Review Zolea: de beste geurkaarsen maak je duidelijk zelf!

Da’s wat Zolea bewees van zodra ik de geurkaarsen onder m’n neus hield. Héérlijk. Wetende dat het zelfgemaakte kaarsen zijn, door een Belgische onderneemster, wordt het concept nóg fijner. Lees snel mee!

Vlaamse blogster en onderneemster Zoë begon haar eigen bedrijfje: ‘Zolea’. Zoë blogt voornamelijk over natuurlijke verzorgingsproducten. Daarbij maakte ze haar eigen cosmetica en hield ze alles bij op haar beautyblog zolea.be.

Zolea ontstond dit jaar nog, in 2017, en begon helemaal anders dan hoe de kaarsen er tot op de dag van vandaag uitzien. De zelfgemaakte geurkaarsen, gemaakt van koolzaadwas, werden verkocht in gerecycleerde wijnflessen die nadien nog eens met de hand werden beschilderd. Nadien, nu, is ze overgeschakeld op een luxueuzere en professionelere verpakking: glazen potten met een bijhorende mooie kurken deksel. Chique, jong!

Eén geurkaars kost €15. Als je het vergelijkt met goedkope merkloze fabricage geurkaarsen, komt deze toch wel in een hogere categorie terecht. Maar eerlijk is eerlijk: deze Belgische startup zou gerust nog wat hoger mogen mikken. Ik geef gerust graag wat geld aan (Belgische) kwaliteit. Bij dergelijke beautymerken als Rituals en zo meer ben je tegenwoordig €30 kwijt voor één geurkaars. Het is een kwestie van je weg te vinden in de markt, want het aanbod is groot, maar de vraag is er zeker weten wel en zodoende nóg groter dan het aanbod. Zeg nu zelf, niets gezelliger dan wat kaarsen in je huis.
Haar weg vinden, dat doet ze wel, Zoë. Ze vernieuwde onlangs haar website en het ziet er in mijn ogen pico bello uit! Het oogt heel overzichtelijk en professioneel, wat meteen aanspreekt tot het plaatsen van een bestelling 😉

De verzending kost je sowieso €5, behalve als je vijf kaarsen (= €75) selecteert, dan valt deze kost weg en geniet van je gratis verzending .

Image uploaded from iOS (29)
Ik ben trouwens grote fan van de verpakking: zowel van de glazen potten met kurk als deksel als het mooie design op de verpakking zelf. Puik werk!

Wat is er nu eigenlijk zo speciaal is aan die kaarsen? Alle Zolea geurkaarsen beschikken over een houten wiek, wat anders is dan de meeste kaarsen want die hebben een katoenen wiek. De houten wiek is minder brandbaar waardoor het een kleinere vlam zal hebben. Daarbij zal het soms lijken alsof de kaars elk moment kan uit gaan maar dat is zeker niet zo. De geurkaars zal trager opbranden en doordat het bovenste laagje van de kaars door de hitte in olie verandert, zal het z’n geur extra goed verspreiden.

Ben je niet zo’n online shopper? Deze geurkaarsen zijn nu ook te vinden in Gentse winkels als Ohne, Mus in een Plas en Visitrice.

Ik kan niet wachten totdat ik deze geurtjes in m’n nieuwe huis kan verspreiden 🙂
Mijn absolute favoriet is de GREEN TEA! Als je eentje koopt, laat me dan zeker weten welke jij het liefst ruikt!

“Zolea geurkaarsen worden nog steeds met de hand gegoten in de recycleerbare verpakking. De kaarsen bevatten zo’n 10% van het gewicht aan geurolie, wat zorgt voor een aangename geurverspreiding.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: