Cruisen in een Mercedes GLA 200d en overnachten in het Fletcher Hotel in Amsterdam.

De titel zegt het zelf al. Dit blogbericht zal gaan over de chique Mercedes die ik afgelopen weekend mocht lenen maar natuurlijk ook over m’n overnachting in een tophotel, namelijk het Fletcher hotel, aan de rand van grootstad Amsterdam. Lees je mee?

Vrijdag 30 juni was het eindelijk zover! Een weekendje weg met mijn lieve nicht. Lekker eten, een beetje shoppen en vooral wat quality time samen. Beiden vinden we Amsterdam een geweldige stad en daarom was het voor ons niet zo moeilijk deze bestemming uit te kiezen. Voor mij was reeds de derde keer dat ik de stad bezocht.
En daar gaan we dan, met mijn mooie blauwe Mercedes GLA 200dAl was het maar voor even, natuurlijk.

IMG_0247

Het Fletcher Hotel Amsterdam ligt op zo’n 7 kilometer van het centrum en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De metro- of treinstop ligt op een kwartiertje wandelen van het hotel en dan ben je nog zo’n 20 minuutjes verwijderd van de stad zelf.
Het hotel leent je graag fietsen uit voor €10 per dag of ga voor E-bikes en betaal €20 per dag om je makkelijk overal te verplaatsen bij mooi weer. De mooie toren is al van ver op de baan te zien en is ’s avonds erg mooi verlicht. Het is eens wat anders dan een groot statisch gebouw, hè 🙂
Gezien wij een auto meekregen was het voor ons niet moeilijk er te geraken. De keuze was dan ook snel gemaakt om met het openbaar vervoer naar het centrum te trekken gezien de kosten voor een dagje parkeren in de stad zienlijk hoog liggen (tip!)

We kregen een moderne kamer voorgeschoteld waarbij de douche toch wel op een heel bizarre plaats staat, namelijk midden in de kamer. De douche kan je vergelijken met een glazen tube die pal in je slaapkamer staat. De cabine neemt de vorm van het gebouw aan: lang en smal. Veruit de tofste en origineelste kamer waar ik ooit al heb geslapen. Het toilet zit verstopt achter een afgebogen afgesloten deur en ook de lavabo neemt de gelijkaardige rondingen aan. Het bed was gewoon top, ik heb er heerlijk in geslapen en ik moet eerlijk zeggen dat ik geen last had van luidruchtige gasten of dergelijke, terwijl we er wel op vrijdagavond overnachtten en er vele gasten uitgingen op dat ogenblik. Een goede isolatie dus, en dat is zeker niet onbelangrijk.

IMG_0226

IMG_0221

IMG_0228

Het verrassingsdiner was zo goed als perfect. We kregen een driegangenmenu voor onze neus maar kregen er nog een extraatje, tussen de eerste en tweede gang, bij. Alle smaken zaten juist en het zag er nog eens heerlijk uit ook. We wisten niet op voorhand wat we zouden krijgen en dat is ook best wel spannend. Het was een mengelmoes van vis en vlees, telkens gecombineerd met groentjes en bijpassende sauzen.
Voor een verrassingsmenu betaal je €37.50 exclusief dranken, wat mij een zeer aantrekkelijke prijs lijkt gezien hetgeen je ervoor krijgt. En dat met een mooi uitzicht, want het restaurant ligt op de zeventiende verdieping!

IMG_0292

IMG_0296

IMG_0300

IMG_0303

IMG_0309
Het dessert was ongelofelijk goed! Wel erg zwaar maar het was het meer dan waard! (Zelfbereide vanille panna cotta met rood fruit, aardbeienijs, meringue en karamel)

Nadien gingen mijn nicht en ik nog naar de film en namen hiervoor terug de Mercedes. Het was nog geen vijf minuten rijden. Jammer, want ik rijd graag met deze wagen!
Het model is helemaal anders dan waar ik al mee gereden heb. Ik ben ofwel kleine wagens ofwel langere wagens gewend. Deze was groter maar ook breder. ‘Ne chique bak’, zoals ik het al eens zou verwoorden. De auto trok niet alleen heel wat bekijks op de baan, anderen gingen ook gewoon voor me aan de kant. Alsof de mooiste of meest chique wagen voorrang krijgt. Bijna absurd maar dit heb ik écht gemerkt.
Ik moet toegeven dat ik er wel van genoot, zo rondrijden met een mooi auto. Want hij oogt misschien niet alleen heel mooi, maar hij rijdt ook super lekker.
Details als led-verlichting aan de hoofdsteunen en een knop om de koffer dicht te doen vond ik dan ook meer dan geslaagd. Zulke dingen maakten deze Mercedes echt af. Natuurlijk hoort daar ook de achteruitrijdcamera en de cruise control bij. Het was letterlijk cruisen met deze supercoole wagen!

IMG_0257

IMG_0236

IMG_0263

“Design – Vangt blikken. En laat ze nooit meer los.”

’s Anderendaags konden we genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Ik moet zeggen zoals het is: alles was weer tot in de puntjes verzorgd. En er lag meer in de aanbieding dan je had kunnen dromen. Van verse roereieren met spek tot poffertjes en zelfgemaakte fruitkwark. Onze wensen werden dan weer volledig ingevuld toen we een grote kom verse fruitsla zagen staan. Vers fruit bij het ontbijt is bijna een must voor mij! Dus ik kwam zeker niets te kort. Een lekkerzoete latte erbij en ik ben een gelukkige vrouw.
Het ontbijt loopt in het weekend van 6h30 tot 11 uur. Wij gingen rond half elf ontbijten. Wat ik wel jammer vond is dat er geen smoothies meer waren op het moment dat wij aankwamen (Ik ben namelijk een erge smoothiefan, zie je). Ik vind dat als je ontbijt serveert tot 11 uur, dat dan ook alles tot 11 uur beschikbaar moet zijn. Anders krijgen enkel de vroege vogels onder ons de lekkere of specialere dingen en heeft de uitslaper ongelijk.

IMG_0219

IMG_0213

De prijzen voor een kamer variëren enorm, afhankelijk van welke dag je selecteert. Doorgaans is het doorheen de week een pak goedkoper dan in het weekend. Je kan ze hier terugvinden. Je kan hier dus een all-in-one pakket krijgen en gewoon genieten. Een heerlijk diner, een glaasje aan de bar, zalig wegdromen en de volgende dag terug de voetjes onder tafel voor een geweldig ontbijt.
Ik vind het alvast de moeite waard om dit hotel in overweging te nemen bij je volgend tripje aan deze leuke Nederlandse stad!

And, when in Amsterdam: zeker gaan ontbijten of lunchen bij Pluk Amsterdam!

Bedankt Fletcher Hotels voor de super super fijne samenwerking en Global Image PR en Mercedes Benz voor het uitlenen van deze machtige auto! ♡

IMG_0250

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: