Pokémon Go na meer dan een maand.

Verslaafd. Nog steeds. Ik ben volledig in de ban door dat stomme spel. Toegegeven: ik heb de app eens een week niet meer geopend maar ik zag toen ik het spel eens toevallig opende, out of the blue een Electabuzz in zaal 11 in de Kinepolis in Gent en ik ben herbegonnen.


Ondertussen zit ik al in level 21 en dat is niet niets denk ik dan. Het zegt genoeg als ik gisteren helemaal alleen twee uur lang door Gent geslenterd heb op zoek naar enkele betere Pokémon. Met de smartphone stevig in de rechterhand heb ik minstens 8 kilometer te voet afgelegd. Sinds vrijdagavond weet ik dat er een kaartje bestaat waarop je alle Pokémon ziet verschijnen, exact op die plaats en op dat moment. Het is een race tegen de klok om dan die Pokémon te gaan vangen. Aan de ene kant een uitdaging, aan de andere kant zwaar frustrerend wanneer je net te laat komt en de Pokémon zopas verdwenen is.
Dus eigenlijk ben je een beetje aan het cheaten op het moment dat je dit kaartje gebruikt. Ik voel dat toch zo aan, alsof ik vals speel om zo de “juiste” Pokémon te gaan vangen. Maar nu ik weet dat het bestaat en ik het al gebruikt heb, is er geen ontkomen meer aan. En zo beschrijf ik dit spel in feite ook.

Mijn vriend en ik zijn samen met Anaïs en Frederik Pokémon gaan vangen in het Citadelpark. Anaïs toonde mij het trucje ,dat http://www.pokemonbelgie.com heet, en we waren vertrokken. Al gauw zaten we haast aan de andere kant van Gent en ving ik ein-de-lijk mijn eerste Mr. Mime! Na toen nog 20 levels had ik die nog altijd niet. Maar ondertussen wel een trotse eigenaar van een Snorlax van 1300 CP (ondertussen 1700, ik heb enkele keren op de knop “POWER UP” gedrukt – die kwam uit een ei van 10 kilometer!) en andere vette Pokémon zoals Hitmonlee, Ponyta, Rapidash, Machoke, Magneton en Dewgong. Enkele heb ik zo gevangen, in Lillo, anderen heb ik met wat candy kunnen transformeren.
Over Lillo gesproken, daar zijn mijn vriend en ik nog eens naartoe geweest. Ondertussen is de straat ernaartoe afgesloten maar konden we de wagen wel parkeren aan de grote parking vooraan en een short cut vinden door het groen.
Het was de tweede keer dat we in Lillo waren en alweer werd ik minstens 5 nieuwe Pokémon rijker op nog geen uur tijd! Want meer dan een uur houden we het daar niet vol. Althans, onze batterij toch niet. Tja, beter voorbereid zijn in het vervolg, hè!

Lopen, skateboarden en fietsen, alles is sneller dan wandelen. Je kan zo’n 15 per uur halen om je eitjes te laten uit komen. Heerlijk als je drie eitjes hebt zitten die op het zelfde moment plots uit komen! En zo veel candy! Zalig!
We gaan volgende week naar Oostenrijk. Hopelijk zitten er coole Pokémon in de bergen!

Speel jij ook Pokémon? Welk level zit jij al? Wat is je sterkste Pokémon en hoeveel CP heeft die?

Advertenties

7 Comments

  1. Micclo says:

    Lvl 19, maar al eventjes wat minder actief. ’t kriebelt wel nog :p
    Sterkse pokemon: Flareon van 1265 CP, na evolutie Eevee, niet gepowerupped :p

    Like

  2. Ik speel ook nog steeds Pokemon 🙂 Ben vorig weekend voor de eerste keer in Lillo geweest, zaaaalig! Keiveel nieuwe pokemon, want ik had enkel nog maar de standaard pokemon, maar nog niet erg veel intensief op zoek geweest. Momenteel zit ik in level 20 en mijn hoogste pokemon is een Starmie van 928 🙂 en oh ja, sinds Lillo heb ik ook eindelijk een pikachu !! 🙂 Jippie !!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: