Visit Gent: een tof dagje Gent.

Of je nu van Gent bent of aan de andere kant van België of zelfs de wereld woont, Gent is sowieso een must do. Als trouwe Gentenaar houd ik van mijn stad en ga ik er wekelijks uiteten, shoppen, wandelen of nieuwe plekken ontdekken. Want Gent is elke dag een ontdekking.
Vorige maand trok ik met een selecte groep Gentse bloggers naar de kern van de stad om er een fijne dag van te maken. Lees je mee?

Op het programma stonden drie activiteiten. Eén daarvan was iets dat ik al sinds de schooltijd niet meer had gedaan: een museum bezoeken. Een mens zou het meer moeten doen want echt, wat heb ik daar zo hard van genoten.
In het Caermersklooster loopt momenteel de tentoonstelling “OER. De wortels van Vlaanderen” waarbij grote kunstenaars als Emile Claus, Gustave Van de Woestyne, George Minne en Valerius De Saedeleer aan bod komen. Sint-Martens-Latem wordt weerspiegeld als “kunstenaarsdorpje” en stelt z’n bekendste kunstschilders voor. Maar ook West-Vlaming James Ensor krijgt een plaats in de tentoonstelling. Deze opgesomde kunstenaars zijn pas een topje van de ijsberg.
De tentoonstelling biedt vele werken van bekende en minder bekende kunstenaars en je wordt ondergedompeld in bepaalde sferen, zeker als je de koptelefoon meeneemt waarbij een stem je meer over de kunstenaar en z’n werken vertelt.
Al gauw liepen de bloggers alleen rond. Of ik zal voor mezelf spreken. Ik bleef achter en raakte meer en meer in mijn kunstwereldje. Ik heb vier jaar kunst gedaan op de middelbare school Sint-Lucas in Gent en het was werkelijk de mooiste tijd van m’n leven. Ik ben van kinds af aan erg geïnteresseerd in kunst en concentreerde me op welk werk dat ik tegenkwam. Ik was dan ook de laatste die aansloot bij de groep aan het eind. Ze zijn me zelfs moeten halen omdat ik er anders nog een halfuur langer over had gedaan. Bijna twee uur deed ik erover om (bijna) het museum rond te gaan. Een mooie twee uur, in mijn ogen.
OER loopt nog tot en met 6 augustus 2017. Tijd zat om zeker eens binnen te springen, en al zeker als je gek bent op Vlaamse schilderkunst.
Voor openingsuren, tarieven en meer informatie, klik hier.

Emile Claus
Foto afkomstig van http://www.caermersklooster.be/nl/tentoonstelling/oer

Onze magen gromden van de honger. Iedereen wist wat de volgende activiteit inhield en keken er zo hard naar uit: Holy Food Market. Elke Vlaming heeft het wel zien passeren. Het gloednieuwe concept in Gent: van alles een beetje onder één groot dak en dat in een plezant, tof en aangenaam jasje. Deze 16de eeuwse kapsel werd omgebouwd tot een voedselmarkthal zoals er al bestaan in bijvoorbeeld Rotterdam, Barcelona en Kopenhagen. Ik heb er zelf al eentje gedaan in Italië, zo’n anderhalf jaar geleden en het beviel me goed.
Je kan er terecht voor aperitief en tapas, een volledig hoofdgerecht of menu of gewoon een dessertje. Zoals gezegd: van alles een beetje. Hiermee bedoel ik ook dat je typische gerechten vindt. Er is bijvoorbeeld een kraampje met Maleisische specialiteiten, voor de Aziatische fans onder ons, of een typisch Belgisch krokettenkraam (aanrader!). Of de Italiaanse keuken waarbij je kan kiezen tussen pizza’s, bruschetta’s en zoveel meer. Er is zoveel keuze dat je haast niet weet wat te kiezen. Veggie? Geen probleem! Ook aan jullie werd er gedacht. Heerlijk verse veggieschotels te verkrijgen en lekker veel keuze.
Eerst een stevige aperitief met nacho’s, gevolgd door een lekkere portie Maleisische noodles en loempia’s en als afsluiter een Magnum ijsje die je volledig zelf kunt personaliseren. Sounds like a plan? We kregen €50 om onze magen te vullen and so we did! Ik heb voor zeker €40 gegeten want let’s be honest: zo moeilijk is het niet om tot aan dat bedrag te komen. Maar dat is dikwijls zo, bij foodtruckfestivals betaal je je bijna blauw, al is Holy Food Market wel prijsvriendelijker. En je staat veilig én droog in een aangename omgeving. Het voelt bijna aan als een grote eetzaal maar of course net dat tikkeltje gezelliger. Ideaal om er met je bff of je lief een doordeweekse avond door te brengen. Date night!

IMG_7229

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Als afsluiter gingen we iets heel origineels gaan doen: een chocoladeworkshop volgen.
Ik had het nooit eerder gedaan maar het was echt plezant! In hartje Gent is er om elke hoek wel een chocolatier waar je de lekkerste pralines kunt vinden maar bij Chocolatier Van Hecke gaan ze nog wat verder. Niet alleen is het een echt familiebedrijf, ze geven ook echt alles van zichzelf en doen dat bijvoorbeeld door chocoladeworkshops te geven. Welkom vanaf 8 personen en ideaal als je een fervente chocoladeliefhebber bent. Je maakt er je eigen pralines en leert heel wat bij over chocolade.
Wist je dat er heel wat nodig is om effectief die ene chocoladereep te maken? Laat staan tal van soorten pralines. Er komt heel wat bij kijken en Stephen, de kleinzoon van dé Van Hecke himself, legt het je allemaal uit.
De workshop duurde zo’n anderhalf uur en je krijgt er een heerlijk glaasje bubbels, een stukje cake en een lekkere praline bij. Ideaal om te genieten en te luisteren naar de interessante chocoladeverhalen.
Echt een aanrader om eens gedaan te hebben. Super tof met een bende vrienden of met familie! Voor prijzen en meer informatie kan je mailen naar stephen@chocolaterievanhecke.be.

IMG_7248

IMG_7265

IMG_7245

Van een topdag in Gent gesproken! Uiteraard is er zoveel meer te doen in deze mooie stad maar dit zijn echt wel drie geweldigde to do’s die je zeker eens moet gedaan hebben!

Advertenties

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: