Brood bakken voor beginners.

Ooit zelf al eens aan de slag gegaan met je eigen brood? Het is echt super simpel! Je hebt er alleen een oven en wat tijd voor nodig. Kijk je mee?

Ik kreeg een grote zak broodmix van AVEVE aan met de post en ik kon meteen mijn eigen brood maken. Ik kan het sinds dit weekend van mijn lijstje “Things I’d like to do in 2017” schrappen. En geloof me, je eigen brood smaakt zoveel beter. Want, ja, da’s met liefde gebakken, hè 😉
De haverzemelenbroodmix bevat enkel natuurlijke ingrediënten en dit brood zou cholestrolverlagend zijn. Door de oplosbare havervezel zou het de cholestrol verlagen.

Je kan je eigen brood gewoon in je oven bakken of in een broodmachine, als je dit hebt. Rek er even de tijd voor uit want je moet je deeg zo’n 20 minuten stevig kneden (bereid je al maar voor want dat is zwaarder dan je denkt!), de massa moet dan 40 minuten rusten, dan moet je weer even kneden, dan weer een dik halfuur rusten en dan mag ie pas de oven in (ook een halfuurtje).
Samen bakken op een regenachtige zondagnamiddag, heerlijk! Toch?

img_0193

img_0194

img_0200

img_0225

Je hebt al zo’n broodmix voor €6,95 en je kan er vijf broden mee bakken. Je moet er zelf nog (droge) gist, water, boter en zout aan toevoegen.
Mijn vriend heeft de handen uit de mouwen gestoken en stevig doorgekneed, maar toch is ons brood niet zo perfect gerezen. Dat heb ik eigenlijk niet gemerkt want het smaakte heerlijk! We hebben er de volgende dag mee ontbeten en het was echt suuuuper lekker.

_mg_0279

_mg_0280

Nu ik weet dat brood bakken zo eenvoudig en zelfs leuk kan zijn, ben ik meer van plan m’n eigen brood te maken. Zeker weten!

img_0235

Met dank aan PeppeRmint voor deze leuke ontdekking ♡

Advertenties

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: