Slow Coffee @ Maurice in Zelzate.

Als je enigszins een beetje van koffie houdt, ken je de term ‘slow coffee’ wel. Het is doodeendvoudig een filterkoffie, maar dan met iets meer zorg gezet. En je neemt er lekker je tijd voor. Maurice koffie & taart in Zelzate zette zopas de slow coffee op haar kaart. Ook bakt ze sinds kort haar eigen taarten. Koffie en taart, who’s in?!

Speciale zwarte koffie, op een speciale manier gezet. Zo heb je keuze uit twee koffies, beide verschillend in smaak. Deze twee varianten variëren met de tijd. De ene is wat bittderder, de andere smaakt bijvoorbeeld zoeter. Als je van zwarte koffie houdt, is dit echt wat je zoekt.

Neem daar nog eens een lekker stuk taart bij en je kan genieten van een gezellige namiddag.
Na een vreugdevolle samenwerking met onder andere Les tartes de Françoise en Madam Bakster nam uitbaatster Ilka het heft in eigen handen en bakt haar taarten nu zelf.
De taarten van koffiehuis Maurice zijn met veel zorg en liefde gemaakt. Je hebt keuze tussen wel vijf of zes soorten dus er is voor elk wat wils. Er is telkens minstens één taart bij zonder suiker (en vegan!)


Hoewel Maurice gespecialiseerd is in zijn lekkere warme dranken en taarten, vind je hier ook heerlijk verfrissende limonades en kleine gerechtjes.
Mijn vriend en ik genoten dus niet alleen van de zoete geneugten maar lieten ons ook verwennen met een pain perdu en een boterham met avocado. Beiden suuuuper lekker maar vooral de panini met avocado en kaas was écht heerlijk. We hadden beide grote honger dus zo’n hapje smaakte wel. En to be honest: het was het lekkerste (en grootste!) wentelteefje dat ik ooit at. Idem dito voor de bananenmilkshake. YU-MMY! Van een top combinatie gesproken! Ik was pas ongeveer terug oké van ziek zijn en het kwam toch iets te hard aan op mijn tedere maag. But it was all worth it!


Zo trots op mijn lieve vriendin Ilka! Ze houdt dit gezellige koffiehuis met hart en ziel open en dat merk je van zodra je er binnenstapt. De sfeer, de lekkernijen, de vriendelijkheid. Het plaatje past. Ik kom er veel te weinig! Als ik kon, zat ik er elk weekend. Echt een aanrader en maar 15  – 20 minuutjes van Gent met de wagen.

Like de Facebookpagina en blijf zo op de hoogte van eventuele aanpassingen van openingsuren en nieuwigheden!

Advertenties

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: