Pokémon GO na één week.

Dag 2: ik neem mijn iPhone* mee naar het toilet. *Pokémon Go
Ik heb compleet gefaald.

Pokémon GO is zowat het verslavendste spel aller tijden. Je móet gaan wandelen om Pokémon te vangen, om je eitjes te laten uitkomen, om enkele Pokéstops te doen. Je móet. Ik ben erin verzeild geraakt en zit nu vast in die Pokémon wereld. Al is het natuurlijk wel een leuke wereld, hè. Maar ik voel dat dit toch een lichte verslaving geworden is. Het mooie is dat het mensen bij elkaar brengt en dat iedereen wat meer buitenkomt. Het nadeel is dan weer dat Pokémon heaven (lees: Lillo) overspoelt geraakt met Pokémon jagers en daar af en toe politie moet in tussenkomen. Want ja, hoor, ook in Lillo ben ik al geweest. Gisteravond laat. Mijn vriend waarschuwde me al dat we over de koppen zouden lopen. “Maar nee, ’t is al kei laat”. En ja, honderden Pokémon trainers waren naarstig hun smartphonescherm aan het volgen. Op een gegeven moment was er ergens een Dragonair en heel de meute ging erop af. Er werd geroepen dat we moesten lopen en iedereen geraakte in halve paniek. Mijn hart sloeg over want ik dacht meteen aan een aanslag (niet leuk). Bleek het natúúrlijk om een coole Pokémon te gaan. Veel Razz Berries en Great Balls later, ving ik hem dan ook.


Ondertussen heeft mijn provider, Proximus, besloten dat vanaf nu alle Pokémon hunters gratis Pokémon spelen. Goed nieuws voor mij dus. Ik zit sinds gisteren trouwens aan level 15. Ik denk dat dat wel een mooie score is na één week spelen, niet? Ik heb ook voor het eerst een lucky egg gebruikt. Heeft me twee levels en vooral veel XP opgeleverd. Ik ben nog wat de kneepjes van het vak aan het leren maar het lukt wel. Ondertussen twee eitjes van 10km gekregen. Mijn lief is kwaad want die zit in level 20 en die heeft de eieren met het hoogst aantal kilometer nog niet eens gehad. Uit ene kwam Electabuzz tevoorschijn. Coole Pokémon.

We gaan sowieso eens terug naar Lillo. Sowieso. Om de minuut kwam wel één of andere coole Pokémon tevoorschijn ploppen. Ik heb er gisteravond 9 nieuwe gevangen. Tip: ik heb horen vallen dat het er beter is als je ’s morgen of ’s avonds gaat!
We hebben het Pokémon Zoo event ook gedaan. Daar ving ik enkele nieuwe Pokémon maar Lillo was veel beter. Aangezien er in de zoo van Antwerpen zo’n 15.000 man kwam opdagen, werkten de Pokéstops en zelfs de Pokémon niet al te goed mee. Al was het natuurlijk wel een hele ervaring. Ook al kwamen we bijna een uur later aan dan verwacht. Files… Daar wilde zelfs iemand van de krant ons als koppel interviewen met een bijpassende foto. Maar omdat mijn vriend niet zo’n fan was van dat idee, ging het niet door. De inkom was gratis al was een vrijwillige bijdrage meer dan welkom. Een leuk en origineel initiatief mag al eens gesteund worden, hè?

Weet je dat ik er zelfs over droom? ’t Ging over het Warandepark in Brussel. Veel weet ik er niet meer van, al ging het wel daar over. Tja, je bent en blijft ermee bezig, hè. Je wilt een zo hoog mogelijk score, zoveel mogelijk Pokémon.

Ik ben zéér benieuwd of ik na een maand nog zo half bezeten zal zijn. Hoogstwaarschijnlijk wel. Meer over Pokémon GO lezen jullie dan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: