Mijn aanwinsten van Boekenbeurs 2016.

Zoals elk jaar ben ik te vinden op de Boekenbeurs in Antwerpen. Op zaterdag 5 november was het weer zover en ging ik er samen met Jolien en onze vriendjes naartoe. Nadat we onze buikjes hadden gevuld met een heerlijk ontbijt bij Den Boterham, trokken we richting de Antwerpse Expo. Het was natuurlijk erg druk maar dat namen we er graag bij. Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe boeken. Benieuwd welke ik heb gekocht?

Al snel had ik een vijftal kookboeken in mijn handen. Mijn vriend kwam al hoofdschuddend mijn richting uit. Typisch. Ik heb er toch uiteindelijk drie gekocht. Nog steeds vrij veel maar ik kon ze echt niet laten liggen. Neem nu All-day breakfast van Denise Kortlever. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit boek vorig jaar al had zien liggen op de Boekenbeurs maar dat mijn lief me had kunnen bedwingen het mee te nemen. Ik had me voorgenomen dat als ik het boek zou zien, ik het zou kopen. En kijk, ik heb er al receptjes en inspiratie uitgehaald. Helemaal top!

Ik ben dan ook echt een ontbijtfanaat dus met zulke boeken doe je me echt een plezier. Niet alleen de receptjes zijn super lekker, ook het boek is mooi samengesteld met mooie foto’s en een nette layout. Ik ben Denise ook pas gaan volgen op Instagram, zeker een meerwaarde voor de foodlovers en foodbloggers onder ons! Van een heerlijk uitgebreid ontbijt of brunch maar ook een eenvoudige smoothie of toast. Een musthave voor elke ontbijt – of brunchlover.

img_9545

Het andere kookboek waar mijn oog op viel was die van Rens Kroes: Power Food. Lekkere en bovendien gezonde gerechtjes vind je hierin terug. Ook hier zijn mooie foto’s, quotes en lettertypes terug te vinden. Deze blonde Hollandse vamp ging het iets verder gaan zoeken want the big Apple werd haar nieuwe grote liefde. Ze zocht meer diepgang in het koken en ging op zoek naar inspiratie. “Van Friesland naar New York”.
Als kind al groeide Rens op met voedsel dat een positief effect heeft op je lichaam. Ze is er dus mee opgegroeid en stelt nu haar eigen kookboek vol lekkers, met zowel receptjes uit Friesland als New York, voor.

img_9579

img_9583

img_9584

img_9585

Ik vind het fijn om met verse ingrediënten te koken en inspiratie op te doen van mensen die er iets van kennen, die bezig zijn met lekker eten.
Psssst, uiteraard staat het ook gewoon mooi in het interieur wanneer je het boek niet gebruikt. Ja, ik kook! Flink, hè?

Bijna klaar om naar huis te vertrekken, kwam ik het derde kookboek dat ik me aanschafte die dag tegen: Julie natuurlijk van Julie Van den Kerckhove. Zij was altijd al gefascineerd door lekker en gezond eten. Ze besloot verder te gaan in de raw foodkeuken en volgde zelfs een opleiding in Californië. In dit boek vind je een waaier aan leuke recepten, van pannekoeken en gezonde koekjes tot cannelloni en falafel. Voor elk wat wils dus.

img_9577

De layout is iets strakker maar daarom niet minder saai. Van de foto’s krijg je uiteraard honger en meer: grote goesting om zelf aan de slag te gaan!

img_9586

img_9588

img_9587

Ik kocht nog twee andere boeken: Factor 25 van Eva Daeleman en Do It Yourself Beauty van Nanja Massy. Beiden een totaal ander concept maar ook deze boeken kunnen mijn interesse wekken. Het boek van Eva Daeleman had ik ook al graag langer in huis gehad. Eva kroop in haar pen en schreef haar verhaal neer voor ons. Ik ben er nog niet in begonnen maar kan niet wachten haar woorden te lezen. Ik vind het echt knap, zo je verhaal neerpennen en delen met de wereld. Dat kan niet anders dan een topwijf zijn!

img_9575

img_9589

Nanja volg ik al een hele poos op Instagram en haar foto’s vind ik altijd zo ongelofelijk mooi. Ooit heeft ze me geschminkt op een event waarop ik was uitgenodigd en die vrouw is zo lief. Ik heb er een heel fijn gesprek mee gehad en de make-up die ze bij me had aangebracht was echt super mooi. Ze geeft haar eigen workshops rond beauty en make-up onder de naam MassyCreations (Ik wil wel eens gaan! Wie vergezelt me?) en werkt samen met grote namen en merken. Een grote madame, dus. In deze gids vind je tips, tricks en looks die je uitgeprobeerd moet hebben! Een aanrader voor de beautybloggers onder ons, of gewoon, voor iedereen die houdt van verzorging, styling en make-up.

img_9576

img_9590

Deze vijf boeken werden mijn aanwinsten voor de 80ste editie van de Boekenbeurs. Ik kijk al uit naar volgend jaar!
Ben jij ook naar de Boekenbeurs geweest? Ja? Welke boeken heb jij gekocht?

Advertenties

10 Comments

  1. margotdegraeve says:

    Super leuke boeken! Ik kocht Hard van Leen Dendievel, 75B van An Reymen en De muze en het meisje van Katrijn van Bouwel. Die laatste is echt zotgoe! X
    Liefs x

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: