#bandsnbites: Rag ‘n’ Bone Man.

Wie kent hem nu niet? Ik, tot vorige week maandag toch. De naam Rag ‘n’ Bone Man zei me niet meteen iets. “Ik ga het niet opzoeken. Ik laat het gewoon op mij afkomen. Ik laat me gewoon verrassen”, dacht ik nog bij mezelf. Daar sta je dan, na een geweldige akoestische performance van Sean Dhondt met Manoeuvres, totaal omvergeblazen door Rory Graham, de stem achter Rag ‘n’ Bone Man.

Bands ’n Bites is een geweldig initiatief van Sony Music in samenwerking met het Gentse PR-bureau Walkie Talkie. Ik was, vooral achteraf gezien dan, zó blij dat ik was uitgenodigd voor deze intieme show case. Een gewone maandagavond in een donker café in hartje Gent. Onze Rory heeft mijn gevoelige snaar geraakt, zoals op een manier dat ik dacht dat enkel Michael David Rosenberg (Passenger) kon. Tijdens Rag ‘n’ Bone Man’s mini concert, gleden er moeizaam enkele tranen van mijn wangen. Zijn stem, zijn teksten, zijn hele performance vond ik gewoon zó geweldig. Ja, die “zo” verdient een accent aigu. Echt.
Britt, de organisatrice van dienst, liet ons weten dat er nog tickets beschikbaar waren voor zijn concert op zondagavond 27 november in Brussel. Jammer genoeg was dat een week later niet meer het geval. Om de pijn te verzachten, heb ik maar een citytrip naar Praag geboekt. Just kidding. Maar niet echt, hè. Want die citytrip is er wel.
Via Facebook ben ik enkele minuten live gegaan tijdens het nummer “Human” (of course) en een stuk van “Thinking about you” (een nieuw nummer, love it! Hier had ik mijn huilmomentje. En uhm, onze Rory ook!) en “Bitter End”. Bekijk het hier.

Deze keer was ook MonTattoo aanwezig. Iedereen kon zich laten volplakken met z’n favoriete tijdelijke tatoeages. En dat allemaal gratis! Mijn twee bazen hadden nogal wat werk te doen 🙂 Ik overtuigde mijn lief er ook eens eentje te laten zetten en kreeg een mooie kraaienpoot op z’n onderarm. Ik ging doelbewust voor een stoere nektattoo. Of tattoos. Twee om precies te zijn.

img_8066
Alweer een tweede geslaagde editie van Bands ’n Bites. De aftrap vond plaats in Antwerpen en toen stonden getalenteerde Admiral Freebee en Bent Van Looy op het podium. Reken maar dat ik ook op de volgende aanwezig zal zijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: