Zeevissen met Blue Point.

Afgelopen zaterdag was het een geweldige dag. Mijn vriend en ik mochten mee gaan zeevissen met een Amerikaans biermerk: Blue Point. Ik had geen flauw benul wat er te wachten stond en liet me meesleuren in alle momenten van de dag. Lees je mee?

Ik kreeg een mailtje in mijn mailbox van PR agency PeppeRmintBXL met de vraag of ik zin had om mee op een boot te gaan vissen met, toen nog maar voor mij één of ander biermerk. Het leek mij wel eens leuk om te doen aangezien het niet een alledaagse activiteit is en en dus toch eens iets anders is dan een gewoon event. Zaterdag 12 uur. We ontmoetten iedereen op het Koningin Astridplein aan het centraal station van Antwerpen. Al van in het begin wist ik dat alles er verzorgd zou verlopen. Iedereen kreeg een mooie warme Blue Point jacket, een daarbijhorende muts en een lunchpakket voor in de bus. Belegde bagels en vers fruit van Cuisine on TourDe old school gele shuttle bus zou ons naar een plaats in Zuid-Holland brengen. Het was een klein uurtje rijden. Er hing al de hele ochtend een dikke mist in zowel België als Nederland en het werd onder de baan alleen maar erger. Eenmaal aangekomen klaarde het precies helemaal op en gingen we meteen aan boord van Zwerver 3, een mooie vissersboot. We waren nog niet op het dek en er werden al kaas- en vleesplankjes opgediend en ons biertjes toegeduwd. Letterlijk om het kwartier kregen we een nieuw pintje. Blue Point bier. Ik geef eerlijk toe dat ik geen bierfanaat ben but then again, eerlijk is eerlijk: dit bier vond ik wel lekker. Of ja, ‘lekker’, toch lekkerder dan normaal bier, zeg maar. Ik dronk het niet met een opgetrokken neus op en dat zegt al veel. Het is een zoetere biersmaak en dat wist ik zeker te appreciëren. Samen met wat borrelnootjes, kaasjes en vleesjes stond ik te genieten met een frise Blue Point in de hand, uitreikend naar de horizon. Mijn vriend en ik waren gefascineerd door de sociale schipper en luisterden met veel belangstelling naar zijn verhalen en uitleg. Hij toonde ons waar we precies op de radar zaten, hoeveel wind er zat, wat er nodig is om vis te vangen en zoveel meer. We hebben zelfs een bruinvis (lees: dolfijn!) gezien! En twee uur later nog een bovenkomende zeehond! Ook al was het maar in een oogwenk, ik wist met m’n enthousiasme geen blijf. Wat is het altijd al een droom geweest om met bijvoorbeeld dolfijnen te zwemmen. Ooit, Hanne. Ooit.
Er werden nog kaasstengels met dipsaus en zelfs oesters geserveerd. Hallo verwennerij!

IMG_8987.JPG
img_9001
img_9014

img_9032
img_9040


We vaarden zo’n uurtje richting de plaats waar de schipper z’n anker zou uitgooien en waar wij heerlijke vis zouden vangen. Ahum. Er werd die dag amper vis gevangen, althans, 2 stuks en enkele krabben en wat zeewier. Mijn vriend vond het duidelijk plezant om pieren en kweekzagers op zijn vishaak te bevestigen. Ik vond het maar niets. Geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht zo’n viezigheid aan te raken. Het deed me denken aan wormen en duizendpoten samen. Nee, bedankt. Ik genoot van het uitzicht, het samenzijn met leuke mensen, het zien genieten van mijn lief die het vissen heel fijn vond en het zelf naar bovenhalen van de vangst (lees: “vangst) want dat deed ik wel. Telkens dacht ik dat ik wat aan m’n lijn had maar het was het loodje aan het einde van de vislijn. Dat weegt nogal, zeg. Misleidend geval.
De boot lag stil, de wind was gaan liggen en er heerste een aangename temperatuur aan boord. Op een gegeven moment stond ik gewoon op het dek in mijn topje. En dat voor eind oktober. Wat voelde het heerlijk aan, die warme zonnestralen op m’n huid. Ik zal de zomer missen.

Rond half vijf keerden we terug zodat we konden genieten van een lekkere barbecue. Er kwam een bandje optreden, The Given Horse en er stonden, om de zoveel meter, terrasverwarmers onder een grote open tent. Er hing een gezellige sfeer en ook hier konden we profiteren van nog meer biertjes en een lekkere maaltijd.
Iets na acht zat het erop. We keerden terug naar Antwerpen met een goodiebag: een flesje Blue Point en een gepersonaliseerd glas. Vanuit Antwerpen moesten we nog zo’n 45 minuten met de auto richting Gent. Ik vond het een ongelofelijke ervaring en alles was tot in de puntjes verzorgd. Waarvoor bravo Blue Point en PeppeRmintBXL!

img_9077
img_9076
img_9079
img_9080

Weetje over Blue Point: Er werden oesters geserveerd omwille van het feit dat het bier erg goed samengaat met de smaak van deze zoute delicatesse. Het is niet voor mij weggelegd, maar Geert en enkele anderen konden dit zeker beamen. Champagne en oesters op oudejaarsavond? No way, Blue Point en oesters 😉

img_9111

Advertenties

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: