New Amsterdam: my new favourite vodka.

Ik had nog nooit van New Amsterdam gehoord, of toch niet van de drank met die naam. Ik kreeg een heerlijk frisse cocktail toegestopt bij Miss Publicity in Antwerpen twee weken terug en ik was helemaal verkocht! Lezen jullie mee waarom?

Een combinatie van frisheid, een beetje zoet en een hoop zomerse verlangens. Dat is zowat samengevat van hetgeen ik van de cocktail vond. Ze serveerden er de “Amsterdam Mule” in leuke metalen bekers. Wat daar zoal in zit? Uiteraard New Amsterdam vodka, gemberbier, suikerwater, limoensap en enkele muntblaadjes.
Vanavond maakte ik deze cocktail nog eens, met vodka uit mijn eigen fles New Amsterdam deze keer. Ik verving het gemberbier door gewone ginger ale en omdat ik jammer genoeg geen limoenen in huis had, maakte die plaats voor citroensap. Volgegoten met ijsblokken, slurpte ik met volle teugen van mijn drankje.
Ik waande me even op een tropisch wit strand met hoge palmbomen. De friste prikkelde mijn tong en ik genoot met volle teugen van mijn heerlijke cocktail.

Mijn vriend ging voor een White Russian, een cocktail met melk. Daar ben ik persoonlijk niet zo voor te vinden, idem dito wat betreft jenevers op de kerstmarkt. Niet de “dikke” melkachtige jenevers, liever de “doorzichtige” frisse jenevertjes. Maar dat geheel terzijde.
Wat zit daarin? Melk of room, Kahlua (een soort koffielikeur) en natuurlijk vodka. En dan nog liefst van al New Amsterdam vodka. Uiteraard enkele ijsblokjes om het af te werken.

img_0299

Mijn lievelingscocktail is Cosmopolitan. Een gevaarlijk drankje als je er iets te veel van op hebt maar echt zo lekker! Ik heb het nogal voor zoetige gemixte dranken dus de Cosmo staat sowieso op nummer 1. De volgende keer ga ik voor The Pickup. Gewoonweg omdat ik houd van vlierbloesemlikeur dus de cocktail op zich kan zeker niet slecht zijn!

Ook de New Amsterdam Jam wekt interesse bij me op. Niet alleen door het verse fruit dat danst in het glas, maar ook hoe de dranken gecombineerd werden: New Amsterdam Orange (seems yummy to me!), Amaro (een likeur, een soort bitter), vers limoensap en gemberbier. En natuurlijk wat vers fruit.
Ik ben ongelofelijk benieuwd naar de variaties van de New Amsterdam. Mango, ananas, perzik, citroen, kokosnoot,… Eindeloze smaken en combinaties van ware smaakbommen.

Wat is jouw lievelingscocktail?

img_0309

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: