Mijn wandelvakantie in Oostenrijk: het laatste stuk: deel 4.

Zaterdag 24 september: Het zit er alweer bijna op. Dat is zo, hè, met leuke dingen. Die gaan altijd snel voorbij. Net zoals deze superfijne vakantie.


We waren al vroeg uit de veren want we hadden met mijn papa en zijn vrouw afgesproken aan de Eibsee voor een wandeltocht van zo’n drie uurtjes. Het beloofde een mooie dag te worden en dat ging perfect samen met de omgeving: dyllisch, rustgevend, volledig in het groen. We begaven ons bijna de hele (voor)middag in de schaduw aangezien we op een wandelpad tussen de bomen liepen maar konden af en toe genieten van een zonnestraaltje aan de kant van het water. Hoe de zon weerkaatste op blauwkleurige water, ik vond het ongelofelijk mooi. Alsof we in een postkaart aan’t wandelen waren! Prachtig!
De wandeltocht was niet al te vermoeiend, al voelde ik de kleine afdalingen wel in mijn enkels van de dag ervoor (remember: Zugspitze). Na een dikke drie uren gewandeld te hebben, trakteerde mijn papa ons op een verdiend etentje in het mooie Eibsee-hotel. Het was Geert zijn verjaardag dus we bestelden een glaasje bubbels en klinkten op een mooie dag. De temperaturen schoten de lucht in en we zagen veel waterfietsers, stand up paddle surfers en bootjes. We genoten van het samenzijn in Duitsland want de Eibsee ligt tegen de grens van Oostenrijk maar ligt dus wel degelijk in Duitsland en van het lekkere eten. We hebben enkele uren vertoefd op het zonnige terras van het viersterren hotel.

eibseeeibsee1
eibsee2
eibsee3
eibsee5eibsee8

Nadien reden papa en Marleen richting Oostenrijk, waar ze het begin van hun pensioen goed inzetten: verder reizen naar en door Oostenrijk.
Geert en ik trokken terug richting ons hotel en begaven ons als enige gasten op het dakterras van het verblijf. Ik genoot in bikini(!) van de zonnestralen op mijn lichaam. Uit de wind, het zonnetje op mijn huid eind september. Heerlijk.

Onze laatste avond in het hotel en in Oostenrijk was aangebroken. Ik wilde écht niet naar huis. Ik vond het hier top. Werkelijk top. Ik hoop echt dat we volgend jaar terugkomen. Rond dezelfde tijd, misschien enkele weken vroeger zodat het ietsiepietsie warmer is.
Ik raad iedereen het hotel, de buurt en de activiteiten die we gedaan hebben aan.
Op zoek naar een actieve, toch rustige en mooie vakantie? Yep. Biberwier, Oostenrijk! Mij mogen ze alleszins terugverwachten 🙂

Ik hoop dat jullie een beetje hebben kunnen proeven van alles wat ik daar heb beleefd. Alles was een ervaring voor mij en sommige dingen had ik nooit eerder gedaan: paragliding, gedronken uit een rivier met een lifestraw, met een driewieler van de berg af scheuren, genoten van de prachtigste uitzichten,… Bedankt om mee te lezen! 🙂

eibsee6

Advertenties

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: