Review: De Pastorale.

Als je altijd al eens chique wilt gaan eten, maar dan echt héél chique, neem dan zeker het Antwerps restaurant De Pastorale in overweging. Dit tweesterrenrestaurant staat gekend om zijn verfijnde menu’s, waaronder ook aangepaste vegetarische maaltijden.

Ken je dat, dat je iets te vieren hebt en geen restaurant weet om eens goed te gaan eten? Of dat je eens iets nieuws wilt uitproberen, met name een sterrenrestaurant? Het was voor mij niet de eerste keer dat ik in een sterrenzaak ging eten maar ik geniet er keer op keer van. Een hele avond bediend en verwend worden met de heerlijkste smaken.
Ga voor 3, 5, 7 of 9 gerechten. Keuze genoeg want er zijn welgeteld vijf menu’s maar je kan ook à la carte bestellen. Belgisch chefkok Bart De Pooter legt je graag in de watten.

IMG_1182

IMG_1172

Ik was heel blij met deze kans om De Pastorale op deze manier te leren kennen. Ik houd van food en ga graag eens lekker uiteten maar op restaurant in een sterrenzaak, dat gebeurt niet elke week, natuurlijk.

Mijn collega Gert was mij om mij te vergezellen maar ook om wat foto’s te maken ter plaatse. Gert is een vegetariër en vond het menu uitmuntend. Het was geen enkel probleem om het menu Biotoop om te toveren tot een veggie menu. Gert vertelde me achteraf in de wagen dat hij de volle pot nog eens zou betalen om hier hetzelfde menu te komen eten. Hij vond het een fantastische ervaring en ik deel helemaal zijn mening.
De hapjes werden op kleibroden geserveerd, een niet-eetbaar materiaal maar wel een originele manier om je eten op te serveren.

De Pastorale is zo’n restaurant waarbij ze je stoel onder je kont schuiven, je serviette komen oprapen mocht je dat hebt laten vallen en je verwent met op en top goede bediening aan tafel. Je zal er niets tekortkomen en echt waar voor je geld krijgen.

Waarom ik een review schrijf over een sterrenrestaurant? Omdat dit voor mij, maar ook voor mijn collega, een geweldige ervaring was. Het deed mijn ogen openen over hoe heerlijk zo’n restaurantbezoek kan zijn. Het is gewoon echt genieten van het lekkere eten (en het goede gezelschap dat je meehebt natuurlijk 😉

Bekijk alle menu’s en prijzen op de website van De Pastorale.

Leuk weetje: het kunstwerk, dat door heel het restaurant loopt, is het werk van Arne Quinze, een Vlaamse kunstenaar.

IMG_1170
Bart De Pooter druk in de weer met de rondleiding doorheen zijn keuken. Top!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: