Pascaud: Synature®-huidbehandeling

Ooit al van peeling gehoord? Waarschijnlijk wel. En van needling? Misschien niet. Ik onderging de nieuwe gezichtsbehandeling van Pascaud. Benieuwd? Lees mee!

Ik had een afspraak op een zaterdagnamiddag in een Pascaud-instituut in Antwerpen. Ik zou kennismaken met de nieuwste huidbehandeling van Pascaud Beauty Innovations en ik had er heel veel zin in!
Ik werd ontvangen door Samira, een heel lieve vrouw die me eerst en vooral een woordje uitleg gaf over deze behandeling. Mijn huid zou rood en gevoelig zijn en ik zou het de volgende 24 uur niet mogen wassen of make-up mogen dragen. Dat had ik niet zien aankomen want ik had mijn avond (en de volgende dag) al volgepland. Oeps. Ik wist dat mijn huid wat rood zou zijn, maar 24 uur lang niets met mijn gezicht mogen doen? Oh nee!

De huidbehandeling vond plaats in één van de vele gezellige warme kamertjes in het instituut. Niet alleen de verwarming stond aan, ook de zetel waarop ik lag had een aangename temperatuur.
Doordat ik wel nog iets of wat van schmink op mijn gezicht had hangen, begon Samira met het ontschminken en reinigen van mijn huid. Nadien begon de behandeling, die uit drie fases bestond: een peeling, een masker en dan de needling.

Samira begon met mijn gezicht in te smeren met een doorzichtig goedje. Dat goedje was … Het was een vrij geconcentreerd spul waardoor mijn huid er wat op reageerde. Ik kreeg er namelijk een brandend gevoel van en er waren wat rode plekken op mijn huid te zien. Maar dit is compleet normaal.
Door de peeling worden oude en oppervlakkige huidcellen verwijderd waardoor er plaats is voor nieuwe. Met deze peeling wordt je huid al meteen glad en zacht.

 

Mijn huid was klaar voor de Synature®-micronpoeder. Dit poeder is gemaakt van microscopische skeletnaaldjes van een spons. Dit klinkt raar of zelfs pijnlijk maar het was hoogstens een beetje irritant. Na 10 minuten inmasseren voelden mijn poriën iets pijnlijker aan. Ik kon me echt voorstellen ze één voor één gevuld waren met deze zogenaamde skeletnaaldjes.
Blijkbaar hebben deze naaldjes een holle structuur en dit zorgde er op zijn beurt voor dat er kleine kanaaltjes in mijn huid werden gemaakt. Hierdoor vergrootte de kans dat voedingsstoffen toegang kregen tot mijn diepere huidlagen.
Deze behandeling is veel daadkrachtiger dan een gewone klassieke peeling.

 

Na het inmasseren van de skeletnaaldjes, kreeg ik een masker op mijn aanzicht. Hierbij bracht Samira nog eens Vitamine C aan en liet ze het masker zo’n 20 minuten intrekken. Wat een zicht!
En dan… I was ready to go!

Mijn huid voelde vrij vettig aan en zag er ietwat rood uit. Ook blonk ik als een kerstbal. Ik zat ermee in dat ik geen make-up mocht opdoen voor de komende 24 uur want ik had de rest van mijn weekend vol gepland. Had ik het geweten, had ik de behandeling op een ander moment laten doen. Al bij al viel het mee. Het was misschien geen 24 uur maar wel zo’n 18 uur dat mijn huid niet in aanraking kwam met crèmes, make-up of zelfs water. Al was het wel moeilijk van mijn huid te blijven want ik ben nogal een prutser 🙂 Wrijven over de huid is erg gevoelig: je voelt precies die skeletnaaldjes zitten!

 

Doorheen de weken heeft mijn huid er bijzonder goed uitgezien en ben ik ook terug foundation beginnen te gebruiken. In de zomer gebruikte ik enkel een dagcrème waarna ik onmiddellijk wat poeder aanbracht. Nu komt de foundation er terug tussen. En ik moet eerlijk zeggen dat mijn huid nog nooit zo egaal is geweest.
Ik heb wat last gehad van puistjes in tussentijd maar ik vermoed dat dat door de Halloween-schmink kwam. Enigszins is het wel mogelijk dat de puistjes door de behandeling kwamen omdat het toch wel een effectieve werking op mijn huid heeft gehad.

Voor mensen met een moeilijke huid, of degene die last hebben van hardnekkige acne: deze behandeling verricht wonderen! Wat wel te vermoeden was, is waar: hier hangt een prijskaartje aan vast. Je betaalt €225 voor deze heerlijke behandeling, waarbij je vervolgens nog de homekit mee naar huis krijgt. De kit bestaat uit een kleine kuur die je nog zeker 7 dagen moet volgen. Je verzorgt je huid de komende week met vitamine C, een boostende dagcrème en een herstellende nachtcrème. Ik gebruik, na twee weken, nog steeds zowel de dag- als de nachtcrème.

Ik raad deze behandeling sowieso aan om kennis te maken met de wondere wereld van Pascaud. Akkoord, hij is niet voor iedereen weggelegd wegens niet alleen het prijskaartje, maar ook omdat de erg gevoelige huid deze behandeling beter niet laat uitvoeren. Ga dan voor een ander Pascaud-moment en geniet!

 

Pascaud schoonheidsinstituut
Frankrijklei 136,
2000 Antwerpen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: