Whisky cocktail night met Sunken Still.

Eigenlijk ben ik niet zo’n whisky fan, of een sterke drank fan in het algemeen. Toch wist de Belgische whisky me te overtuigen met een heerlijke cocktail. Benieuwd welke cocktail? Lees dan snel verder!

Belgian Single Rye Whisky” staat er bovenaan de fles te lezen. De platte langwerpige fles heeft een kurk, wat op zich al een leuke fles wordt. Deze sterke drank bevat 45% alcohol en heeft vier jaar gerijpt. Het is de eerste Belgische roggewhisky op de markt.
Leuk weetje: jullie kennen Filliers wel, van de lekkere jenevers en advocaat? Deze distilleerderij bracht deze whisky uit.

img_0024

Toen ik de drank in een heerlijke cocktail (ja, ik heb het nogal voor cocktails!) mocht ontdekken, was ik toch wel verkocht. De harde smaak van whisky werd op die manier misschien verdoezeld, al wist het mijn vriend wel te bekoren met slechts wat ijs.
Ik dronk die avond de befaamde cocktail Rock and Rye. Ik zeg ‘befaamd’ omdat de cocktail wel gekend is onder de cocktailkenners. Zeker degene die het wel hebben voor sterkere varianten. Er bestaan verschillende varianten op de Rock and Rye. Degene die ik gedronken heb zat bijvoorbeeld een soort bitter in. Zelfs meer dan één. Rock candy, beter bekend als kandijsuiker, zit er uiteraard ook in. Vandaar de naam Rock and Rye.
Verschillende kruiden zoals steranijs, kruidnagel en eventueel kaneel zitten er ook in verwerkt. Een kruidige mix, toch een zoete en frisse smaak.

img_0037

img_0044

Vanavond maakte mijn vriend een gewone Old FashionedDat is een bodempje drank, een klontje suiker en wat Angostura bitter. Afwerken met ijs, een sinaasappelschil en een maraschino kers. Dit hadden we niet in huis. Oeps.

Geef mij maar de Rock and Rye! Ik haal binnenkort alle ingrediënten voor deze cocktail in huis zodat ik gezellig op m’n gemak kan genieten van deze onwaarschijnlijk lekkere whiskymix.

Vanwaar de naam “Sunken Still”? Men had in de Eerste Wereldoorlog een distillatieketel in de rivier naast de stokerij laten zinken zodat de soldaten deze niet konden gebruiken om het te smelten en er wapens van te maken. “Gezonken distilleerketel”.

img_0053

Er zijn maar zo’n 2050-tal flessen beschikbaar en het kost net geen €30. Verkrijgbaar in de betere drankenwinkels. Kopen? Dat kan hier!

Met dank aan Diamonds & Pearls Communications voor de uitnodiging en de whisky 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: