Mijn melkmomentje.

Ik begin, zoals elke dag, mijn ochtend met een Actimelleke. Je kent ze wel, zo’n kleine flesjes met een smaakje. Natuur, aardbei, framboos, multifruit, ik heb ze allemaal al geproefd. Het is een lekker yoghurtdrankje met actieve koemelk dat ons immuunsysteem ondersteunt. Noem het nonsens maar ik ga ervoor šŸ˜‰
En soms deel ik mijn Actimel met mijn smoothie, zoals vandaag. Geen Danone in huis? Dan ga ik voor zuivere verse melk, liefst van al van Campina.

One of my favourites:

  • 1 banaan
  • Een handjevol (gevroren) rode vruchten
  • Drie eetlepels natuuryoghurt
  • Een half flesje Actimel (liefst natuursmaak)
  • Afwerking kan met een takje munt en een leuk rietje
Als ik andere vruchten in plaats van banaan of rode vruchten gebruik, zoals watermeloen of dergelijke sappige fruitsoorten, dan voeg ik er geen melk meer aan toe omdat het dan al lopend genoeg is. Dan voldoet de textuur en de smaak van de natuuryoghurt. Meestal ga ik voor een ongezoete soort.
Je kan er makkelijk nog wat kaneel, agavesiroop of spirulinapoeder, de gekende superfoodie, aan toevoegen. Schrik niet, want van dat laatste wordt de smoothie donkergroen šŸ˜‰

Heel soms gebruik ik melkvervangers zoals amandelmelk, kokosmelk of dergelijke maar, en nu ben ik gewoon heel eerlijk, er bestaat niets boven koemelk. Ik zal dus nooit een goede veganist worden šŸ™‚

Ik las trouwens zonet de leuke blogpost van Amylia over een “Golden milk” en wauwie, die wil ik meteen uitproberen! Zeker in de warme versie nu de winter er aankomt. Het resultaat komt sowieso later op mijn Instagram terecht.

Mmmmmelk. Graag! Ook bij mijn cornflakes ’s morgens. Ja, hoor. Af en toe eet ik nog cornflakes als ontbijt. Zal ik altijd appreciĆ«ren. Het liefst van al een goede scheut net-uit-de-koelkast-melk. Yummy!

Psssst, geen inspiratie om smoothies te maken of wil je weten welke ik er al maakte?
2014 en 2015 waren voor mij topjaren wat betreft smoothies en experimenteerde ik er graag in. Klik hier!

Heerlijk voor onderweg…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: