Passenger in Cirque Royal, thanks to Sony Music.

Van zodra Mike Rosenberg in ons land optreedt, ben ik er als de kippen bij om mijn tickets aan te schaffen. Ook dit jaar had ik al enkele maanden op voorhand aan mijn tickets gedacht. Tot op een goeie maand voor het concert ik twee kaartjes aangeboden kreeg van Daphne van Walkie Talkie. Ui-te-raard wilde ik daar maar al te graag naartoe! Samen met mijn vriend stond ik op de guestlist van Sony Music te blinken.

Ik begon alweer te stressen van zodra ik die lange wachtrij zag staan. “Holy crap, zie je wel dat we te laat zijn?” Cirque Royal is een grote zaal met over het algemeen zitplaatsen. Alleen het middenstuk werd ontruimd zodat daar een grote ruimte voor wel honderden staanplaatsen werd voorzien. Wij kozen er bewust voor om helemaal vooraan te gaan staan, ergens op de derde rij, vlak achter de die hard fangirls. Zo eentje ben ik net nog niet.

Ik heb al enkele concerts van Passenger meegemaakt en telkens ga ik met een goed gevoel huiswaarts. Dit optreden van Michael was toch net iets anders, hij trad namelijk op met een band, en dus niet meer alleen zoals we van hem wel gewend zijn.
Ik moet zeggen dat ik het leuker vindt wanneer alleen Passenger op het podium staat. Dat creëert meer gevoel, emotionaliteit en het raakt vrijwel altijd de gevoelige snaar. Ik was dus een beetje opgelucht toen zijn band ‘in pauze’ ging en hij enkele liedjes zonder drum, extra gitaren en back vocals speelde. Hij weet me keer op keer te raken, daar op die plaats waarvan ik niet wist dat kon geraakt worden. Die man is zo goed in hetgeen hij doet, dat houd je niet voor mogelijk. En daarbij is hij een heel sympathieke man met geen greintje air rond zich. Hij kan bijna staan huilen omwille van het feit dat de hele zaal een ticket kocht om naar zijn talenten te komen luisteren. Dat charmeert hem enorm.

img_8866

Ik zag Passenger voor het eerst op een concert in Luxemburg enkele jaren geleden. Hij maakte iets in me los, bij één speciaal nummer (I See Love) en door dat nummer, op dat moment, besefte ik dat ik dingen moest gaan loslaten. Ik heb geen idee hoe of wat, maar dat nummer, dat concert heeft mij enkele dingen toen kunnen helpen verwerken. Klinkt gek, of niet? Na dat optreden, in ik denk 2011, hoopte ik telkens dat hij dit nummer nog eens zou spelen. Ik ben er niet zeker van maar ik denk dat hij dat nog wel eens heeft gedaan maar dat ik het niet zo magisch vond als toen. Ik kende het nummer niet eens, totdat hij het zonder microfoon of versterker begon te spelen daar in dat kleine zaaltje.
Ik had het op het einde bijna geroepen “I See Love!” maar dan kwam die onzekerheid bij me naar boven en sloot ik mijn mond.

img_8871

Passenger is zo’n artiest waarvoor ik zou reizen om een concert van hem te mogen bijwonen. Net zoals ik deed voor Ben Howard in Parijs enkele jaren terug. Van zijn concert was ik dan weer ietwat teleurgesteld, wat van Passenger absoluut niet kan gezegd worden. Hoe fantastisch is het als je live zoveel beter bent dan wat je hoort op je playlist op Spotify?!

En voor mochten de mannen onder ons denken dat Passenger meisjesmuziek is: no way. Er stonden evenveel mannen als vrouwen rondom ons en iedereen was mee aan het zingen, bijna dansen op zijn deuntjes. Er stond een groepje Nederlandse mannen rechts van me en konden al zijn nummers klakkeloos meezingen. Chapeau. Zelfs mijn lief vond zijn concert ‘vrij goed’, aangezien hij niet zo van dat genre muziek houdt.

img_8873

We gingen tevreden naar huis, met een mooie reeks foto’s en filmpjes, mooie herinneringen én een plectrum die, vermoedelijk Passenger (of zijn voorganger van het voorprogramma) gebruikte tijdens zijn performance. Eén van de bewakingsagenten gaf ons deze aan. Ik gaf ‘m aan mijn lief, die op dit ogenblik ermee gitaar aan het spelen is. 🙂

img_8882

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: