Weekendje Genk – M Hotel

Ondertussen werd, na Hasselt en Maasmechelen, Genk één van m’n favoriete Limburgse steden. Dat is ook de reden waarom ik er nog eens een nachtje ging slapen. Deze keer in het M Hotel. Lees je mee?

Eerder dit jaar gingen mijn vriend en ik al eens overnachten in het Carbon Hotel, tegenover het station van Genk. Zowel Carbon als M Hotel zijn hotels die behoren tot de groep Different Hotels, een uitstekende hotelgroep die altijd haar klanten op de eerste plaats zet. ‘Happy when you are’ is dan ook het motto waarnaar ze werken, en dat merk je!

Voor deze overnachting nam ik mijn goede vriendin Lisa mee. We zouden er een gezellig onderonsje van maken en dat begon al goed: we kregen meteen een glaasje bubbels aangeboden bij aankomst. Yay! Ook fruitsap als je geen schuimwijn lust!

IMG_0681

Op de kamer stond ook nog een attentie naar mij gericht: nóg een fles bubbels! Tja, die houd ik dan eens voor een andere gelegenheid 🙂

De kamer was lekker ruim en volledig in een Oosters thema gedompeld. Met een uitzicht op het mooie park met grote vijver, kon het geen mooier moment zijn dan in de herfst. Al die kleuren, de mooie view, dat maakte het opstaan de volgende dag iets minder moeilijk 😉

IMG_0663

IMG_0654

De Oosterse toets werd doorgetrokken tot in de badkamer.

IMG_0658

IMG_0661

IMG_0662

Inchecken, de kamer inspecteren, wat boel uitladen en off we go: op naar ons lunchplaatsje! Krok reserveerde een tafeltje voor ons en we konden genieten van hun specialiteit: verrassend lekkere croques! Lisa nam “Green Machine”, een croqueske met kip, spinazie, avocado, limoen, kaas en lente-ui. Dat kon mij ook wel bekoren, al koos ik voor wat anders: “The Mexican”, een lekkere combo van huisgemaakte chili con carne en koriander. Daarnaast kregen we nog een portie tortilla chips met een bijgevoegd sausje. Zelfgemaakte guacamole en pepermayonaise: yummy!
Daarbij komt nog een koolslaatje dus we hadden echt voldoende gegeten. Meer nog: we hebben zelfs ’s avonds geen eten meer binnengekregen.

Image uploaded from iOS (28)

Stiekem bestelden we nog de rainbowpancakes, eerder uit goesting dan vanuit een hongergevoel. Heer-lijk! En het ziet er nog eens leuk uit ook!

Image uploaded from iOS (27)

De porties zijn groot genoeg en eerlijk is eerlijk: het is écht zijn geld waard. En dan krijg je jouw krok nog eens op een leuke manier geserveerd: een waar kunstwerkje op je bord (of houten plankje). €8 voor een lekkere lunch, go for it! Reserveren kan online of telefonisch.

Nadien hebben we onze shoppingskills bovengehaald en hebben we wat winkels afgeschuimd. Het was een korte en bondige shopervaring want de winkels sloten uiteraard om 18 uur.

Pompaf, van op zich niet veel te doen, trokken we ons terug op onze hotelkamer. We maakten het wat cosy en zetten een film op. We waren te moe om nog veel te doen en hadden toch geen honger en dus de fut niet om nog buiten te gaan. Onze hotelkamer werd onze cocoon voor die avond. Heerlijk: eens niets doen, in bed liggen, tv kijken en chill.

Het bed was heerlijk, het kussen lag geweldig en al bij al heb ik goed geslapen, ook al sliep ik niet in mijn eigen bed, in mijn eigen huis. Want dat is altijd wat afwachten, vind ik. Een beetje eng om elders te slapen dan in je eigen bedje 🙂

De volgende ochtend was er meteen sprake van wat stress: de trein reed niet vanuit Genk want er waren werken op de sporen tussen Hasselt en Genk dus moesten we een bus nemen naar Hasselt en daar dan op de trein springen richting Gent. Wat een gedoe. We hadden driekwartier om ons beiden te douchen en klaar te maken en dan nog eens een twintigtal minuutjes om te ontbijten. Bus gehaald, trein gehaald: way to go!

Van ontbijt gesproken: top! Alles was aanwezig wat ik ’s morgens graag op mijn bord zie: vers fruit, yoghurt, een croissant en koffie. Het rijkgevulde buffet kon ons zeker bekoren.

IMG_0683

Genk is écht een toffe stad: kleinschalig dus alles goed te doen te voet. Wil je naar de C-Mine, naar Bokrijk of toch een film in de cinema gaan kijken? Check het openbaar vervoer of kom met de wagen: geen lange afstanden vanaf het M Hotel en je maakt er zelf een fijn weekendje van!

Andere hotels van Different Hotels die nog op m’n lijstje staan? Zeker! Ik zou heel graag nog Hotel Van Eyck doen, in Maaseik, maar dan wel de suite. De kamer met die houten balken. Wauw! Hotel Atlantis staat ook nog op m’n lijstje. Dan nog eens lekker door Genk gaan slenteren en me ’s avonds in m’n bedje in het groen nestelen. Ook het Eburon Hotel spreekt me aan! Dat was namelijk een oud klooster men heeft het volledig omgebouwd tot designhotel. Cool, niet?!

IMG_0671

Naar welk Different Hotels hotel zou jij graag een keertje gaan?

Thanks M Hotel en Krok Genk voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: