Met Albert Heijn naar de Efteling.

Wat doe jij zoal in het weekend? Met de voetjes omhoog in de zetel? Flink gaan shoppen? Of de bloemetjes ’s buiten gaan zetten? Wij, een groepje Belgische bloggers, gingen vorige week met Xian Agency en Albert Heijn een dagje naar de Efteling! Breng ik je op ideeën? Ik maak je alvast warm voor welke attracties je moet kiezen. Lees mee!

Het was drie jaren geleden dat ik nog eens naar een pretpark was geweest (per toeval ook de Efteling, ik was één maand samen met mijn vriend en gingen een dagje op stap!) dus toen ik werd uitgenodigd om mee naar de Efteling te gaan, kon ik dat voorstel uiteraard niet weigeren. Het beloofde een wisselvallige dag te worden maar daar hebben we niets van gemerkt op die ene bui na dan. De sfeer zat goed, het eten was uiteraard kei lekker en de attracties waren super!

Efteling1

De Vliegende Hollander is echt een topattractie! Je zit met veertien man in één bootje en vaart de donkerte in. Je ziet niets voor je en er speelt akelige muziek. Je zit echt in het verhaal van de vliegende hollander. Stilletjes ga je bergop en word je nog beneveld met rook. Dan gaat er een grote deur open en vlieg je naar beneden, in openlucht. Echt superleuk! Nadien is er nog een grote splash. Dit was de eerste “kriebelattractie” die we deden en het was een leuk opwarmertje voor wat nog kwam.

Ik ben niet zo’n waaghals die op alle wilde attracties kruipt maar ik heb wel de Python aangedurfd. Ja, die ging wel overkop, hè. Voor mij is dat heel wat, geloof me. Ik heb het drie jaar geleden niet gedaan omdat ik gewoon niet durfde maar wegens de groepsdruk zeg maar heb ik het toch gedaan. “Iedereen gaat? Oh, dan ik ook!” maar in het positieve van de zin. Het was geweldig! En het was ook voorbij voordat ik het wist. Ken je het gevoel, die enorme stress vlak voor een (mondeling) examen, een speech of publiekelijke voorstelling? Zo’n stress had ik dus. Zo’n stress om in zo’n machine te gaan zitten en een paar keer overkop te gaan. Soms ben ik een mietje. Maar dat is dus echt wel een aanrader. Zeker doen. En als je niet durft, laat je dan overhalen door je lief/vrienden/broers/zussen/ouders of eender wie. Adrenalinestoot verzekerd!

Efteling3

Ook Joris en de Draak is een bangelijke attractie! Je denkt “Oh, een karreke op een houten constructie, je gaat niet eens over de kop!” Ja, hallo! Ga er eens in en je komt, letterlijk met open mond, uit dat karreke. Met enorme snelheden scheuren de karretjes over de achtbaan. Zo snel dat ik dacht dat ons karreke wel eens zou kunnen wegvliegen. What the fuck?! is dan ook het enige dat ik kon uitroepen. Of zeg maar uitschreeuwen. Zeker en vast een aanrader maar niet na je lunch.

Efteling7

Nadien gingen de durvers voor Baron 1898. Eén van de nieuwste attracties in de Efteling met een écht wauw-gehalte. Ik ben er niet mee ingegaan omdat ik eerlijk gezegd genoeg had van de wildheid die dag maar de mensen die er wel zijn ingegaan, onder andere mijn lief, die vonden het de max. De attractie laat je bijna 38 meter naar beneden storten, en dat récht naar beneden! Het enge is dat je niet ziet waar naartoe. Het is namelijk een donkere put en er komt rook uit. Je gaat dus even onder de grond en kom met een draai een tiental meter verder terug naar boven waarna een nieuwe looping zorgt voor de nodige kriebels in de buik. Je hangt vast maar je voeten bengelen wat rond. Zo’n attracties vind ik eng omdat je geen “grond” onder je voeten hebt.
Zeker doen als je fan bent van attracties die je hartje sneller doen slaan, letterlijk én figuurlijk!

Efteling6

Efteling5

De Vogel Rok is eigenlijk ook nog een vrij heftige attractie. Dit had ik als klein meisje ooit eens gedaan en ik vond het zo eng dat ik besloot hier niet mee in te gaan. De rest deed het wel en waren na 10 minuten al terug. Er was amper volk. Allemaal geen fan van de Vogel Rok, denk ik…
Deze attractie is in de molledonker en je gaat eigenlijk cirkelend naar beneden. Er zijn nog meer knipperlichten en geluiden maar ik vind dit persoonlijk echt een misselijkmakende attractie. Voor mij persoonlijk geen aanrader dus.

De wildwaterbaan Pirana is en blijft één van m’n favorieten in zowat alle pretparken. Met zijn kolkende bewegingen cirkel je het water naar beneden. Ons bootje wiebelde vrij hard en ik ging omgekeerd naar bedenen dus ik kwam vrij misselijk uit deze attractie. Lachen! Je vraagt je toch altijd af of je er droog zult uitkomen… Pret verzekerd, zeker op een zomerse zonnige dag!

<img src="https://hannewhale.files.wordpress.com/2017/05/efteling.jpg&quot; class="alignnone wp-image-9984 size-full" height="640" alt="Efteling

Slecht weer of je hebt kleine kinderen? Ga zeker binnen in Carnaval Festival, een indoor attractie met allemaal vrolijke carnaval decoratie van over de hele wereld. En het liedje zal je nog even blijven achtervolgen… 😉

Wil je het liever wat rustiger aan doen? Ga dan lekker chillen in de Monorail. Dat deed ik drie jaar geleden ook. Zo heb je niet alleen een leuk zicht over het park maar ben je ook even op je gemak terwijl je geniet van het uitzicht! Tijd om je belegd broodje, een suikerspin of een hele zak popcorn te verorberen!

Efteling11De lunchpauze hield heel wat lekkers in. We werden verwend met smoothies, belegde boterhammen, slaatjes, donuts en noem maar op. Allemaal van Albert Heijn natuurlijk 😉

Meer fan van een nog waanzinniger uitzicht? Kies dan voor de Pagode. De attractie neemt je mee op zo’n 45 meter hoogte en trakteert je op een geweldig uitzicht over het hele park (en verder). Ik vond dit vrij eng dus ik vermoed dat ik toch wat last had van hoogtevrees. Ook omdat het allemaal vrij traag gaat en je dus alle niet leuke scènes in je hoofd kunt steken. *insert eye roll emoji*

Efteling4
Mijn knap lief was er ook bij!

Fata Morgana is ook een toffe attractie. De geweldige aankleding ervan spreekt me aan en je zit op je gemak terwijl je toch iets aan’t doen bent. Vrij rustig maar dat deert me niet. Elke attractie heeft zo zijn charme en Fata Morgana heeft zeker een hoog charmegehalte.

Een mooie afsluiter van de dag is uiteraard het Sprookjesbos. Hier zie je de pratende boom, de zeven geitjes en de wolf, Doornroosje, Hansje en Grietje en andere sprookjesfiguren. Heerlijk om te bekomen van een misschien wel drukke dag. Als kers op de taart heeft de Efteling een mooi geluid-, licht- en waterspektakel voor al z’n gasten voorzien. Aan het grote meer, vlak naast de ingang, word je verwacht rond het sluitingsuur van het park.

Efteling10

Efteling is elke dag geopend, 365 dagen per jaar en dat telkens van 10 uur tot 18 uur. Hier kan je de exacte data en uren zien, alsook wanneer het er kalm of juist druk is. Handig om je trip richting de Efteling te plannen!
Eén ticket kost normaal gezien €37.50 maar als je ze online aankoopt, krijg je €2 korting. Klik hier! Ik zou héél graag nog eens gaan en dan in het Efteling hotel slapen. Lijkt me zo leuk 🙂

Goed nieuws voor de AH’ers onder ons: heb jij gespaard voor gratis Efteling-tickets? Je kan ze nog tot en met 11 juni binnenbrengen in een Albert Heijn in je buurt en zo je ticket(s) verzilveren! Have fun!

Efteling8

Alle foto’s in dit blogbericht zijn gemaakt door Joris Bulckens. Volg hem op Instagram.
Sorry als de kwaliteit van de foto’s niet optimaal zijn. Ik heb ze opgeslagen van op Facebook. Verklaart veel, natuurlijk…

Efteling Park/Theater
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
Nederland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: