door de zon. Heel natuurlijk dus. Ik zou 6 maanden later, dus ergens in november, nog eens moeten teruggaan omdat tegen dan de highlights zo goed als verdwenen zullen zijn.
Ik was erg blij met het resultaat, zowel met de lengte als met de snit als met de kleur.
Wat vinden jullie?

Just saying: let maar niet op mijn gezichtsuitdrukking! I was a happy happy joy joy girl!

Wist-je-datjes:
Wist je dat Maysa de naam is van de eigenares van de zaak?
Wist je dat je bij Maysa altijd dat tikkeltje meer krijgt? Zo mag je rekenen op raad en advies en tijdens het wachten kan je een manicure of epilatie laten doen.
Wist je dat je best je haar twee keer na elkaar wast (en nadien nog je conditioner gebruikt)?
Wist je dat als je lang haar hebt je best gaat slapen met een losse vlecht en je haren enkel kamt onder de douche? Dit om beschadigd haar te vermijden.
Wist je dat je “verse” kapsel 48 uur intact houdt?
Wist je dat je hier de oplossing vind voor élk haarprobleem?
Wist je dat je hier kunt genieten van seizoensgebonden maar ook andere speciale haarrituelen?
Wist je dat Maysa zich in hartje Gent bevindt? (Volderstraat 68)
Wist je dat ze dringend op zoek zijn naar iemand om hun team te versterken? Go go go!

Als kers op de taart kregen we een leuke goodiebag, met brochures en staaltjes, mee!

Maysa Hairdresser
Volderstraat 68,
9000 Gent

Advertenties

2 Comments

 1. Rani says:

  Duidelijk meer werk van gemaakt dan bij ‘gewone’ klanten. Ik vroeg as-blond haar en ging naar huis met geel haar en roste lokken… vreselijk. Facebook beloofde bovendien een studentenkorting: Ombre, knippen en brussen voor 69 euro. Ik liet mijn haar niét knippen én moest bijna 90 euro neertellen voor een kapsel dat lelijk was, schandalig. Nu terug naar mijn gewone kapper geweest.. zeer tevreden! Het mooie witblonde haar dat ik wou + het is super gezond. Bij Maysa zien ze mij nooit meer terug, bende prutsers!

  Like

  • hannewhale says:

   Hey Rani! Het was een blogevent en we kregen inderdaad iets meer om wat te proeven van deze haarrituelen. Meen je dat? Heb je gezegd dat je het niet goed vond? Heb je kunnen bewijzen dat je student bent enz enz enz? Ik hoop voor jou dat je het hebt kunnen oplossen want ik zou niet betalen voor iets wat ik “lelijk” en “schandalig” vind. Ik ben ng eens teruggegaan om m’n haar te knippen en te kleuren en akkoord, het was duur, maar ik was er erg tevreden over.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: