Review BaByliss: voor- en nadelen voor je opgesomd.

Vind jij het lastig om telkens je benen te scheren? Je verkiest ofwel om je beenhaar gewoon lekker te laten groeien ofwel om naar de schoonheidsspecialiste te gaan en je benen te laten waxen. Misschien verander je wel van gedachten na het lezen van dit blogbericht want ik schreef een korte review over het epileerapparaat van BaByliss. Lees je mee?

Ik heb al dikwijls staan kijken naar dure en minder dure epileerapparaten van dergelijke merken. Telkens las ik dat er zeer pijnlijk en onhandig was en dat weerhield me steeds om zo’n machientje aan te kopen. Ik koos de makkelijke weg: om de zoveel dagen m’n benen scheren. Makkelijk en snel in de douche. Al merk ik dat mijn onderbenen (hierdoor?) minder of niet bruinen in de zomer. Ik heb me steeds afgevraagd of dat zou komen doordat ik die scheer. Klinkt misschien absurd voor sommigen maar andere vrouwen hebben dit ook voor. ’t Blijft een mysterie.

Ik kreeg plots een BaByliss Perfect’liss G804E opgestuurd en was wel heel nieuwsgierig naar wat ik hiervan zou vinden. Ik liet de haartjes op mijn benen even staan zodat ik zeker wist dat het machientje z’n werk vlot zou doen (hoewel dat dat totaal niet nodig was want blijkbaar lukt het al met stoppels van 0.5mm) Ik was er langer mee bezig dan ik dacht maar het resultaat mag er zijn: haarloze benen, zoals ik wilde. Alle haartjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik moet toegeven dat het inderdaad geen aangenaam gevoel geeft maar dat is vooral in het begin. Eenmaal je aan de achterkant van je been begint, voelt het al wat “familiairder” aan. Hier en daar stonden nog wat haartjes maar dan moet je er gewoon nog eens over gaan en eventueel van richting veranderen, en je vel tegentrekken zodat het strak staat om makkelijk geëpileerd te worden.
Het gevoel vergelijk ik met getatoeëerd worden maar dan op sommige plaatsen toch iets pijnlijker, al is dat maar voor even. Het machientje waarmee je je onthaart bevat 40 pincetten dus stel je voor dat je met één pincetje aan je been begint en telkens die scherpe pijn van het uithalen van het haartje voelt. Dat, maar dan maal zoveel.

IMG_0212

IMG_0214

Het zou zogezegd geen of amper lawaai maken, maar dat doet het toch, hoor. Hoewel het mij niet meteen stoort. Er zit nog een precisiekop bij waarmee je bijvoorbeeld je oksels en bikinilijn nauwkeuriger mee kunt epileren. De Perfect’liss heeft twee snelheden. Ik heb de snelste stand nooit gebruikt omdat ik niet vind dat die iets bijdraagt. Het lukt prima met het eerste.
De voetjes verzorgen? Met de ronddraaiende rollen geef je jouw voeten de beste pedicure.

Voordelen:
– Makkelijk
– Je hoeft de deur niet uit
– Eenmalige kost van apparatuur

Nadelen:
– Vrij pijnlijk
– Kost wel wat tijd
– Geïrriteerde huid (lees: rode plekjes – verdwijnen na enkele uurtjes, afhankelijk van huidtype)
Vangt de haartjes niet op. Dus best een handdoek onder de benen leggen (of boven een bad)
Niet draadloos

Een tip voor wanneer je merkt dat je niet alle haartjes meekrijgt: probeer eens een andere richting. Niet alle haartjes groeien mooi naar één richting. Gegarandeerd heb je die moeilijke haartjes nu wél mee.

IMG_0211

Momenteel laat ik de haartjes onder m’n oksel ook groeien om deze met mijn BaByliss te ontharen. Ik ben benieuwd hoe goed het daar zal werken!
De prijs van dit toestel ligt rond de €50. Vind jij het dat waard? Ik moet toegeven dat ik dat wel vind.

Bedankt Sparkies PR voor dit BaByliss epileermachientje ♡

Advertenties

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: