Uitgetest: Pokémon Go.

Ik heb het niet zo voor spelletjes op mijn iPhone. Vooral omdat ik me daar niet mee bezighoudt. Wel bijvoorbeeld met Instagram en Swarm. Dat zijn zowat m’n actiefste apps, zeker onderweg. Maar Pokémon Go wilde ik nu écht niet installeren. Ik wilde niet meedoen met de rest en me niet binden aan een fictief spel.

Al die heisa, al dat gedoe rond de nieuwe app maakte me ondertussen wel razend benieuwd.
Ik weet ondertussen dat het al vrij veel in het nieuws is geweest door alle Pokémon gekte. Is het dan zó leuk? Zó verslavend? Ik ga me laten verleiden en ga de app uittesten. Ik post mijn bevindingen na één dag, na één week en na één maand.

Dag 1: M’n vriendje leert me de kneepjes van het vak. Als fervente Pokémon Trainer kent ie er alles van. Ik ben een volhardend groentje en ik bak er dus niets van.
Na onze lunch in Antwerpen, begon ik ermee. Ik had de app gisteren gedownload zodat ik goed voorbereid was. Ik maakte m’n eigen personage aan en mocht een Pokémon kiezen. Ik koos voor Charmander, omdat ik die het schattigst vond. Beeld het je in: “Char, Char!” Herinner je je het nog? Supercute!

Ik kon onmiddellijk een Pidgey vangen, al moet ik wel nog oefenen op het vangen van Pokémon. Op deze manier zal ik veel Pokéballs kwijt zijn.

We zouden een klein toertje doen om Pokémon Go te leren kennen, maar toen ik de Pokéstops zag, wilde ik nog een toertje doen. En nog eentje. Ja, lap, ’t is al van dat. Ik laat me volledig meesleuren.

“Juffrouw, heb je een minuutje? Ik zie dat je Pokémon aan’t vangen bent. Kan jij dat even uitleggen aan m’n vriend want hij snapt er niets van!” Echt waar. Heer-lijk!

M’n eerste ei is ook al uitgekomen. Waardoor ik meteen dacht: “Man, ik ben hier al veel te lang mee bezig.” Een ei laten uitkomen doe je door gewoon te gaan wandelen (terwijl je app openstaat) en zo broedt je het ei uit. Na 2, 5 of 10km komt het uit en heb je er een Pokémon bij. Hoe je aan die eieren komt? Pokéstops. Idem met Pokéballs, die vind je daar ook.

Het lief: “Hoeveel CP hebben je Pokémon?” “Dat weet ik niet, ik kijk daar niet naar.” Oeps. Het mikken met de Pokéballs lukt wel al beter. Yeey!

Ondertussen is er al een tweede ei uitgekomen (beiden van 2km). Dat wilt zeggen dat we meer dan 4 km liepen. Wow. Dat gaat snel.

Ik sluit m’n eerste dag af met 21 (van de 250) Pokémon en 7 (van de 9) eitjes.

Dju, dit is echt wel leuk. Gevaarlijk spel waaraan je direct verknocht zal zijn.
En eerlijk is eerlijk: ’t is plezant. Maar mispak je er niet aan, want het is enorm tijdrovend. Duh.

Advertenties

1 reactie

  1. Project zur says:

    Haha Angelo speelde het ook en wou niet mee spelen. Maar na met hem te gaan wandelen heb ik het toch geïnstalleerd en nu spelen we gezellig samen op onze dagelijkse wandeling met de kindjes gisteren 10km gewandeld en onze nieuwe buurt ontdekt ☺️

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: