Dit kan ik van m’n bucket list schrappen: ballonvaart.

Vorige week deed ik samen met m’n nicht een ballonvaart. Het was een ongelofelijke ervaring en ik wil dit écht met jullie delen!

Toen ik een mailtje aankreeg of ik een ballonvaart wilde gaan doen, was ik meteen in de wolken (snap je ‘m?) Ik moest dus zeker niet twijfelen om te bevestigen. Alleen had ik één voorwaarde: dat m’n vriend zou meekomen. Door een dubbele boeking nam ik last-minute mijn nicht mee, die op haar beurt natuurlijk enorm enthousiast was omdat een ballonvlucht maken, net als bij mij, heel hoog bovenaan haar wish list stond.

Hectaar, een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in nieuwbouwwoningen, maakte z’n eigen gepersonaliseerde luchtballon. We zouden dus gaan varen met een splinternieuwe ballon, en wat voor één!
Het was een prachtige zonnige avond, een perfecte avond voor een ballonvaart! Dat zei de piloot alleszins achteraf. Beter kon het niet zijn.

Image uploaded from iOS (4)

Ik was zo ongelofelijk zenuwachtig die dag. Uiteraard vulden slechte gedachten mijn hoofd en kon ik alleen maar aan rampscenario’s denken. That’s me.
Vlak voor we opstegen, kwamen we op het terrein en dan duurde het nog zo’n uurtje vooraleer we vertrokken. Ik begon minder en minder zenuwachtig te worden, maar toch bleven die spannende kriebels wel hangen.

Het is toch iets zot, zonder motor of stuur op 300 meter hoogte hangen. Door de wind meegevoerd worden en genieten van het uitzicht maar ook van de stilte. Het is er ongelofelijk stil boven. Alleen wanneer de ballon weer wat warmte nodig heeft, dan ontsteekt de piloot z’n vlam en dat maakt niet alleen heel veel herrie, het geeft ook heel veel warmte af. Dus je hebt zeker geen koud daarboven.
Eerst dacht ik dat we veel hoger zouden zitten, maar uiteindelijk valt het heel goed mee.

Image uploaded from iOS (5)

Image uploaded from iOS (7)

Op een gegeven moment vlogen we zo laag dat de maïskolven tegen de mand schuurden. Ja, echt op twee meter hoogte. De piloot speelde met de hoogtes en het was fantastisch en echt wel spannend. Even spannend was de landing. We moesten ons omdraaien en door de knieën buigen en ons goed vasthouden aan de handgrepen in de mand.
De landing was vrij zacht, maar ik kan het natuurlijk niet echt vergelijken. Met wat ik het wel kan vergelijken is met een keitje dat je horizontaal op het water ketst. Drie, met een beetje geluk vier keer, zo voelde dat ook aan met de mand. Drie kloppen en we bleven rechtop staan. Nadien hebben ze de mand op z’n zij gelegd en mochten we eruit kruipen.

We vertrokken van aan de Ijzertoren in Diksmuide en landden in Lo-Renige, zo’n 12km verder.

Image uploaded from iOS (9)

Image uploaded from iOS (10)

Het was een geweldige ervaring en ik zou het iedereen aanraden! Mocht mijn vriend nu ook een ballonvaart willen doen, want hij deed het ook nog niet eerder, dan zou ik zeker de prijs betalen want het is het echt meer dan waard.
Dat als je ooit de kans krijgt: doen!

Ik wil Hectaar nogmaals bedanken voor deze zalige kans! En natuurlijk Pieter-Jan van THINKEDGE omdat hij me contacteerde!

Image uploaded from iOS (11)

Image uploaded from iOS (12)

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: