Pavé à la Leffe: genieten van abdijkaas en een Leffe.

Wist je dat Leffe een abdijkaas heeft? En eigenlijk zelfs meer dan één? Wel, ik dus niet. Of ja, nu wel. En lekker dat dat is! Zeker gecombineerd met wat Frans brood, witte druiven en noten. En natuurlijk een Leffe 😉

Gisteren kreeg ik een box vol lekkers. Ik was enorm benieuwd naar wat ik van de smaak van Leffe en vooral de kaas zou vinden. Ikzelf ben eigenlijk niet zo te vinden voor bier. Als ik uitga, ga ik steevast voor een cavaatje, een glaasje witte wijn of zelfs een cocktail. Ik moet al straalbezopen zijn mocht ik een pint bestellen. Tenzij ik enorme dorst heb, dan kan één grote slok echt wel smaken. Al drink je Leffe misschien niet meteen als een gewoon pintje op een doordeweekse avond op café, wel in aanwezigheid van lekker eten én goed gezelschap. Of op je gemak voor den tv, dat kan ook.

img_0647

Een kaas met bier in? Ja, ja! De volle 3% bier. Er zaten twee soorten kaas in mijn aangeleverde box: Pavé à la Leffe blond en Pavé à la Leffe bruin. Het spreekt voor zich om de kaas met het blonde bier met een blonde Leffe te drinken en idem dito wat betreft het bruine bier. Ik heb het vooral voor de Pavé à la Leffe blond, een kaas die sinds april dit jaar op de markt is. De Pavé à la Leffe bruin is nu pas uit maar wel felbegeerd onder de kaas- en bierliefhebbers. Doordat deze kaas wel 4 maanden gerijpt heeft, is de smaak ook rijker en dus intenser De kazen zijn heerlijk op een stukje stokbrood en dat met wat witte druiven. Mijn vriend en ik aten het bij wijze van aperitief maar vulden ‘per ongeluk’ onze magen en waren voor de rest van de avond voldaan.

Er zaten ook zongedroogde tomaten, zwarte olijven, zwarte olijvenpasta, droge worst en twee lijstenen om alles op te serveren in het Leffe-pakket. Ik begon met het uitpakken ervan op een duidelijk slecht moment: toen de zon onderging. Ik raakte in lichte paniek omdat de fotokwaliteit dan ook achteruit gaat. Ik neem graag mijn foto’s op klaarlichte dag. Liefst een bewolkte dag maar dus wel degelijk overdag. Dat kan mijn iPhone perfect aan 😉 Ik hield in mijn linkerhand de gsm van mijn lief vast, waarvan de flash scheen, en in mijn rechthand mijn eigen gsm waarmee ik foto’s maakte. Een beetje improviseren, hè. Je merkt dat het geen natuurlijk licht is maar het kan ermee door. Ik wilde mijn Leffe-moment echt niet verplaatsen. Ik had er zo naar uitgekeken!


Alhoewel ik niet zo aan olijven ben, was ik wel weg van de smaak van de olijvenpasta op mijn stukje brood. Perfect met een sneetje Pavé à la Leffe en af en toe, niet te veel want ik blijf nog steeds geen fervente bierdrinker, een slokje blonde Leffe.

Dit Leffe-pakket was het perfecte quality time moment voor dit weekend. Ik had er een erg drukke week opzitten en er zaten al enkele weken vuile microben in mijn lijf. Tijd om eens goed onderuit te zakken en tegen het eind van de dag te genieten van al dit lekkers. Ik heb er écht van genoten. En als ik de Pavé à la Leffe blond in de winkel tegenkom, zij maar zeker dat ik het nog eens koop 😉
Thanks to Walkie Talkie PR voor de lekkere verwennerij! Ik begin bier te appreciëren, met mate, en zeker met bijvoorbeeld kaas en andere aperitiefhapjes.

Heb jij ooit al kaas met bier geproefd? En wat vond je ervan?

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: